Junioreiden SM-sarjajoukkueet selvillä – Erältä kuusi joukkuetta neljään sarjaan

Kuva: Tapanilan Erä

Kuva: Tapanilan Erä
Kuva: Tapanilan Erä

B- ja C-junioreiden SM-karsinnat on pelattu päätökseen sekä tytöissä että pojissa. Karsinnat pelattiin ensimmäistä kertaa historiassa samaan aikaan kahden viime viikonlopun aikana.

Viime kaudella C-ikäisillä pelattiin vielä paikalliset alkusarjat ennen SM-karsintoja, mutta tänä vuonna myös niissä siirryttiin kaikille avoimiin karsintoihin. Karsintojen selvästi suurin menestyjä oli helsinkiläinen Tapanilan Erä, joka sai joukkueen jokaiseen neljään sarjaan ja tämän lisäksi toiset joukkueet B- ja C2-poikiin.

B- ja C1-poikien SM-sarjat pelataan alkaneella kaudella yksittäisinä peleinä 12 joukkueen kesken. 16 joukkueen C2-poikien sekä kymmenen joukkueen C-tyttöjen sarjat pelataan edelleen turnausmuotoisena. C2-sarjan joukkueet jaetaan itä- ja länsilohkoihin. Kaikki sarjat alkavat syyskuun viimeisenä viikonloppuna 28.-29.9.

B-pojat:

Ensimmäiseltä kierrokselta suoraan SM-sarjaan pääsivät kymmenen karsintalohkon voittajat ja lohkokakkoset sekä kuusi parasta kolmosta menivät jatkokarsintaan. Kymmenestä alkulohkosta yhdeksän ratkesi selvästi, mutta A-lohkossa suoran sarjapaikan lunastaja ratkesi OLS:n ja Josban välillä paremman maalieron turvin joensuulaisille. Erityisen selvästi lohkonsa ratkaisivat viime kauden pronssijoukkue Classic (maaliero 31-6) sekä neljänneksi sijoittunut HU-46 (40-5).

Suurimmat yllätykset koettiin kuitenkin menneen viikolopun toisella karsintakierroksella, kun Koovee tiputti viime kauden ykkösen PSS:n jatkosta, vain hävitäkseen itse Erän 2. joukkueelle sarjanpaikan ratkaisevassa ottelussa 4-2. Toisena joukkueena jatkokarsinnasta SM-paikan lunasti OLS 10-3-voitolla Steelersistä.

B-junioreiden SM-sarja kaudella 2013-2014:
Classic, Tampere
Erä, Helsinki
Erä Sininen, Helsinki
Happee Moose, Jyväskylä
HU-46, Hollola
Indians, Espoo
Josba, Joensuu
Nokian KrP, Nokia
Oilers, Espoo
OLS, Oulu
Rangers, Kirkkonummi
TPS, Turku

C1-pojat:

Vanhempien C-junioreiden karsinnat aloitettiin kahdeksalla lohkolla, joiden voittajat lunastivat suorat sarjapaikat. Jatkokarsintaan pääsivät lohkokakkoset. Selvimmin tiensä sarjaan selvitti viime vuonna C2-junioreissa tappiottoman kauden pelannut Blackbirds, joka päästi karsintojen kolmessa pelissä ainoastaan yhden maalin.

Ensimmäisellä kierroksella suoran SM-sarjapaikan ainoastaan yhdellä maalilla hävinnyt Josba selvitti toisen kierroksen I-lohkossa tiensä sarjaan yhdessä FBT Karhujen kanssa. J-lohkosta jatkoon menivät SSV ja Steelers.

C1-Junioreiden SM-sarja kaudella 2013-2014:
Blackbirds, Kerava
Classic, Tampere
Erä, Helsinki
FBT Karhut, Pori
FoSu, Forssa
Indians, Espoo
Josba J, Joensuu
OLS, Oulu
SSV, Helsinki
Steelers, Hämeenlinna
TPS, Turku
Voima, Imatra

C2-pojat:

Jopa 16. joukkueen voimin pelattavaan C2-poikien SM-sarjaan karsittiin aluksi myös kahdeksassa lohkossa. Lohkojen voittajat menivät suoraan sarjaan ja kakkoset sekä kolmoset menivät jatkokarsintaan. Tapanilan Erä jatkoi menestystään myös nuoremmissa C-pojissa, kun seuran ykkösjoukkue meni jatkoon katkaisten kolme pelaamastaan neljästä ottelusta kahdentoista maalin erolla.

Myöhempien karsintojen M-lohkossa myös Erän 2. joukkue pelasi itsensä SM-sarjaan yhdessä Happeen kanssa. Muut jatkokarsinnoista sarjaan selvinneet joukkueet olivat Merikoski SBT, SSV Reds, GrIFK, Koovee, Blackbirds sekä SB Welhot.

C2-Junioreiden SM-sarja kaudella 2013-2014:
Blackbirds, Kerava
Classic, Tampere
Erä, Helsinki
Erä Sininen, Helsinki
FBT Karhut, Pori
GrIFK, Kauniainen
Happee, Jyväskylä
Koovee, Tampere
LoSB, Lohja
Merikoski SBT, Oulu
NST, Lappeenranta
OLS, Oulu
Rangers, Kirkkonummi
SB Welhot, Kuopio
SSV Reds, Helsinki
Steelers JSB, Hämeenlinna

C-tytöt:

Tyttöjen nuorten SM-sarjan lisäksi ainoan tyttöjen sarjan karsinnat aloitettiin neljässä lohkossa. Lohkojen kaksi parasta pääsivät suoraan sarjaan ja 3.-4. sijalle päätyneet pelasivat viime viikonloppuna jatkokarsinnat kahdesta jäljellä olevasta paikasta. Ensimmäisellä kierroksella PSS ja M-Team näyttivät kuuluvansa ikäluokan kärkeen tekemällä selvää jälkeä omista lohkoistaan. PSS:n maaliero oli viiden pelin jälkeen huikea 39-3, kun taas M-Teamin vastaava oli vieläkin hurjempi 49-5 neljässä pelissä. Toiselta kierrokselta jatkoon menivät PirPi ja HK Dynamo.

C-tyttöjen SM-sarja kaudella 2013-2014:
Erä, Helsinki
HK Dynamo, Lammi
Indians, Espoo
M-Team, Helsinki
Pirkkalan Pirkat, Pirkkala
PSS, Porvoo
Rangers, Kirkkonummi
SB Heinola, Heinola
SB-Pro, Nurmijärvi
ÅIF, Sipoo

22 comments

  1. Herää vaan kysymys mitä Mosalla tehdään eritavalla kuin muissa junioriseuroissa

  2. Erässä tehdään hyvin töitä, parhaassa maineessa pk-seudulla ja sitä myöten pääsee valkkaamaan isosta massasta halukkaita pelaajia. Eli ulkopuolelta tulee paljon, mutta tämä ei ole moite. Tulevat juuri laadun takia. Kakkosjengeillä kävi kyllä tällä kertaa vähän myös onni, erityisesti B-junnuilla. Olivat ensin jäämässä ulos 2.vaiheesta mutta sitten edellä olleella jengillä oli edustuskelvoton pelaaja mukana. Yhtä kaikki kova suoritus.

  3. Vielä kakkos jengeistä katselin että erän C2 sinisen recordi karsinnoissa oli 2 voittoa 1 tasapeli 3 tappiota….

  4. c2:n porukalla kävi pikku munkki lohkojen kanssa. Toki hyvää työtä silti tehty laajalla rintamalla. Näistä pitäisi monen muun seuran (lue kaikkien) ottaa mallia.

    Toisessa seurassa toimiessani katselen pienellä kateudella sinisten menoa. Toivottavasti alkaisi näkymään myös miesten edustuksessa lähivuosina tulosten valossa, sen Erä ansaitsee.

  5. Ainahan erällä käy ”yllättäen” hyvä tuuri näiden lohkojen kanssa

  6. Mistä moinen ERÄ viha täällä aina vallitsee? Käsittääkseni sarjavastaavat junnujen SM sarjoissa on jossain Tampere – pohjois suomi akselilla. Ja yhtälailla muillakin SM jengeillä ollu joillain tuuria helppojen lohkojen kanssa. C2 jatkokarsintojen lohkothan määräytyi 1 kieroksen menestyksen mukaan.

  7. Taitaa monella olla muistissa se viimevuotinen 97 mestaruus. Hyvällä junnutyöllä ei ollut sitten mitään tekemistä sen kanssa.

  8. Minkäs sille voi jos parhaat -97 junnut haluaa kunnon organisaatioon joka tekee laadukasta valmennustyötä?

  9. Aina keskustellaan, että pelaajia houkutellaan. Jos oletetaan, että joukkueissa jo olevien pelaajien vanhemmat ei kerää kausimaksujen lisäksi vielä uusien pelaajien ostomaksuja niin mikä muu voi houkuttaa kuin toiminnan laatu? Tietysti kaverit vetää ja on kiva kuulua voittavaan joukkueeseen, mutta jossainhan se joukkue syntyy alunperin, joka niitä voittoja ottaa. Erä kerää luultavasti salibandykoulullaan alueen pienet lapset aika hyvin. Onhan niitä muitakin seuroja, jotka niin tekevät? Ja myös ne menestyvät. Pääkaupunkiseudulla vaihdetaan seuraa varmaan useammin kuin muualla ja muilla ei ehkä toiminta ole samaa tasoa.

  10. Kyllähän mosalla tehään hyvää duunia. Taitaa kaikki alkaa siitä että Erä järjestää iltapäiväkerhotoimintaa koululaisille(?), tän kuulin joten en satavarma. Jos tota tekevät niin tuota kauttahan ne massat tulee. Mikä hienoa niin noilla on joukkueita kaiken tasoisille pelaajille, mun mielestä täyttä höpöhöpöä että heillä mennään vain ja ainoastaan kärjen ehdoilla…

  11. … ja samaan aikaan Tampereella, toisen seuran B, C1 ja C2-jengit suoraan SM-sarjaan.

    Harmi ettei tämä organisaatio ole tarpeeksi mediaseksikäs.

  12. Hyvää ja ansiokasta työtä tekevät luultavasti kaikki seurat junioritoiminnassa. Mosalaiset nyt keulivat ja kehuvat itseään,
    hyvä sekin kun uskovat itseensä mutta muita ei nyt kannata mollata.
    Juniorit tuskin vaihtavat seuraa esim. espoosta erään tai päin vastoin eli seuran alueella toimivat ovat ensisijaisesti jäseniä.

  13. S: Tapanilan Erällä on liikuntapainotteinen iltapäiväkerho, mutta se ei ole mitenkään salibandypainotteinen, vaan siellä touhutaan kaikenlaista.
    On myös muistettava, että Erä on erittäin iso urheiluseura, jossa voi harrastaa 18:aa eri urheilulajia; salibandystä jousiammuntaan ja monilaisista budolajeista aina kiipeilyyn ja yleisurheiluun jne.

    Tämä siis tarkoittaa, että Tapanilan Urheilukeskuksen ja Tapanilan Erän vaikutuspiirissä on erittäin suuri määrä eri lajien potentiaalisia harrastajia, joka tietysti helpottaa myös salibandyn pariin hakeutuvien löytymistä.

    Salibandyn osalta tilanne on juuri kuten yllä on mainittu; Erä on yksi pääkaupunkiseudun suurimmista seuroista ja yksi harvoista jossa on toimintaa jokaisessa ikäluokassa/tasossa. Eli käytännössä mahdollisuudet kivuta 4-vuotiaasta salibandykoululaisesta lähtien aina miesten tai naisten SM-sarjaan asti samassa seurassa.

    Hyppyritukalle: Ei joukkueen tarvitse välttämättä olla mediaseksikäs, riittää, että se hoitaa tiedottamisensa ammatimaisesti. Toki tässä tapauksessa on kysymys myös siitä, että kaikkien Erän SM-karsintoihin osallistuneiden joukkueiden pääseminen läpi oli yllätys varmasti jopa Erälle itselleen, mutta ennen kaikkea muille tahoille ja siksi siitä varmastikin uutisoitiin.

    lomalainen: Valitettavasti kaikki seurat eivät (pääkaupunkiseudullakaan) tee hyvää ja ansiokasta junioritoimintaa. Lisäksi, ei ole muiden mollaamista ja keulimista, jos seura tiedottaa asioistaan aktiivisesti.

  14. Muilla joukkueilla on noussut k##i päähän kun eivä päässeet sm sarjaan ja se on tietysti jossain muussa vika joukkueella itsessään ei ole mitään vikaa vaan aina muissa on vikaa minkäs sille mahtaa jos erä tekee kovaa hommaa harjoittaakseen nuorista huippu urheilioita pitäisikö lopettaa se ja alkaa pitää jotain tietokone kerhoa että muut joukkueet pääsevät välillä sm sarjaan,ei!!!!muiden joukkueiden tarvitsee tehdä töitä eikä vain valittaa. Toimikaa.Vai onko resurssit loppuneet. HERÄTKÄÄ

  15. yyz: jep eli tommoinen systeemi, erittäin jees! Monipuolisuutta tarvitaan lisää junnuille, ja tommoinen systeemihän sitä tuo. Mä en ite kyll mitään keulimista huomaa erän suunnalta, lähinnä kateellisten vinkumista! Toi tampereen seura sai puolet vähemmän paikkoja, joten aika rehellistä kirjoittamista mikä seura vei. Ehkä ainakin 99 hiukan onneakin mukana, mutta sitäkin joskus tarvitaan…

    Se mikä perseestä monessakin seurassa, että junnut liian aikaisin erikoistuu yhteen lajiin!! Parempi ois jos mahd. kauan esim fudista säbän rinnalla…

  16. Mosalla tehdään eritavalla kuin muissa junioriseuroissa ja se vetää junnut Erälle. Täytyy vain nostaa hattua ja odotella vuosi tai pari niin ”ostojoukkueet” ei enää pärjää jengille ,joka ei ole riippuvainen muualta tulevista tähdistä. Tällaista toivisin muiltakin seuroilta Suomessa. Ei rahalla houkuttelevat jengit ole se juttu joka tuo menestystä pitkällä tähtäimellä?

  17. Katsotaan vielä, ei kaikki mitalit ole vielä jaettu,vaikka Mosanmäelle niistä taitaa menna iso osa?

  18. Erä tekee hyvää duunia kasvattaja seurana. Liigassa vain haastaja koska olosuhteet ovat divaritasoa mosamäellä. Tulot jäävät vaatimattomaksi jos yleisömäärät,kuten aikaisempina vuosina on nähty. Pasilan halli on myös ongelma kuten SSV on kokenut useana kautena.
    Taitaa olla turha odottaa lajin kasvua pääkaupunkiseudulla koska olosuhteet ovat jääneet 90-luvun tasolle.

  19. Nj Tigers porukalla kohtasimme molemmat Erät. Kaksi erilaista pelitapaa ja kumpaankaan emme osanneet vastata. Arvostan molempia joukkueita ja vielä erityisesti edustusta: Kurinalaista ja vahvaa pelaamista. Toivottavasti joskus täällä pohjanmaalla päästään samaan tasoon tekemisessä.
    Koirat haukkuu, mutta karavaani kulkee. Tsemppiä molemmille Erän porukoille ja tietysti kaikille muillekin SM-sarjaan päässeille. Perässä tullaan ja toivottavasti seuraavissa kohtaamisissa pystymme tarjoamaan kovemman vastuksen.