”Olisiko salibandyssäkin liigaseurat pakotettava hoitamaan junnukasvatus kunnolla?”

Konkaritoimittaja Antti O. Arponen syventyy tuoreessa Pääkallo-bloggauksessaan poikien A-nuorten SM-sarjaan. Arponen nostaa esille mielenkiintoisia asioita sarjan merkityksestä ja siellä pelaavista pelaajista.

– Jääkiekossa nuorten SM-liigassa pelaavat kaikkien miesten liigaseurojen joukkueet sekä lisäksi kaksi Mestiksen seuraa. Olisiko salibandyssäkin liigaseurat ”pakotettava” hoitamaan junnukasvatus kunnolla ja tehokkaasti? Arponen kirjoittaa ja jatkaa:

– Salibandyn nuorten SM-sarjassa on 12 seurajoukkuetta. Niistä 11 on liigaseuroista ja yksi, Porvoon Salibandyseura, divarista. Miesten Salibandyliigan 14 seurasta A-nuorten ykkösdivisioonassa pelaavat Josba ja Nokian Krp. Loviisan A-nuorista en tiedä, seuran tämän syksyn nettisivuilla A-nuorista ei ole mainintaa.

Arponen pohtii myös sarjaa liigapelaajien kasvattajana. Hän muistelee historian kautta pelaajia, jotka ovat loistaneet A-nuorten SM-sarjassa.

– Kaikista junnutähdistä ei kuitenkaan tule liigatähtiä, ei edes liigan rivimiehiä. Katselin SM-sarjan pistepörssien kärkinimiä. Joukossa oli tyystin outoja tapauksia, joita piti oikein urakalla muistella, Arponen kirjoittaa.

Lue Arposen Pääkallo-bloggaus kokonaisuudessaan:
Tähtijunnuista ei tule aina liigatähtiä