Mitkä ovat kakkosdivarin parhaat joukkueet? – Katso lohkot ja ennakot

Etelän joukkueista punapaitaisella Tikkurilan Tiikereillä ei ollut viime keväänä mitään mahdollisuuksia, kun länsirannikon FBC Turku jyräsi Divariin asti. Kuva: Esa Haanperä

Viime keväänä etelän joukkueista punapaitaisella Tikkurilan Tiikereillä ei ollut mitään mahdollisuuksia, kun länsirannikon FBC Turku puksutti aina Divariin asti. Kuva: Esa Haanperä
Viime keväänä etelän joukkueista punapaitaisella Tikkurilan Tiikereillä ei ollut mitään mahdollisuuksia, kun länsirannikon FBC Turku puksutti aina Divariin asti. Kuva: Esa Haanperä

Miesten salibandyn kakkosdivari käynnistyi ympäri Suomen tällä viikolla. Pääkallo.fi kasasi yhteen kaikki kahdeksan lohkon joukkueet ja ennakoi muiden sarjojen lisäksi tänä vuonna myös miesten kakkosdivaria.

Kahdeksasta lohkosta neljäsosa eli kaksi lohkoa on Etelä-Suomesta. Viime kaudella nousukarsinnoista pisimmälle eteni HIFK, joka on kuitenkin heikentynyt viime kaudesta.

Etelän ykköslohkossa FBC Raseborg on vahvistunut viime kaudesta ja Tiikerit oli nousukarsinnoissa. Salibandytulokas Jokereiden lisäksi Lohjan Salibandylla on materiaalia taistella heidän kanssaan lohkon kärkisijoista. Etelän toisessa lohkossa ovat vahvoilla viime kevään nousukarsija SB Vantaa sekä Erä Akatemia. Heitä haastavat SC Hyvinkää, Kirkkonummi Rangers ja SBS Kings.

Sisä-Suomen lohkon suurin nousijasuosikki on liigapelaajilla vahvistunut jyväskyläläinen O2, joka ylsi jo viime kaudella nousukarsinnan viimeiseen vaiheeseen. Kaksi muuta suosikkia ovat Pirkkalan Pirkat ja Divarista pudonnut Forssan Suupparit.

Savo-Karjalan lohkon ennakkoon vahvin joukkue on Josban farmijoukkue LeBa-96. Pohjois-Suomen lohkossa muutama joukkue vahvistui liigan OLS:sta tulleilla pelaajilla. Lohkon kovin joukkue on Divarista pudonnut Papas, jota haastavat ainakin Rovaniemen RSB, Limingan Niittomiehet sekä nousijajoukkue Rankat Ankat.

Pohjanmaan lohko on kärjen osalta erittäin tasainen. Ylöspäin karsimaan on ehdolla kaksikko joukkueista: Jymy, ISB ja Nibacos. SB Vaasa 2 saattaa voittaa lohkon, mutta ei voi lähteä karsimaan seuran ykkösjoukkueen pelatessa jo Divaria.

Kaakkois-Suomen lohkossa vahvoilla on ainakin viime kevään nousukarsija SB Heinola, jota haastavat mm. Top Team, Hatsina ja Lappeenrannan PoNoVo. Länsirannikon lohkosta nousi viime vuonna kaksi joukkuetta ja luopumisten jälkeen lohko typistyi vain kahdeksan joukkueen lohkoksi. Länsirannikon ennakkosuosikit ovat Loimaan Leisku, UHV Bulls ja Pyövelit.

Kakkosdivaria voi toistaiseksi seurata valitsemalla haluamansa alueen ja lohkon Salibandyliiton tilastopalvelusta (pelkät tulokset) tai Twitterissä tagilla #sb2div.

Lisää kakkosdivarikauden uutisia voi lukea alle kootusta juttupaketista.

Etelä-Suomi, 1. lohko:
FBC Raseborg, Raasepori
GrIFK, Kauniainen
Greasers FBC, Vantaa
HIFK, Helsinki
IKHTYS, Helsinki
Indians II, Espoo
Jokerit, Helsinki
KGB Agents, Helsinki
LoSB, Lohja
M-Team II, Helsinki
FLOB, Espoo
Tiikerit, Vantaa

Etelä-Suomi, 2. lohko:
SBS Kings, Espoo
Erä Akatemia, Helsinki
Helsingin Yliopiston US, Helsinki
Puotinkylän Valtti, Helsinki
SB Riski, Helsinki
Sport Club Hyvinkää
Blackbirds United II, Kerava
Kirkkonummi Rangers
Hakunila Pirates, Vantaa
Korson Kaiku, Vantaa
SB Vantaa
Tikkurilan Tiikerit II, Vantaa

Sisä-Suomen lohko:
Floorball Club Dux, Jyväskylä
Forssan Suupparit, Forssa
Jyväskylän Nousu, Jyväskylä
O2-Jyväskylä, Jyväskylä
Pirkkalan Pirkat, Pirkkala
Salibandy Club Urbans, Janakkala
Salibandyseura Soittorasia, Tampere
SC Pirkanmaa United, Tampere
Tottijärven Vauhti ja Lämäri, Nokia
V- ja U-seura Urho, Äänekoski
Vincemus, Hämeenlinna

Savo-Karjalan lohko:
Coach Team, Juuka
Extreme Club Cremasters, Kontiolahti
Josba Akatemia, Joensuu
Lehmo Balls -96, Kontiolahti
Outokummun Pallo -84, Outokumpu
Pieksämäen Salibandy, Pieksämäki
SB Welhot Nilsiä
SB Jaws, Kuopio
Varkauden Tarmo, Varkaus
Vehmersalmen Vesa, Kuopio

Pohjois-Suomen lohko:
RSB-Team, Rovaniemi
SS Rankat Ankat, Oulu
Sastamolo Kings, Kemi
UIFK, Oulu
Kellon Lyönti, Haukipudas
Merikoski SBT, Oulu
Papas, Kajaani
OYUS, Oulun Yliopiston Urheiluseura
Limingan Niittomiehet
Koskenkylän Riento, Oulu
Napapiirin Salibandy, Rovaniemi

Pohjanmaan lohko:
SB Vaasa 2
Ilmajoen Salibandy
Nurmon Jymy
Nibacos, Kokkola
Mailattomat, Seinäjoki
Press Team -94, Vaasa
SB Kauhajoki
SC Alajärvi
Toholammin Urheilijat

Länsirannikon lohko:
UHV Bulls, Vehmaa
Loimaan Leisku, Loimaa
Hämeenkadun Pyövelit, Turku
Paimion Ruoska, Paimio
SBS Masku
AFC Campus, Turku
Karhukopla, Säkylä
West Coast Sheriffs, Kaarina

Kaakkois-Suomen lohko:
Bandy Boys -88, Sysmä
Hollolan Urheilijat, Hollola
Kosken Dynamo, Hämeenkoski
Kotkan Reipas, Kotka
Pontuksen Nouseva Voima, Lappeenranta
Salibandy Heinola, Heinola
Sudet, Kouvola
Urheiluseura Hatsina, Mikkeli
Urheiluseura Imatran Voima
ZZ Top Team, Savonlinna

11 comments

  1. AFCH-Hämeenkadun pyövelit 3-6! Oli yhtä tasokas matsi kun jokerit-hifk! Hirvensalo tulee olemaan kova tällä kaudella! Vei puolipeliä ihan satanolla pyöveleitä, jossa pelaa ex-tps pelaajia mm.Tyko Hellsten,Lasse Paju yms.!
    ps. Miksei tätä kakkosdivaria voida pelata esim.kahdessa lohkossa miksi pitää olla kahdeksan lohkoa??!
    Liitto!

  2. Leba on kakkosen Kovin jengi, kevyesti, dominois jopa divariakin, ammattimaisesti treenavaa nälkäinen ryhmä, täynnä tulevaisuuden tähtiä,. RESPECt!!!!!!

  3. Leban piti viime vuonnakin olla ihan suvereeni, nousta divariin jne.. Loimaan Leisku EI tule olemaan länsirannikon kärkikahinoissa, Pyövelit vie, AFCH tulee hyvänä kakkosena. SBS Masku voi hyvällä tuurilla olla kärjen tuntumassa, mikäli junnupelit eivät mene päällekkäin.
    UHV Bulls olkoon edellämainittujen jälkeen seuraava, loput tasaista massaa.
    Etelä-Suomen ”kovat” eivät tälläkään kaudella tule olemaan kovia..

  4. Kakkosdivarin yllättäjä tulee Vantaalta, sillä Hakunila Pirates on noussut käsittämättömän nopeasti tälle sarjatasoille.

    Joukkue on heti perustamisensa jälkeen noussut 6. divarista vuosi kerrallaan sarjaporrasta ylemmäksi. Edellisillä kausilla Pirates on aina voittanut sarjatasonsa oman lohkon ja pelaa nyt jo kakkosdivarissa.

    Pääkallo.fi vinkiksi. Seuratkaa, miten ”pääkallo-joukkue” Pirates menestyy tällä kaudella, saako menestystarina tänäkin vuonna jatkoa. http://hakunilapirates.nettisivu.org/

  5. Etelässä veikkaan, että tiikerit voittaa toisen ja Erä Akatemia toisen lohkon. Noista pohjoisemmista lohkoista en kyll osaa juuta tai jaata sanoa…

  6. Ei kannata kyllä unohtaa viime kauden lohkovoittaja KoRea tuosta Kaakkois-Suomen suosikeista varsinkin, kun joukkue lienee vahvistunut viime kaudesta.

  7. Etelän kakkoslohkosta Hyvinkää ainakin aloitti vahvasti ja hurjasteli 17-6 voiton Sb riskistä. Kakkoslohko on muutenkin kovatasoisempi kuin ykköslohko, kun ketkä vaan viisikosta Sb Vantaa, erä akatemia, Sch, RAngers ja sbs kings omaa saumat kahden joukkoon. Ykköslohkossa ei selkeitä suosikkeja ole kuin Raasepori ja Tiikerit. Jokerit sitten haastaa

  8. Kuulin huhuja, että pohjois-suomen lohkosta olisi mietitty SSRA.ta suoraan divariin täksi kaudeksi, on niillä nii kova nippu ettei löydy pysäyttäjää tästä maasta!

  9. Pohjois-Suomen lohkossaki kuitenki Papas tippu Divarista jo vuosi sitten, että taustat on näköjään tutkittu vai hutkittu huolella? Merikoski SBT se tais olla joka tippu viime kauden päätteeksi Divarista ja pelaa tällä kaudella Pohjois-Suomen lohkossa.