Pääkallo.fi:n uusi bloggaaja rikkoo fyysisen harjoittelun myyttejä

Petri Jalanko pelasi 85 ottelua Salibandyliigassa. Arkistokuva: Anssi Koskinen

Kuvassa Pääkallo.fi:n tuorein bloggaaja. Sivustolla on nyt yhteensä 12 blogia.
Kuvassa Pääkallo.fi:n tuorein bloggaaja. Sivustolla on nyt yhteensä 12 blogia.

Viime viikolla Pääkallo.fi vahvisti blogiosastoaan Toni Lötjösen kiinnityksellä. Nyt vuorossa on jälleen uuden bloggaajan esittely. Pääkallo.fi:ssä pitää jatkossa blogia Petri Jalanko.

Jalanko on entinen Espoon Oilersin liigapelaaja. Jalanko on opiskellut liikuntatieteitä yliopistossa Yhdysvalloissa ja nykyisin Jyväskylän yliopiston liikuntabiologian laitoksella. Hän toimii myös Happeen B-junioreiden fysiikkavalmentajana.

Jalangon opiskeluista juontaa juurensa myös blogin aihealue. Teksteissä raotetaan verhoa tieteelliseen tutkimukseen salibandyn oheisharjoittelusta, rikotaan harjoittelumaailman myyttejä sekä annetaan käytännön neuvoja salibandypelaajan voima-, kestävyys- ja nopeusharjoitteluun.

– Jalanko on mielenkiintoinen kirjoittaja. Hän tuo Pääkallo.fi:hin täysin uuden aihealueen eli lajin fyysisen harjoittelun, Pääkallo.fi:n vastaava päätoimittaja Jussi Ojala sanoo ja jatkaa:

Petri Jalanko pelasi 85 ottelua Salibandyliigassa. Arkistokuva: Anssi Koskinen
Petri Jalanko pelasi 85 ottelua Salibandyliigassa. Arkistokuva: Anssi Koskinen

– Olen muutenkin ylpeä meidän monipuolisesta blogiosastosta. On melko mahtavaa, että sivuillamme julkaistaan niin erilaisia bloggauksia. Tarinaa lyövät tiskiin muun muassa maailman paras pelaaja, räksyttävä Ylijohtava, puujalka-Tirsamaa, analyysi-Hakkarainen, konkari-Arponen ja peliä tarkkaileva Kotilainen. Kuvablogia ja Vieraskynää unohtamatta. Jalanko tuo hyvän lisän porukkaan. Ja sen verran voin paljastaa, että uudet bloggaajat eivät jää tähän. Ennen kauden alkua on vielä luvassa lisää, Ojala kertoo.

Jalangon ensimmäinen bloggaus käsittelee osuvasti alkuverryttelyä.

– Mikä olisi sitten paras tapa lämmitellä ennen suoritusta? Onko alkuverryttelystä sittenkään mitään hyötyä? Ja tulisiko venytellä dynaamisesti vai passiivisesti? Alanko kysyy.

Lue Petri Jalangon ensimmäinen teksti kokonaisuudessaan:
Alkuverryttely

5 comments

  1. Blogeja alkaa olla, mutta ongelmana monessa on päivitystahti. Esimerkiksi muutama Pääkallon blogi on hyytynyt ensimmäisen postauksen jälkeen. Ei anna hyvää kuvaa kirjoittajasta eikä Pääkallosta. Eli olisiko ”kuolleet” blogit parempi poistaa ja panostaa määrän sijasta laatuun (tai ainakin niihin, jotka päivittyvät säännöllisesti)?

  2. Olisi parempi panostaa laatuun kuin määrään. Blogit on yleensä säännöllisesti ja usein päivittyviä. Tai ainakin niiden pitäisi olla.

  3. Nimimerkeille ”Listamies” ja ”seuraaja”:

    Kiitos aiheellisesta ja asiallisesta palautteesta. Blogiosastolla tapahtuu vielä kuukauden sisällä muutoksia.

  4. Laatua tosiaan mieluummmin kuin määrää. Myös siis niinpäin, että bloggaajalta yksi hyvä kirjoitus kuin kymmenen ala-arvoista.

  5. Harvoin kirjoittavien jutut voisivat sopia Vieraskynän alle? Tosin näkyvissä komeilevat tunnetut nimet tuovat toki prestiisiä sivustolle.

    Vaatimustasoa ei kannata hilata liian ylös ettei iske rimakauhu kun kirjoittajia kumminkin on aina turhan vähän. Kunnon blogimerkintä pitääkin julkaista pikkuisen keskeneräisenä, sanoo vanha viisaus.