Erä haki pisteet alistuneelta OLS:lta – ”Tällä pelillä ei pärjäisi edes divarissa”

Kuva: Vesa Kylmäoja

Kuva: Jouko Kylmäoja

Oulun Luistinseurasta ei ollut kotihallissaan vastusta Tapanilan Erälle. Helsinkiläisjoukkue kävi poimimassa vieraspisteet Oulusta mukaansa tylyin lukemin 4-11 (2-5, 1-3, 1-3).

Salibandyliigan avausviikonloppu sujui Erältä loistavasti, perjantaina kaatui Indians ja voittolinja jatkui kauden toisessa pelissä. OLS:n kausi on alkanut synkemmin, perjantain avauskierrokselta pisteet vei SPV ja kotivoitto jäi tänäänkin vain haaveeksi.

Erä hallitsi peliä jokaisella osa-alueella alun starttivaikeuksien jälkeen, erityisen hyvin Erä onnistui kääntämään peliä nopeasti. Kone lämpesi kahden oululaismaalin jälkeen nopeasti ja ensimmäisellä erätauolla etelän miehet olivat jo 3 maalia edellä. OLS ei pystynyt missään vaiheessa kirimään lähellekään paketin ollessa aivan levällään loppupelin ajan.

Erän nuorten maailmanmestarit vuodelta 2011, Tuomas Iiskola ja Aaron Fagerholm, olivat pelipäällä. Iiskola oli dominoiva kentällä tehden hurjat neljä maalia ja kaksi syöttöä. Tutkaparina häärinyt Fagerholm oli tärkeä apuri Iiskolan maaleissa syöttäen niistä kolme.

Kotijoukkueen peli avauskympin jälkeen. OLS:n peli meni täysin sekasin Erän tullessa tasoihin ja ohi. Kyyti kylmeni minuutti minuutilta ja toinen erä oli täysin Erän hallintaa. Oululaisten syötöt eivät napsuneet kohdilleen ja kerta toisensa jälkeen pallo jäi Eräläisten lapaan. Odotukset olivat korkealla hienosti menneen avauspelin jälkeen, mutta Linnanmaalla oli tänään nähtävissä vain pieniä rippeitä samanlaisesta pelistä. Pisteet menivät sunnuntai-illan pelissä täysin ansaitusti Tapanilaan.