Yle Sporten: Loviisan Tor jättivaikeuksissa – ”Seura ei ole liigatasoa tällä hetkellä”

Peik Salminen ei pystynyt perjantain pääsarjakierroksella avittamaan joukkuettaan voittoon Kooveesta edes kolmen syöttöpisteensä turvin. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Peik Salminen, Loviisan Tor
Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Viime kauden avainpelaajiaan menettänyt Loviisan Torin valmistautuminen tulevaan Salibandyliigaan ei ole sujunut onnellisten tähtien alla. Joukkue ei ole saanut paikattua lähtijöitä, ja Ylen haastattelussa hyökkääjä Peik Salminen ja päävalmentaja Ray Backman myöntävätkin avoimesti, ettei tulevasta kaudesta tule helppo.

Tähtipelaajat Niklas Niiranen (Sveitsi) ja Juha Kivilehto (SPV) vaihtoivat monen muun tavoin maisemaa, ja tilalle joukkueeseen on saatu lähinnä täytemiehiä Divarista. Peik Salmisen mukaan joukkue ei ole tällä hetkellä liigatasoa.

– Juuri nyt olisimme huippujoukkue Divarissa, mutta pelaamme kuitenkin liigassa, Salminen naulaa.

– Olemme saaneet monia nuoria ja taitavia pelaajia, mutta he eivät ole koskaan pelanneet liigassa. He ovat ahkeria ja heistä voi tulla vaikka kuinka hyviä. Maajoukkuepelaajasta kuitenkin tiedät, mitä tulet saamaan, ja Divarista tulevasta pelaajasta ei voi sanoa samaa, Salminen huokaa.

Salminen toivoo joukkueen yllättävän tulevalla kaudella, mutta kokee realistisempana tavoitteena sarjapaikan säilyttämisen. Piikki lähtee myös seurajohdon suuntaan.

– Seura saa olla tyytyväinen, jos joukkue pelaa Salibandyliigassa vielä kaudella 2014-15. Salibandy menee eteenpäin, ja Torin pitäisi myös mennä eteenpäin. Seura tarvitsee lisää resursseja, jotta liigatoiminta voi tulevaisuudessa jatkua, vanha maajoukkuemies Salminen paaluttaa painokkaasti.

Myös päävalmentaja Ray Backman myöntää, että tulevasta kaudesta tulee viime kautta raskaampi reissu.

– Joukkue ei ole ideaali. Olisin toivonut, että olisimme päässeet aloittamaan sisäharjoittelun aiemmin, ja meillä on edelleen pelipaikkoja vapaana. Joukkue on kuitenkin päättänyt, että keskitymme vain asioihin, joihin voimme vaikuttaa, Backman kertoo.

Backmanin mukaan joukkueella on hyvät mahdollisuudet säilyttää sarjapaikka, kunhan joukkueesta löytyy kykyä puristaa irti kaikki mahdollinen.

– Teemme kaikkemme. Joskus jonkun pitää nousta esiin, antaa vähän ekstraa ja seisoa päällään. Joskus se olen ehkä minä, joskus maalivahti ja joskus joku muu, Backman toteaa.

Torin joukkue tällä hetkellä:

Maalivahdit:
Tommy Grönberg
Kalle Hovi
Niko Nordström

Kenttäpelaajat:
Teemu Venäläinen
Teemu Jaakkola
Sami Aalto
Niklas Andersson
Andreas Hietala
Ville Lehkonen
Joni Niiranen
Peik Salminen
Vasco Vanhala
Arttu Oikarinen (comeback)
Dan Forsström (comeback)
Mikko Saikkonen (Kotkan Reipas)
Rasmus Horn (PSS)
Deina Imjack (PSS)
Miro Kortelainen (PSS)

Linkki Ylen ruotsinkieliseen juttuun sekä Salmisen ja Backmanin videohaastatteluun

19 comments

  1. Comeback x 2 – mistä tulleet? Välivuosi?

    Torissa pitäisi miettiä, miksi seuraan ei ole ollut imua, vaikka se on erittäin reipas maksamaan pelaajille korvauksia. Osaako joku vastata tuohon ristiriitaan?

    Jokaisessa liigaseurassa on varmasti tilaa, jos joku haluaa tehdä taustoilla valaaehtoistyötä. Salminen voisi vaikka itse toimia esimerkkinä, kun aikanaan lopettaa pelaamisen. Ja toimittaja olisi voinut kysyä Peikiltä konkreettisia asioita, miten seura ei ole kehittynyt yms.

    Nyt nuo sitaatit ovat kuin leijaileva tuhnu urheilutalon siivouskopissa.

  2. Ei näytä hyvältä, jos oma pelaaja sanoo joukkueen olevan enemmän divari- kuin liigatasoa. Toivottavasti Loviisa silti säilyy.

  3. Yhdyn maken kommentiin. Aivan järkyttävää lukea tällaista tekstiä.
    Oma pelaaja, monen nuoren pelaajan esikuva loviisassa paukauttaa tällaista shittiä.

  4. Kyllähän tämmöinen ilmiö, että seuraan ei ole imua kertoo siitä että kaikki asiat taustalla ole ihan kunnossa. Loviiisa on kuitenkin vaikutusalueella Hki-porvoo-loviisa-kotka-kouvola-lahti.

    Jos vielä talouskin on hyvässä kunnossa niinkuin seurajohto henkseleitä paukutteli, niin taustatyötä viime keväästä lähtien ei ole vaan tehty kunnolla.

    Vaikka Peikin kommentit ovat surullista luettavaa, niin ikävä kyllä ovat totta.

  5. Vaikka jojo on pistänyt itsensä likoon viimeiset 20 vuotta seuran eteen, niin viime vuosina ollaan menty ehkä hivenen väärin tavoittein. Ollaan selkeesti hhaettu ihan liian suurta kalaa ja tässä nyt sitten on se lopputulos. Mutta ei muuta kun tsemiä Loviisaan, nähään hallilla.

  6. Luulen että tulee tosiaan kolmen kerroksen kausi.

    Loviisan pullat on kyllä aika nihkeen oloisesti uunissa, mutta samaan aikaan uuniaan etsivät myös Josba ja OLS. Samaan kastiin voi tai ei voi laskea KooVeen ja NST:nkin. Ja Indiansit jotka taitavat vasta olla matkalla uunikauppaan. Veikkaan että näillä porukoilla voi olla kovaakin vääntöä keskenään.

    Erä, Tepsi ja Nokia saivat kaikki kuokkaan siirtomarkkinoilla mutta luulen että sijoittuvat keskikastiin siitä huolimatta. Heidänkin pitää toki ensin voittaa ja vasta sitten sijoittua.

    Ja yläpäässä sitten SSV, SPV, Oilers jakaa mitalit Classicin ja Happeen huohottaessa niskaan.

    Yhtäkaikki, tsemppiä Loviisalle, toivotaan että pari pelimiestä vielä löytyy jostakin ja matsissa tavataan!

  7. Onpa ”kannustava” kommentti uusien pelaajien suuntaan.
    Miltähän niiltä poloisilta mahtaa tuntua, kun ovat suurin odotuksin siirtyneet pelaamaan liigaa Loviisaan ja oman joukkueen johtava pelaaja täryttää tällaiset kommentit julkisuuteen.

    ”Tilalle joukkueeseen on saatu lähinnä täytemiehiä Divarista.”

  8. Siis voi hyvää päivää tuota pelisilmän puutetta. Joltain tasoltahan KAIKKI pelaajat nousevat!

    Nuori divaripelaaja viime vuonna VOI olla kova liigapelaaja tänä vuonna. Mikään luonnonlaki ei estä sitä. Joku voisi sanoa, että tuo kehitysaskel voi tapahtua nimenomaan silloin, jos joukkueen ilmapiiri on vapautunut ja pelaajien välillä vallitsee luottamus.

    Joukkueessa on kaikki perusteet perseellään, jos avainpelaaja saa puhua tuollaisia ja valmentaja vaan komppailee. Vaihtoon molemmat.

    Salibandy on pallopeli, ja pallopelissä on paljon enemmän ulottuvuuksia kuin se, millä tasolla on viime kaudella pelannut. Pitäisi tuo kai nyt jokaisen tajuta.

  9. Ei Peik kenenkään pelaajan taitoja ole arvostellut, vaan kehui uusia hyviksi ja ahkeriksi,
    mutta ilman liiga kokemusta samalla vihjaten, että joukkue menetti kaksi maajoukkue
    pelaajaa + muutaman avainpelaajan.Tosi asiahan on se ,että joukkue on heikentynyt
    sitten viimekauden jälkeen se, että onko joukkue divari vai liiga jengi selviää 2014
    keväällä. Ps Olen vuorenvarma siitä, että Peik antaa kaiken tuen uusille pelaajille.
    Tori,Tori,Tori, Menestystä kaudelle 2013-2014

  10. ruotsinkielisenä ja alkuperäistä yle sporten:in haastattelua pari kertaa nähneenä, päällimmäisenä ajatuksena on, että onkohan henri pitkänen ymmärtänyt mitä haastattelussa sanottiin. on ihan ok jos ei kieltä oikein ymmärrä, mutta olisi toivottavaa että henri ja/tai pääkallo ottaisi sen verran vastuuta kirjoituksistaan, että menisi uudestaan läpi kuinka hyvin yllä oleva teksti vastaa alkuperäistä haastattelua, joka ilmeisesti toimii ainoana lähteenä yllä olevaan tekstiin.

  11. Eiköhän Peik toimi kaikin puolin hienona esikuvana uusille pelaajille etenkin hallin sisällä, niistä täällä negatiiviseseti kommentoivat eivät tiedä mitään.

  12. Suomenkielisenä ja alkuperäistä yle sporten:in haastattelua pari kertaa nähneenä päällimmäisenä ajatuksen on: mitä ihmettä sä thomas horiset? Vad fan säger du? Toihan on ihan oikein käännetty, kyllä ne myös ruotsinkielellä on sitä mieltä, että oma jengi on melko ”skit”.
    Vai väitätkö thomas että Peik Salminen piti jengiä suosikkina mestariks?

  13. Jos joukkueessa on 5 pelaajaa jotka mahtuisi muihin alapään liiga joukkueisiin, ja kaksi oikeasti tasokasta pelimiestä(Salminen&Niiranen). Niin on kyllä ihan realistista odotella karsintoja tälle kaudelle. Ja totuuden ääneen sanominenhan on suomessa melkein rangaistava teko.

    ps. näin alku kesästä ”Haemme neljää-viittä uutta vahvistusta. Olemme tunnustelleet sponsoreilta, onko nyt lama. Näyttäisi siltä, että Loviisassa ei ole.” .

  14. Jokinmoinen suodatin pitäisi silti olla, mitä menee laukomaan omasta joukkueesta ja sen iskukyvystä. Jos seura ei ole jonkun pelaajan mielestä tällä hetkellä liigatasoa, niin asiasta tulisi käydä keskustelua seuran sisällä, eikä median välityksellä.

    Näillä julkisuuteen annetuilla kommenteilla saattaa tahtomattaan asettaa koko joukkueelle tai etenkin nuoremmille ja herkemmille pelaajille ns apinan selkään. Kukapa haluaisi olla täytemies

    Tsemppiä vaikeuksista huolimatta ja tehkää yhtenä yhtenäisenä joukkueena entistä enemmän töitä. Ja ottakaa ne täytemiehetkin mukaan talkoisiin 😉

  15. tuomas teet sama kuin henri pitkänen; esität oma tulkintaasi ihan kuin olisi toisen sanoma. lost in translation. rikkinäinen puhelin.