Vuoden 2006 mestarit haastavat nyky-Oilersin: ”Pärjäisimme edelleen”

Oilersin kauden 2005-06 mestarijoukkue juhli kentällä ja sen ulkopuolella. Pärjäisikö kyseinen joukkue edelleen liigassa? Kuva: Olli Laukkanen

Oilersin kauden 2005-06 mestarijoukkue juhli kentällä ja sen ulkopuolella. Pärjääkö seitsemän vuotta sitten maaleja mättänyt joukkue nykyiselle Oilersille? Kuva: Olli Laukkanen
Oilersin kauden 2005-06 mestarijoukkue juhli kentällä ja sen ulkopuolella. Pärjääkö seitsemän vuotta sitten maaleja mättänyt joukkue nykyiselle Oilersille? Kuva: Olli Laukkanen

Toistaiseksi viimeisimmän salibandyn Suomen mestaruuden Espooseen tuonut kauden 2005-06 Oilersin mestarijoukkue pelaa lauantaina näytösottelun Oilersin nykyistä liigajoukkuetta vastaan. Tapiolan urheiluhallissa kello 16.00 alkava näytösottelu on osa Oilersin seurapäivää, ja tapahtumaan on vapaa pääsy. Luotto omaan tekemiseen kevään 2006 mestareiden joukossa on edelleen kova.

Nelinkertainen Suomen mestari Teemu Lehikoinen kertoo, että idea ottelusta syntyi saunan lauteilla.

– Kokoonnuimme 2006-mestarijoukkueen kanssa keväällä ja totesimme, että kyllähän tällä ryhmällä edelleenkin nykyistä joukkuetta vastaan pärjättäisiin. Vehkaojan Jouni sattuu nykyään olemaan Oilersin palkkalistoilla ja vei omalla tahollaan asiaa eteenpäin. Nyt olisi sitten aika hypätä laatikkoon ja katsoa mitä tapahtuu, Lehikoinen kertoo.

– Pidämme vielä valmistavat harjoitukset, joissa varmaan päätetään miten lähdetään pelaamaan, mutta tuskinpa me nyt mitään kilpikonnaa tai sumppua valitaan. Jaakko (Hintikka) vetää rankkarit ja Kave (Mika Kavekari) varmaan pelaa aika paljon alivoimaa. Jos siis sattuisi olemaan niin tiukka linja, että jäähyjä tulisi.

Vuoden 2006 Oilers ihastutti ja vihastutti hihattomissa pelipaidoissa aktiivisella pelitavallaan ja iski kiilan liigaa sittemmin hallinneen SSV:n seitsemän mestaruuden väliin lähes näytöstyyliin. Pyörremyrskyn lailla häärineen ja käsittämättömät 333 runkosarjamaalia tehneen joukkueen riveistä löytyy enää muutama nykyinen lajiaktiivi. Yksi heistä on Turun Palloseuran veräjänvartijana nykyisin toimiva Tommi Kekkonen, joka oli mestarijoukkueessa pienessä roolissa.

– Valitettavasti minulla ei ole lupaa paljastaa kuka aloittaa maalissa. Meillä on kolme tasavahvaa ehdokasta ja katsotaan nyt kuka valitaan. Yhdellä tosin on diagnosoituna huonot polvet ja toinen kollega taitaa olla jossain golf-kisassa samaan aikaan, eli on tässä vähän perhosia vatsassa josko arpa osuisi kohdalle, Kekkonen aprikoi.

Nykyisen Oilersin liigajoukkueen kantaviin voimiin lukeutuva Niko Raunio vakuuttaa, että virtaa tulee riittämään lauantaisessa ottelussa.

– Henkilökohtaisesti odotan innolla lauantain ottelua, sillä vastassa on useita salibandykenttien legendoja ja omia esikuviani. Harvoin näkee vastustajajoukkueen pelaajiston joukossa yhtä paljon saavutuksia ja meriittejä. Vuoden 2006 joukkue muistetaan varsin aktiivisesta pelitavastaan, joten jännä nähdä vieläkö tossu liikkuu yhtä vauhdikkaasti ja miten meidän joukkue pystyy vastaamaan siihen.

– Vaikka kyseessä onkin enemmän näytöstyylinen ottelu niin uskon, että kummankin joukkueen vahvuudesta löytyy pelaajia, jotka kentälle päästessään laittavat aina kaiken likoon. Vauhtia ja taitavia suorituksia on siis odotettavissa tässäkin ottelussa. Toivotaan, että saadaan lauantain otteluun tupa täyteen ja hieno startti tulevalle kaudelle, Raunio päättää.

Oilersin 2006 mestareiden kokoonpanoa la 17.8. klo 16.00

Henri Korhola
Tommi Kekkonen

Mika Kavekari
Tarmo Kirjonen
Tedy Saluskij
Vilhelm Sandström
Samu Rännäli
Teemu Lehikoinen
Heikki Hintikka
Robin Nyberg
Jouni Vehkaoja
Juha Vehkaoja
Oscar Hänninen
Sami Kuronen
Markus Bollström
Jaakko Hintikka

18 comments

  1. Kyllähän -06 joukkuuesta pelaa vielä muitakin kuin Kekkonen, eli molemmat Wardit, Tommi Vappula ja Jussi Piha ainakin. Tosin taisivat kaikki olla tuolloin aika pienessä roolissa, mutta silti. Mielenkiintoinen peli tulossa.

  2. Onhan siitä aikaa, mutta onhan tuo rosteri aika kova kyllä. Itsekin vihasin/tykkäsin tyylistä mutta oliko tämä suunnanmuutoksiin ja oikeasti nopeaan pelaamiseen pelinsä perustanut joukkue nyt kovasti tapetilla olevan ”uuden ja nykyaikaisen” pelitavan airut? Mielestäni kyllä.. Taktisen rikkomisen määrä takakarvauksessa oli ihailtavaa tasoa. Vastustajat ei koskaan päässeet järkevästi rakentamaan vastahyökkäyksiä kun liian hidasta peliä pelasivat..

  3. Lauantai taitaa olla 17. päivä? Vai onko tää tapahtuma siis tänään?

  4. Korholan polvet ei kyllä enää kestä veskarina pelaamista, valitettavasti. Ikänsä puolesta voisi olla liigan vakioveskari edelleen, monta vanhempaakin pelaa.

  5. Tedy jos tajuis olla sitten ajelematta tyhmästi, tosin voi olla liikaa vaadittu, ”hieno” mies! Hänet pois lukien tuolta sitten löytyykin kovia tekijöitä…

  6. Hyvää se vaan tekee, että tutustutetaan nykyisetkin pelaajat seuran historiaan! Ja päivystyksen kautta kotiin.

  7. Täytyy sanoa, että vähän ikävä maku jäi tästä näytösottelusta ja seuratapahtumasta. Ensin näytti siltä, että Tedyllä karkaa homma käsistä, kun ensimmäinen niskalenkki ja pikku-paini maalin jälkeen nähtiin jo ensimmäisessä erässä, mutta loppujen lopuksi Tedy oli varsin asiallinen ja ymmärsi tapahtuman luonteen. Sitä vastoin 2006 joukkueen numero 13 (en nyt muista nimeä, mutta olisiko ollut Kuronen) teki itsestään täysin idiootin kruunamalla päivän taklaamalla puun takaa päähän 5 minuutin jäähyn arvoisesti ja sen jälkeen pitämällä kunnon showta jäähypenkiltä käsin (tai oikeastaa taisi viettää suurimman osan jäähystään kävellen edes takaisin 2013 joukkueen vaihtopenkin edessä selittäen varmasti pelkästään asiaa (lue: p**kaa)).

    Vaikka en kuulukaan Oilersiin millään tasolla, harmittaa järjestäjän, katsojien ja kentällä olevien pelaajien puolesta, kun yksi ihminen pilaa päivän loppuhuipentuman. Kun oman joukkueen pelaajat ja valmentaja (Hintikka, Nykky,..) näyttävät häpeävänsä yhden miehen toilailua, jokaisen nelikymppisen koulukiusaajan pitäisi ymmärtää rauhoittua. Jos en väärin nähnyt, herra osoitti vielä todellista urheilumieltä poistumalla paikalta ennen kättelyä.. Tosin, ehkä parempi niin!

    Poislukien yhtä pelaajaa, peli oli loppujen lopuksi hyvää showta ja kiva nähdä, että ainakin osa ”vanhoista” todellakin pärjäisivät vielä liigakentillä!

  8. Olimme paikalla ja kiinnitimme myös huomiomme Kurosen käytökseen. Ihmetyttää tuollainen käytös ja olen pahoillani kaikkien niiden puolesta ,jotka näkivät vaivaa päivän järjestämiseen. Eihän sille mitään voi , jos on pinna kireällä,mutta silloin pitäisi olla ymmärrystä jättää tälläinen tapahtuma väliin. Muuten kiva tapahtuma ja odotamme innolla kauden avausta 21.9.

  9. Jaa, olipas hyvä sitten ettei ilmestytty tapahtumaan. Olisi vain harmittanut vanhan pelaajan tuollainen ala-arvoinen käytös!

  10. jos on pojalle pikkulusikalla annettu,ei voi kauhalla vaatia.parempi ku polttais tossunsa ja mailansa.

  11. …tosin, jos nykyjengi olisi vähän edes pelannut olisi tulos ollut ihan jotain muuta. Tosin kyseessä olikin näytöshöntsät.

  12. Tota se Kuronen tekee aina kun kentällä! Ei osaa ees aladivari matseissa olla soittamatta poskea, sitten vielä Tedy komppaa niin avot. Sinänsä suuri ihme että Tedy ei sikaillut enempää:-). Luulis että noinkin vanhat äijät ois jo vähän oppineet käyttäytymään!!!