Classic vei nimiinsä Tampereen derbyn – ottelusta muodostui maalivahtien painajainen

Miesten Salibandyliigan Tampereen paikallisottelussa Koovee-Classic mätettiin maaleja yhteensä 21 kappaletta. Lopulta voiton vei puhtaalla pelillä liigan kärkiporukassa jatkava Classic numeroin 9-12 (4-2, 1-7, 4-3).

Kooveen pistesarake on edelleen avaamatta, sillä joukkue koki tappion myös lauantaina. Kahden pelatun ottelun jälkeen voitoitta ovat Kooveen lisäksi OLS ja Nokian KrP.

Mihin ottelu ratkesi?
Koovee sai otteluun hyvän startin ja hallitsi hienoisesti ensimmäistä erää mennen erätauolle 4-2-johdossa. Molempien joukkueiden maalivahdit, Kooveen Joni Järviö ja virkaveli Lassi Toriseva Classicista, pitivät torjunnoillaan lukemat vielä siedettävinä. Toiseen erään Classicin maalille vaihdettiin konkarivahti Pekka Nieminen ja ”Nubin” läsnäolo rauhoitti Classicin karkumatkalle. Kooveen vahtivaihto tapahtui kolmannen erän alkajaisiksi, kun tolppien väliin juoksi Arvid Vonk. Koovee sai vielä näennäisen takaa-ajon aikaiseksi Classicin kuluttaessa jäähypenkkiä päätöserässä viidesti, mutta ei onnistunut loppukirissään.

Ottelun hahmo?
Classicista pirteällä pelipäällä olivat tehotilastoissa näkyneet Sami Johansson ja ottelun parhaana palkittu Peter Kotilainen. Johansson keräsi Classici ottelun isoimman pistesaaliin tehden itse ja alustaen kaksi maalia. Kooveesta edukseen erottuivat nuori Samuli Salomaa sekä Lassi Ylisiurunen, jotka yltyivät niin ikään kovaan pistevireeseen.

Ottelun puheenaihe?
Kooveen eilinen tappio jyväskyläläiselle Happeelle näkyi lopussa kotijoukkueen liikkeessä ja Classic pystyi pelaamaan ilman suurta uhkaa johdon menettämisestä. Ottelun rikkonaisuus näkyi molempien joukkueiden turhautumisena loppua kohden. Ottelu ei ollut missään nimessä helppo kummankaan joukkueen maalivahdeille ja tolppien välissä nähtiinkin kaikki neljä otteluun pukenutta torjujaa.

Kommentit:
– Oma maalimäärä sinänsä lämmittää, mutta kun omiin menee kaksitoista maalia, niin lopputulos ei lämmitä yhtään. Vastustajan hyökkäys on sen verran kova, näki Kooveen uusi päävalmentaja Hannu Santanen.
– Liiga on sen verran tasokas, että mentaalipuolella ei auta fokuksen karata. Puolustuspeli oli heikkoa ja pelin rikkonaisuus runsaan jäähymäärän kera teki ottelusta ajoittain vaikean meille, totesi Classicin päävalmentaja Jarkko Rantala.

Tilastohuomiot:
Classic: Sami Johansson 2+2, Mikko Leikkanen 0+3, Peter Kotilainen 1+2, Lassi Vänttinen 2+0, Mika Savolaisella nyt urallaan kasassa 499 jäähyminuuttia.
Koovee: Samuli Salomaa 1+3, Lassi Ylisiurunen 2+1, Eemeli Salin 2+0, Mikko Immonen 2+0

Sunnuntain liigakierroksen muut tulokset:
Nokian KrP-Oilers 2-11, NST-Happee 3-6, OLS-Erä 4-11, SSV-SPV 3-5

Teksti: Juha E. Sirkka, Tampere

5 comments

  1. Luokaton ottelu joukkueilta puolustuspelistä ei tietoakaan, jonka lisäksi classicin pelaajien turhat jäähyt sekoittivat peliä. Ei hirveästi kyllä vakuuttanut tuo classicin pelaaminen taitaa finaalit jäädä tänäkin vuonna haaveeksi. Ellei valmentaja sitten saa jonkinnäköistä pelikuria joukkueeseen.

  2. Salibandyn viihdekäyttäjänä rakastan tällaisia pelejä. Luultavasti en kierrä enää niin paljon peleissä sitten, kun kaikki saadaan niin kontrolliin, että maaleja tulee yht. 4-5 pelissä…

    Tässä pelissä oli ajoittain – ei ihan harvoin – samaa hienoa meininkiä kuin viime kauden Cup-finaalissa! Tunnetta ja vauhtia kentällä ja meininkiä myös katsomossa!

    Käyhän siinä mokkeja sääliksi, ja hävinneen joukkueen maalikoosteen tekijää… Niin kävi sääliksi vaimollanikin aikoinaan katsomossa, kun poikani pelasi futista mokkena. Onneksi valitsi salibandyn ja hyökkääjän roolin 🙂

    Jos nyt muistelen, niin Jonihan oli ainakin ekan erän aivan loistava. Toinen maali meni sisään ”helposti”, kun pallo katosi näkyvistä. Minkäs sille voi. Sitä sattuu.

    Että ”Classic pystyi pelaamaan ilman suurta uhkaa johdon menettämisestä.” Kumminkin tolpat kolisi ainakin pari kertaa vedoista, joiden jo luuli menevän sisään. Kyllä siinä ihan voitosta pelattiin kotijoukkueen toimesta aika lailla loppuun asti, vaikka 2. erän jälkeen jo näytti siltä, että meneeks tää pelailuks.

    Olen siis jyrkästi sitä mieltä, että molemmat joukkueet olivat hyviä! Sympatiat mokkeille, toki!

    Tämä nyt ihan piruuttaan tähän, sillä nythän on korkea aika taas rypistää otsat kurttuun ja huolestua maalimääristä!

  3. Onhan ne maalit kyllä ikäviä palloilussa, toivottavasti kukaan hokiäijä ei näe tätä tulosta tai nehän nauraa meille. Onneksi tulospalvelu on sentään nurin, niin kovin harva näitä lukemia löytääkään!

  4. Onko totta, että Immonen pelasi vain erän? Eikö ole vieläkään kunnossa?

  5. Immonen pelasi tosiaan eilisessä ottelussa vain kolmannen erän.