10 päivää Salibandyliigan alkuun – Mestarit kovassa iskussa

Kuten Happeen kapteeniksi jälleen nimetyn Petri Kaukon pelinumero näyttää, niin jäljellä

Nyt hereille, Salibandyliiga alkaa ensi viikolla! Yhdeksi mestari-SPV:n haastajista veikkailtu Happee on esiintynyt harjoitusotteluissaan vaihtelevasti. Kuva: Mikko Hyvärinen
Nyt hereille, Salibandyliiga alkaa ensi viikolla! Yhdeksi mestari-SPV:n haastajista veikkailtu Happee on esiintynyt harjoitusotteluissaan vaihtelevasti. Kuva: Mikko Hyvärinen

Miesten Salibandyliigan alkuun on enää 10 päivää. Pääkaupunkiseudun joukkueet ovat pelanneet vähemmän harjoitusotteluita kuin muun Suomen joukkueet, ja osa pelaa viimeisiä harjoitusotteluitaan vielä tällä viikolla. Mestarijoukkue Seinäjoen Peliveljet kuuluu eniten harjoitusotteluita pelanneiden joukkoon, kun taas hopeamitalisti SSV on pelannut vain Vantaan-turnauksessa.

Seinäjoen Peliveljet on ollut iskussa harjoitusotteluissaan, joista viimeinen eli yhdestoista pelataan vielä tulevana lauantaina Happeeta vastaan. Lauantaina sai kyytiä SM-pronssimitalisti Classic tylyin luvuin 13-3. SPV on hävinnyt harjoitusotteluistaan vain yhden, Czech Openissa jatkopelin tshekin Tatran Stresovicelle.

SPV:n ohella kolme peliä vaille täyden liigakierroksen eli 11 harjoitusottelua ovat pelanneet myös Nokian KrP sekä Indians. SM-pronssiottelussa kohdanneet Classic ja Happee pelaavat ennen kautta kymmenen harjoitusottelua. Eniten pelanneista sarjanousija Indians on esiintynyt harjoitusotteluissaan pirteästi kukistettuaan mm. TPS:n, Erän ja Loviisan. KrP on saanut kyytiä paikallisvastustajiltaan Kooveelta (3-8) ja maanantaina Classicilta (0-6).

Monet joukkueet, kuten NST, Josba ja OLS ovat matkustaneet harjoituspelien perässä pidempiäkin matkoja. Liigajoukkueista vähiten harjoitusotteluita ovat pelanneet pääkaupunkiseudun joukkueet Indiansia lukuun ottamatta, vaikka kovia vastustajia olisi tarjolla ilman suurempaa matkustamista.

SSV:n käskyttäjä Mika Ahonen on yleensä jättänyt harjoituspelit minimiin ja niin on myös tänä vuonna. SSV on pelannut vain neljä ottelua Vantaan harjoitusturnauksessa. Erä on pelannut saman määrän niin ikään ilman matkustamista yksittäisinä otteluina Mosahallissa. Loukkaantumisista kärsinyt ja todennäköisesti juuri sen takia pelaajiaan säästelevä Oilers on Sveitsin-turnauksen kolmen ottelun lisäksi pelannut kotimaassa liigavastustajistaan vain kerran Erää vastaan.

Liigajoukkueista kohtaavat vielä tällä viikolla perjantaina Loviisassa Loviisan Tor ja NST sekä lauantaina Väli-Suomen Väännössä Jyväskylässä Happee ja SPV. Josba saa perjantaina vieraakseen Divarin Welhot ja Koovee Divarin Steelersin. Lisäys 10.9. klo 10.00: Oilers ja TPS kohtaavat perjantaina Espoossa klo 17.00.

Kaikki miesten Salibandyliigan harjoitusotteluiden tulokset ja ohjelmat löytyvät alle linkatusta koonnista.

3 comments

  1. Kyllä. Saimme hetki sitten vahvistuksen, että Oilers ja TPS kohtaavat tänä perjantaina 13.9. Espoossa klo 17.00. Päivitetty tähän uutiseen ja harjoituspelilistaan.

  2. Toivottavasti on tyyntä myrskyn edellä mutta todellakin salibandyliigan alkuun on vain 9 päivää ja valitettavan hiljaista on liigan tiedottaminen ollut ja on juuri nyt!
    Toivon että olen väärässä mutta kun seuraan kuinka iso veli jääkiekko aloitti hehkuttamisen jo viikkoja sitten, eikä vanha ja kankea organisaatio edes pitäisi olla esimerkki.

    Salibandyllä kuitenkin pitäisi olla uuden puheenjohtajan ja tiedottajan kautta energiaa ja intoa rakentaa laijista nuorten suosikki, mutta, mutta, esim.tv-sopimusta ei ole vieläkään julkistettu.