OLS vieraili voittoisasti Kuopiossa – ”Tavoitteena on pleijarit”

OLS:n miesten liigajoukkue jatkoi vahvasti sujunutta harjoituspelikauttaan sunnuntaina Kuopiossa, missä vastaan asettuivat Josba Joensuusta ja isäntäjoukkue SB Welhot Kuopiosta. Ensimmäisenä vastassa oli Josba, joka kaatui lukemin 8-4.

– Joukkueena ei oltu Kuopiossa aivan omalla tasolla, mutta Josba-pelin toinen erä oli hyvin lähellä sitä. Pallollisessa pelissä päästiin ajoittain samalle tasolle kuin Players Nightissa Classicia vastaan, jossa se sujui erittäin hyvin, analysoi päivän aikana tehot 1+4 nakutellut Petro Rautio kommentoi Pääkallo.fi:lle.

– Ajankohtaan nähden maksimisuoritus meiltä. Lähdettiin aamuseitsemältä, pelattiin kaksi peliä putkeen ja oltiin kotona kahdelta yöllä, eli raskas reissu oli kyseessä. Monenlaista dataa saatiin eri pelaajien pelaamisesta väsyneenä, OLS:n valmentaja Jarmo Härmä kertoo Pääkallolle.

Maalitilinsä liigajoukkueen paidassa avasi tässä pelissä OLS:n nuori lupaus Matias Veikkola. Sopeutuminen aikuisten peleihin on sujunut aiemmin pelkkiä juniorisarjoja tahkonneelta Veikkolalta hyvin.

– Tuntui hyvältä saada onnistuminen heti alle. Aikuisten pelien tempoon on päässyt hyvin sisään joukkuekavereiden hienolla avustuksella, päivän toiseen peliinkin maalin heittänyt Veikkola kertoo iloiseen sävyyn.

– Uudet pelaajat ovat olleet mielettömän hyviä. Matias Veikkola, Ville Liimatta, Jari Karjalainen, Jarkko Hiltunen ovat pärjänneet hyvin ja taistelee pelipaikasta viimeiseen asti. Viime kauden lopussa OLS:a reessä vetänyt ykköskenttä saa toivottavasti tasaisesta joukkueesta lisätukea ja kova kilpailutilanne harjoituksissakin vie joukkuetta eteenpäin jatkuvasti, päävalmentaja Härmä kehuu.

Päivän toisessa pelissä Welhot antoi tiukan vastuksen ehkä jo hieman väsyneelle oululaisryhmälle. Peli kääntyi vasta ajassa 58:50 OLS:lle Petro Raution lyödessä taululle lukemat 5-6.

– Kesän aikana ollaan menty paljon eteenpäin fyysisellä puolella. Myös oma pää ollaan saatu pidettyä paljon paremmin kasassa tällä kaudella, kertoo itsekin paljon fysiikkapuolella kehittynyt Rautio joukkueen kesämeiningeistä.

Puolustamisen harjoittelemisesta kertoo myös valmentaja Härmä:

– Viime kaudella lähdettiin opettelemaan liigassa pelaamista rohkean ja aktiivisen pelin kautta ja nyt kun sarjan lainalaisuudet on opittu, ollaan opeteltu myös puolustamista ja vastahyökkäyksiä. Pitää olla monipuolisempia. Ei me voida sarja-avauksessa SPV:tä vastaan lähteä luukut auki.

– Kova maalivahtikolmikko (Erkki Pasanen, Hannu Koivisto, Niko Pirkola) tukee puolustajien pelaamista, aivan jokaista laukausta ei ole pakko peittää, vaan pakit pystyvät luottamaan maalivahtiinkin.

– Harjoituspelit on aina harjoituspelejä, mutta hyvin sujunut harkkapelikausi on antanut paljon itseluottamusta meille, Jarmo Härmä pyörittelee.

– Ollaan opittu valtavasti kesän aikana, reagointi tärkeimpänä. OLS:lle joka toinen kausi on ollut oppimiskausi ja joka toinen tuloksentekokausi. Nyt on tuloksentekokauden vuoro ja tavoitteena on pleijarit, Härmä linjaa terävästi.

Myös Josba ja Welhot pelasivat vastakkain päivän aikana ja voittajaksi selviytyi niukasti Josba lukemin 6-7. Huomioitava tilastofakta on Tatu Könösen päivän saldo 3+4, joka on varsin suuri osa Josban 11 maalista.

Linkit:
Tilastot ja Welhojen raportti

Teksti: Henri Keränen, Oulu

One comment