C1-poikien SM-sarja alkaa – Blackbirds, Erä, SSV ja TPS vahvoja

Kuva: Anssi Koskinen

Kuva: Anssi Koskinen
Kuva: Anssi Koskinen

C1-junioreiden SM-sarja pamahti käyntiin torstaina Tampereen tenniskeskuksessa, kun Classicin vieraaksi saapui FoSU. Isommalla volyymillä sarja avataan viikonloppuna, jolloin loputkin joukkueet pääsevät mestaruusjahtiin pitkän harjoituskauden jälkeen. Pääkallo.fi ennakoi C1-poikien SM-sarjan asetelmat.

Aiempiin kausiin verrattuna sarjajärjestelmään on tullut merkittäviä muutoksia. Nyt on siirrytty yksittäiseen lohkoon ja turnausmuotoisten ottelutapahtumien sijaan pelataan pelit nyt yksittäisinä. Peliaika tulee myös olemaan aiemmasta poiketen koko kauden ajan 3 x 20 min.

Sarja vaikuttaa ennakkoon todella tasaiselta, jossa yhtä selkeää ennakkosuosikkia on vaikea nimetä. Pääkaupunkiseudun joukkueden voimasuhteisiin muutosta toi viime kausina vahvasti esiintyneen ÅIF:n hajoaminen, josta tasokkaita pelaajia siirtyi lähijoukkueisiin. Sarja on alueellisesti hyvin edustettuna ja sitä kautta matkakilometrejäkin syntyy kiitettävästi.

Blackbirds

Viime kauden mestari näytti voimaansa tämän kauden Mestareiden Cupissa voittaen SM-finaalien tapaan Erän. Joukkueen vahvuutena tähtipelaajien sijaan erittäin tasainen ja urheilullinen materiaali, kera toimivan maalivahtipelin. Muu, kuin viime kauden menestyksen uusiminen tuskin kelpaa. Keravalla pelaamisesta piinallista vierasjoukkueelle tekee pelaajien lisäksi äänekkäät kannattajat instrumentteineen.

Yksilö: Tuomas Koskinen

Arvio sijoituksesta: 1-4

Tapanilan Erä

Tapanilan Erä lähtee kauteen hyvän harjoituskauden pohjalta. Joukkue pelaa Erälle ominaista salibandya, jota lahjakkaat pelaajat toteuttavat. Joukkue pelasi viime kaudella finaalissa ja varmasti tulee olemaan näillä sijalukemilla tänäkin vuonna. Erän koneisto toimii hyvin taustahenkilöt mukaanlukien ja mitään ei jätetä Mosalla sattuman varaan.

Yksilö: Mika Majalahti

Arvio sijoituksesta: 1-4

SSV

Viikingit lähtevät parantamaan viime kaudesta, jolloin tie pysähtyi puolivälierissä Classicille. Joukkue on muuttunut hieman viime kaudesta ja saa kasaan hyvin tasaisen ja laadukkaan joukkueen. SSV omaa kaiken potentiaalin taistella kauden päätteeksi kärkisijoista asioiden osuessa kohdilleen oikeaan aikaan.

Yksilö: Tuomas Niinikoski

Arvio sijoituksesta: 1-4

TPS

Viime kauden pronssimitalisti on uudistunut varsin suuresti. Ikäluokasta lahjakkuutta on siirtynyt pelaamaan vanhempiin ikäluokkiin ja vahvistuksia on tullut alueen lähijoukkueista. Fyysisesti isokokoinen TPS herättää huomiota. Uusiutunut joukkue ja sen pelityyli ei ole vielä uomissaan, mutta Palloseura tulee varmasti parantamaan kauden mittaan ja on näin ollen keväällä sarjan kovimpia joukkueita

Yksilö: Eero Jalo

Arvio sijoituksesta: 1-4

OLS

OLS kuului jo viime kaudella sarjan kärkiporukoiden joukkoon ja on vahvistunut tuosta saamalla alueen lähijoukkueista pelaajia. Kotikenttäetu on Oulussa aina vankka ja matkustamiseen tottuneena vieraspelit eivät ole vastaavasti samanlaista myrkkyä. Jatkaa vahvan OLS:n juniorityön linjaa ja tulee taistelemaan vahvasti aina kevään korvalle saakka kotiedusta playoffeihin.

Yksilö: Jere Liimatta

Arvio sijoituksesta: 5-8

Westend Indians

Raporttien mukaan Espoossa on treenattu todella kovaa koko kesän ajan, joskus jopa kaksi kertaa päivässä. Näin ollen fyysisesti joukkueen pitäisi olla kovassa iskussa, varsinkin alkukaudesta. Lahjakkaita pelaajia B-junioreissa, jotka voivat tarvittaessa vahvistaa tasaista joukkuetta. Tulee olemaan vaikeasti voitettava joukkue ja kivi ennakkosuosikkien kengässä.

Yksilö: Joonas Åkerblom

Arvio sijoituksesta: 5-8

Classic

Classic kuuluu myös sarjan kärkijoukkueisiin. Joukkueen peli näyttää Classicilta ja sillä on pari huikeaa yksilöä, joista Tino Lindstedtiä pidetään kenties maan parhaana 98-syntyneenä. Classicin saadessa kaikki lahjakkaimmat yksilöt mukaansa, tulee se olemaan kärkiryhmässä mukana. Kysymys kuuluukin, miten joukkue menestyy ilman näiden yksilöiden mukanaoloa?

Yksilö: Jami Parviainen

Arvio sijoituksesta: 5-8

Imatran Voima

Joukkue nousi yleiseen tietoisuuteen harjoituskauden tulosten perusteella ja vahvisti sitä SM-karsinnoissa. Vahvuutena on hyvin viritetty puolustuspeli ja myrkylliset vastaiskut, joita usein on päättämässä Joona Heiskanen. Varmaa on, että puolustus tulee turhauttamaan monen joukkueen peli-ilon kauden mittaan ja siksi joukkue voi nousta kauden suurimmaksi yllättäjäksi.

Yksilö: Joona Heiskanen

Arvio sijoituksesta: 5-8

FoSu

Tasainen FoSu elää pääsääntöisesti ykkösviisikkonsa mukana, jonka ykköshevosena toimii umpitehokas Samuli Grönfors. Joukkue on ollut pitkään kasassa ja se on suuri etu moniin joukkueisiin verrattuna. Terävän kärjen jälkeen on tasaista, joskin ehkä liiankin tasaista ja näinköhän jaksaa ihan kärjen vauhdissa pysyä pitkän sarjan aikana.

Yksilö: Atte Lahti

Arvio sijoituksesta: 9-12

Steelers

Steelers on viime kauteen nähten nostanut profiiliaan rutkasti. Viime kauden alempi jatkosarja on vaihtunut täksi kaudeksi 12 joukkueen SM-sarjaan. Seurassa on mainio C2-ikäluokka, jotka nostavat joukkueen tasoa. Joukkue lähtee kauteen altavastaajana, jolloin toisaalta joukkue on myös parhaimmillaan. Oppimatkasta ei missään tapauksessa ole kyse, sillä Hämeenlinnassa odotetaan innolla pääsyä haastamaan vastustajat

Yksilö: Valtteri Niemi

Arvio sijoista: 9-12

FBT Karhut

Viime kauden tapaan Porin Urheilutalon uumenissa pelataan jälleen tämän ikäluokan SM-sarjaa, johon se pääsi jatkokarsintojen kautta. Alkukausi on sujunut tulosten valossa vaihtelevasti ja Mestareiden Cupissa joukkueella oli vaikeaa. Joukkueen kyky löytää tasainen suoritustaso tulee määrittelemään kauden kulun.

Yksilö: Atte Ståhle

Arvio sijoituksista: 9-12

Josba

Josban tie kulki SM-sarjaan jatkokarsintojen kautta, Josba elää pääsääntöisesti ykkösviisikkonsa kautta, jossa pelaa jo aiempaa SM-kokemusta omaavia pelaajia. Kaukalon ulkopuolen suhteen Josballe voidaan jo nyt antaa mediapalkinto, sillä ainakin avausviikonlopun ottelut tullaan näyttämään myös netissä.

Yksilö: Eetu Sorvali

Arvio sijoituksesta: 9-12

Teksti: Mikael de Anna

11 comments

 1. Sellane korjaus vaa että fosun yksilön on varmaa tarkotus olla Atte Lahti koska Atte Lehtistä siellä ei pelaa :S

 2. Ihan tuloksia tältä päivältä, kun TiTu ei pelaa ….

  Steelers-Karhut 2-3
  TPS-Indians 8-6
  Blackbirs-OLS 5-9
  Josba-Erä 5-6
  Voima-SSV 4-14

  Twitterissä käytössä #C1SM ja/tai #junnusäbä.

 3. Loput 29.9.2013 tulokset:

  Indians-OLS 7-11
  Karhut-TPS 7-9
  Blackbirds-FoSu 14-2
  Voima-Erä 3-9

  (Sarjataulukon laitan erikseen, koska linkillinen kommentti jää filtteriin moderointia odottamaan)

 4. Josba-erä 5-6 ja josba-ssv 6-5, kuka nää ennakot oikein on tehny 😀 ssv oli ihan hampaaton

 5. Ennakot on tehnyt SSV:n valmentaja 🙂 Mutta ennakothan on juuri sitä varten, että niille voi naureskella kauden jälkeen, eikö?

 6. Kommentoijille ”Saku toropainen” ja ”Tero Töyrylä”:

  Kyllä, C1-poikien ennakon on kirjoittanut SSV:n juniorivalmentaja. Mutta mukana juttua on ollut tekemässä puoli tusinaa muuta Pääkallo-toimittajaa mm. Oulusta, Turusta ja Joensuusta. Esimerkiksi SSV jätettiin muiden kuin jutun kirjoittajan arvioitavaksi.

  Ja karu totuus on se, että jos/kun haluamme tehdä juttuja C1-junioreista (tai mistään muusta sarjasta), niin on melko haastavaa löytää kirjoittajia, joilla ei ole mitään seurasidonnaisuuksia. On vain pystyttävä arvioimaan asioita objektiivisisesti. Siitä pitää huolen viime kädessä tämän kommentin kirjoittaja.

  Ja kyllä, ennakot on tehty sitä varten, että niille voi naureskella jälkikäteen. Me ainakin aiomme nauraa.

 7. Varmuuden vuoksi totean omasta puolestani, että tarkoituksenani ei ollut mitenkään mollata ennakkoa sen takia, että sen on tehnyt SSV:n valmenaja.

  Ennakon tekijä asettaa itsensä aina alttiiksi paremmintietäjien, jälkiviisaiden ja ainasanoneiden naljailuille. Sekin toivottavasti hyväntahtoista, sillä kyllähän ennakon tekijä tietää, ettei ole mikään selvännäkijä.

  Varsinkin junnusarjoissa ennakon tekeminen on vaativaa puuhaa. Mielestäni ennakko oli hyvä, tiivis ja hiottu. Pelkkää plussaa siitä!