Happeesta maailman seuratuin salibandyseura – ”On hyvin tärkeää pysyä hereillä koko ajan”

Hirviteatteri pyörii niin kentällä, katsomossa kuin sosiaalisessa mediassakin. Kuva: Jari Turunen
Hirviteatteri pyörii niin kentällä, katsomossa kuin sosiaalisessa mediassakin. Kuva: Jari Turunen

Jyväskylän Happee iski pari vuotta sitten tavoitteekseen olla tunnetuin salibandyseura koko maailmassa. 11. syyskuuta tuo tavoite toteutui, kun Happee ohitti vertailussa ruotsalaisen suurseura Warbergin siirtyen samalla tunnettuus-listauksessa piikkipaikalle.

– Tavoitteita asetettaessa halusimme olla edelläkävijä ja suunnannäyttäjä koko lajin edun nimissä. On todella hienoa nähdä, että laji menee lujaa eteenpäin hyödyntäen sosiaalista mediaa. Halusimme myös löytää sen oman keinon erottua urheiluseurojen joukosta ja tehdä omalla saralla parasta mahdollista tulosta, Happeen media- ja viestintäosaston tirehtööri Lasse Riitesuo kertoo.

Viestintään vankasti panostava Hirvilauma on ollut kahden vuoden ajan huimassa liidossa varsinkin sosiaalisen median maailmassa. Seuran Facebook-sivuja seuraa lähes 7200 henkilöä. Twitterissä sama luku on jo 1215. Uutena kanavana Happee on nostanut pinnalle myös Instagram-palvelun.

– Nuoret siirtyvät aina niihin kanaviin, joissa heidän vanhemmat eivät ole. Tällä hetkellä tämän näkee Twitter-palvelun suosion huimana kasvuna. Twitter onkin kanavana erinomainen, sillä siellä ajatustenvaihtoa tapahtuu yli laji- ja kulttuurirajojen. Nousuaan tekevä Instagram-palvelu taas on ennemminkin nuorten temmellyskenttä. Nuorten lisäksi siellä on laji-ihmiset vahvasti omissa heimoissaan, Riitesuo toteaa.

Vaikka Happee saavuttikin tavoitteensa, ei Jyväskylässä aiota jäädä lepäämään laakereille. Uusia tavoitteita on jo asetettu, ja seuran tarkoituksena on kurkottaa vielä ylemmäs yhdessä yhteistyökumppani Jyväskylän yliopiston kanssa. Yliopisto onkin tiiviisti mukana Happeen viestinnässä.

– On hyvin tärkeää pysyä hereillä koko ajan, koska sosiaalisen median trendit muuttuvat jatkuvasti. Tottakai tärkein tavoitteemme on menestyä pelikentillä ja tarjota siinä ohella kotimaisille sekä ulkomaisille seuraajillemme parhaat kanavat ja tekniikat seurata Hirviteatteria. Yritämme pysyä kärryillä ja tehdä parhaamme, Riitesuo linjaa.

4 comments

  1. Pääkallo.fi aloittaa keskiviikkona kaikkien (kyllä, aivan kaikkien) miesten liigajoukkueiden joukkue-ennakoiden julkaisun.

    Mukana on myös joukkueiden kokoonpanot ja paljon muuta.

  2. Hienot on Happeella tavoitteet ja twitterit laulaa hianosta..Senkun vielä pääsisi näkemään että joukkue saisi liikkeelle edes kerran ,eivain cup-finaaliin,fanit vieraspeleihin…aijniin olihan kerran Varkaudessa ihka oikea fanibussi kun kotipeli pelattiin vieraissa..Usean kerran Monnarilla vierailleena olen myös ihmetellyt vaisua tunnelmaa katsomossa…Mutta onhan se hienoa että joukkuetta seuraa ihan 7200 fania vaspuukissa..Happee on kiistaton edelläkävijä mediahallinnassa..tuo yhteistyö järvi-suomen tai jotain on hieno homma..