Växjö vastaantulija SSV:tä vastaan – ”Tulimme Suomeen parantamaan puolustuspelaamista”

Miko Kailiala rokotti Växjötä kahdesti. Kuva: Mikko Hyvärinen

SSV voitti selvästi 6-2 ruotsalaisen Växjö Vipersin Powerade-turnauksen viimeisessä alkusarjaottelussa Vantaan Energia-Areenalla. SSV otti pallokontrollin alusta alkaen ja pakotti ruotsalaisjoukkueen puolustuskannalle.

SSV:n voitto tarkoittaa sitä, että joukkueet kohtavaat huomenna uudestaan turnauksen finaalissa (klo 13.00), ja Happee ja Nokian Krp kohtaavat pronssiottelussa aamulla (klo 10.00).

Miko Kailiala rokotti Växjötä kahdesti. Kuva: Mikko Hyvärinen
Miko Kailiala rokotti Växjötä kahdesti. Kuva: Mikko Hyvärinen

Mihin ottelu ratkesi?
Viikingit pääsi niskan päälle jo alussa, jonka jälkeen ottelussa mentiin pitkälti helsinkiläisten komennossa. Växjö puolusti kurinalaisesti ja kolautteli tolppia moneen otteeseen, mutta kun pallo ei verkon perille asti päätynyt, sai SSV kasvatettua johtoaan tasaisesti vastustajan nukahduksista.

Ottelun hahmo?
Hyvässä vireessä koko turnauksen pelannut SSV:n uusiin naamoihin kuuluva Miko Kailiala onnistui myös illan viimeisessä ottelussa, tehtyään 2-0 ja 3-0 maalit, joiden jälkeen ruotsalaisten selkäranka alkoi hiljalleen naksua.

Ottelun puheenaihe?
Ottelusta odotettiin huomattavasti tasaväkisempää ottaen huomioon, että Växjö oli turnauksessa voittamaton ja lähti otteluun sarjan piikkipaikalta. Katsomossa arvuuteltiin, että säästelikö Växjö voimiaan ja avainpelaajiaan sunnuntain finaaliottelua silmällä pitäen.

Kommentit:
– Tulimme Suomeen parantamaan puolustuspelaamista ja tänään pystyimme siihen. Tulostaululla peli ei ollut hyvä, mutta joukkueena paransimme pelaamistamme. Panostimme otteluun täysillä, emmekä ajatelleet vielä huomista ottelua. Joukkueessamme riittää pelaajia, joten väsymyksestä ei ole hätää. Toinen tavoitteistamme Suomessa oli oppia pelaamaan erilaisia pelisysteemejä vastaan kuin mitä Ruotsissa tapaamme, ja siihen on ainakin tullut lisäoppia, selvitti Växjön kapteeni Kristoffer Widlund.
– Viisikkopelaaminen parantui selkeästi tähän peliin. Kokonaisvaltaisesti pelasimme tänään parhaan pelin joukkueena turnauksen kolmesta ottelusta, kommentoi SSV:n valmentaja Mika Ahonen.

Tilastohuomiot:
SSV: Miko Kailiala (2+0), Saku Lehti (0+2)
Växjö: Christopher Holmér (0+2)

Turnauksen muut päivän ottelut:
Växjö Vipers – Happee 11-5, Nokian KrP – SSV 1-8, Happee – Nokian KrP 9-10

Teksti: Kare Westerlund