Kakkosdivari alkamassa – Raaseporille kovia vahvistuksia

FBC Raseborgin Wilhelm Wainio oli viime kaudella Divarissa ÅIF:n paras pistemies 20 ottelun 52 (24+28) tehopisteellä. Kuva: Iiro Karesniemi

Wilhelm Wainio
Wilhelm Wainio oli valkopaitaisen ÅIF:n paras pistemies Divarin runkosarjassa tehoin 24+28=52. Kuva: Iiro Karesniemi

Miesten salibandyn kakkosdivari alkaa tällä viikolla ympäri Suomen. Perjantaina kautensa aloittava FBC Raseborg tiedottaa kovista vahvistuksista tulevalle kaudelle, jotka ovat osaltaan heilauttaneet myös Divarin voimasuhteita. Seura kertoo jopa maksaneensa ÅIF:lle sopimuksen purkamisesta.

Viime kaudella Divarin ÅIF:n avainpelaajiin kuuluneet Janne Holopainen ja Wilhelm Wainio pelaavat sittenkin kakkosdivaria FBC Raseborg Knightsin riveissä. ÅIF ehti jo aiemmin julkistaa kaksikon sopimukset.

– Molemmat 31-vuotiaat pelurit siirtyivät Knightseihin sipoolaisesta ÅIF:stä, jossa heillä ÅIF:n kevään sopimusjulkistusuutisesta poiketen, EI ole ollut seuran kanssa sopimusta kaudelle 2013-2014, FBC Raseborg tiedottaa.

Wilhelm Wainio oli viime kaudella liigakarsintoihin asti taistelleen ÅIF:n paras pistemies 20 ottelun 52 (24+28) tehopisteellä. Wainio palkittiin viime kaudella muun muassa Divarin syyskuun pelaajana hänen ladottua kolmessa ottelussa tehot 1+12 ÅIF:n noustua puhtaalla pelillä Divarin kärkeen. Miesten Salibandyliigaa ”Wili” on pelannut kolme kautta SSV:n riveissä, joista meriitteinä on kolme SM-kultaa.

Janne Holopainen saalisti viime kaudella Divarissa pelaamissaan 22 ottelussa 34 (19+15) tehopistettä. Hän on pelannut liigaa kaudella 2005-06 Pirkkalan Pirkkojen joukkueessa.

Kaksikon lisäksi viime kaudella ÅIF:n kapteenina toiminut Jimmy Sved vaihtaa tulevaksi kaudeksi Raaseporiin. Viime kauden 19 ottelussa tehopisteitä kertyi 13 (7+6).

– Keväällä 2013 Sved allekirjoitti jatkosopimuksen ÅIF:n kanssa, mutta se on nyt siis purettu ja hän siirtyy FBC Raseborgiin. Knights on asianmukaisesti maksanut sopimuksen purkamiskustannukset ÅIF:lle. Summia emme paljasta, mutta kyse on huomattavasta summasta salibandyn kakkosdivaritasoa ajatellen, kakkosdivarijoukkue näkee.

Salibandyliiton keskeneräiseen kakkosdivarin tulospalveluun pääsee toistaiseksi tästä linkistä, josta otteluohjelmat ovat valittavissa alueittain.

4 comments

  1. Tulee mielenkiintoinen kakkosdivarikausi etelä suomessa. Varsinkin ykköslohko vaikuttaa kovalta, Jokerit, Tiikerit, Raasepori jne. Aijaijaijaij.

  2. Jokereita ei voida laskea tohon sakkiin… eli ne kovat nimet tuolla ykköslohkossa ovat Tiikerit ja Raasepori.

  3. jep, kakkoslohkossa on huomattavasti laajempi tuo kärki; Sb Vantaa, Erä akatemia, Rangers, Sch ja Sbs Kings.

  4. Raasepori pelasi jo viime kaudella erittäin hyvin ja näiden vahvistusten jälkeen jengi on selvä ennakkosuosikki.

    Tiikerit on ainoa joukkue, joka pystyy Raaseporin haastamaan kunnolla.