Peliveljet ei antanut SSV:lle revanssia – ”Etumatkaa on kiritty”

SPV:n tähdet kohtaavat tv-ottelussa Erän nuoret lupaukset. Kuva: Mikko Hyvärinen

Kuva: Mikko Hyvärinen
Kuva: Mikko Hyvärinen

Hallitseva mestari SPV voitti hyvällä puolustuksella SSV:n Salibandyliigan sunnuntaikierroksella lukemin 3-5. SSV vei pallonhallinnassa, mutta Peliveljien tiukka puolustus ei antanut helsinkiläisille maalin edessä aikaa pahanteolle.

Voiton myötä SPV nousi sarjakärkeen yhdessä Erän, Happeen ja Classicin kanssa, joilla kaikilla on kasassa neljä pistettä. SSV jakaa kärjen jälkeen seuraavat paikat Oilersin ja TPS:n kanssa kahdella pisteellä.

Mihin ottelu ratkesi?
SPV oli joukkueena valmiimpi paketti. Peliveljet ei tänään päässyt pallonhallintaan, mutta yhtenäisellä puolustuksella joukkue hyydytti SSV:n tehot. SPV:n ylivoimakaksikko Juha Kivilehto – Mikko Kohonen viimeisteli kaksi näyttävää maalia aivan samoilla askelmerkeillä, mistä SSV ei enää pystynyt nousemaan.

Ottelun hahmo?
Loviisasta saapunut ”Väänäsen korvaaja”, Juha Kivilehto, on ottanut oman paikkansa tiiviin seinäjokelaisjoukkueen puolustuksessa. Kokenut puolustaja ohjaa peliä kentällä ja vaihtopenkillä sekä tekee oikeita ratkaisuja pallon kanssa. Tänään puolustuksen johtamisen lisäksi tehot 0+2 ylivoimalla.

Ottelun puheenaihe?

SPV:n pelityyli oli myrkkyä SSV:n uutta pelisysteemiä vastaan. Seinäjokelaiset pääsivät ainakin neljä kertaa yrittämään maalia läpiajosta ja ilman SSV-maalivahti Henri Toivoniemen venymisiä olisivat lukemat voineet olla huomattavasti rumemmat.

Kommentit:
– SPV jatkaa samalla tyylillä mihin on totuttu, eikä tilaa puolustuksessa ole. Tänään ei oltu niin pyörityksessä kuin viime vuonna, joten etumatkaa on kiritty. Eilisestäkin (Oilers ottelu) parannettiin selvästi, kommentoi ottelua SSV:n valmentaja Mika Ahonen.
– Meidän juttuun kuuluu että välillä annetaan pitkää ja välillä lyhyttä, joten omaa pienestä raosta syöttöjä hakevaa pelityyliä on kymmenen vuoden jälkeen lähetty monipuolistamaan. Uusi tyyli ei vielä tule selkäytimestä, joten sitä opetellaan vielä. Pitkään aikaan ei ole tullut jännitettyä näin paljoa, kun vastassa oli vanhat kaverit Pasilan hallissa. Siitä tietää että vielä on pelivuosia jäljellä, jos näitä tuntemuksia vielä pystyy kokemaan, valotti Juha Kivilehto omaa sopeutumistaan SPV:hen.

Tilastohuomiot:
SPV: Mikko Kohonen 2+0, Juha Kivilehto 0+2, Jari Hankkio 1+1 (ensimmäinen liigamaali), Erik Härkönen 1+1
SSV: Riku Kekkonen 1+1, Harri Forsten 1+0, Mikael Lax 1+0

Sunnuntain liigakierroksen muut tulokset:
Nokian KrP – Oilers 2-11, NST – Happee 3-6, OLS – Erä 4-11, SSV – SPV 3-5, Koovee – Classic 9-12

Teksti: Kare Westerlund, Helsinki

26 comments

  1. Amu on tyytyväinen, mutta edellinen matsi näitten välillä Pasilassa päättyi tasuriin ja rankkareille. Nyt tuli selkeästi takkiin jo varsinaisella peliajalla. Kiriminen tuo huonomman tuloksen? Jos SPV ei tälläkään kaudella kaadu, niin vaihtaako Kurre lopultakin valmentajaa?

  2. Ei ihan ymmärrä, miksei asiasta puhuta suoraan. Kun Mourinho tekee sitä, vinkuu koko fudiskansa, mutta osataan sitä näköjään muissakin lajeissa. SPV pelasi tänään kukkupalloa. Pure and simple. Pitkä päähän kyttäävälle pelaajalle.

    Juuri mitään omaa rakentamista ei ollut, vaan lähes aina kun SPV sai pallon, heitti se sen pitkänä SSV:n päätyyn. Tätähän Classic pelasi viisi vuotta sitten. Runkosarjassa hyvällä menestyksellä, pleijareissa sitten vähän huonommalla. Ja hyvä niin, eihän tuollaista kukaan jaksa pidempään katella.

    Toivon et SPV pistäis EC:ssä Falunin solmuun, mutta tolla tavalla ei se kyllä onnistu.

    Ei niin, että kotijoukkue olisi ansainnut voiton. Eka maali syntyi suoraan höykkääjän lapaan heitetystä purkupallosta ja ylivoimamaalit olivat aivan täysin otettavissa. Ei Toivoniemen, vaan Kohosta pitäneiden ”puolustavien” hyökkääjien. Ensin Järvi jätti Kohosen täysin vapaaksi ja sitten Olkkonen.

    Erityishuomiona nostaisin myös Kohosen heikon liikkuvuuden. Jos ei olisi jäänyt täysin vapaaksi yv-tilanteissa, niin saldo olisi ollut tosi heikko. Kaveri lähinnä päivystää maalin kulmalla odottamassa Kosken nappisyöttöjä. Rammat pois kentältä…

  3. Eipä ollut OSTONIPUSTA vieläkään vastusta spevelle. Kyllä se nyt vaan alkaa olla SSV menneen talven lumia, tuskinpa tulee edes mitalleista pelaamaan tänä vuonna!

  4. Kukkupallohan on varsinainen asiantuntija. Ensiksikin, jos kohosen liike on huonoa, niin kuinka huonoja viikinkien pakit ovat pallon kanssa? Jatkuvasti vaikeuksia päästä ohi yhdestä rammasta.

    Toisekseen, pitkä syöttö ei ole kukkupallo. Esim Hankkion eka liigamaali syntyi Härkösen huippupassista suoraan juoksuun, missä raskaammat ssv:n ”konkari”pakit eivät vaan pysyneet mukana. Muutenkin pitkää syöttöä viljellään täysin sinne mihin ollaan sovittu ja hallitusti. Ei muuten ole se helpoin pelitapa.

    Koirat haukkuu ja karavaani kulkee!

  5. Mun mielestä tilannetta kuvaa hyvin se että SPV voi harjoitella uusia juttuja SSV:tä vastaan. Ei tarvitse antaa kaikkea koneesta. Olisi kiva tietää peruste, miksi Kohonen ei voisi olla YV päivystämässä maalilla kun siitä se ne maalit tekee. Missä Järvinen olisi YV:llä? No maalilla tietenkin. Kiinostaisi tietää SPV ketjut, kenen kanssa Hankkio pelasi?

  6. Kukkupalloilija. On sanottava heti alkuun etten nähnyt peliä ja kommenttini voi olla väärä. Pelissä on erilaisia syöttöjä, joista yleensä pitkä syöttö on yksi aliarvostetuimmista. Kuin myös jalkapallossa. Se vaan on nopein tapa siirtää paine omasta päädystä naapurin päätyyn. On eri asia vetää pitkää palloa kuin syöttää pitkää syöttöä. Muistelisin, että Speven ekan mestaruuden aikaankin pari pitkää syöttöä Kivirannalle toi tärkeitä maaleja. Barcelona ja Espanjakin on lyötävissä oikeilla syötöillä. Eihän se helppoa ole, mutta pitää olla variaatioita. Pelkkä lyhytsyöttöpeli ei aina toimi. Voin olla väärässäkin.

  7. Eikä se ole mitään vaikeaa pistää pitkää syöttöä. Naurettavan helppoa. Mutta se että se pistetään suoraan juoksuvauhtiin määrämittaisena, ja se että joku osaa liikkua siihen ei enää olekkaan. Se vaan tuntuu SSV leiristä siltä, kun ei omat osaa. Enää.

  8. Hankkio pelasi Oulussa Härkösen kanssa. Pelasivat hyvin yhteen puolin ja toisin. Oliko tänään samassa ketjussa? 1+1 kummallakin.

  9. Kukkupalloa: Kun SSV karvasi tänään korkealta ja miehitti erityisesti keskialueen, mikä olisi ollut pitkiä syöttöjä tehokkaampi ase? Tällaisessa tilanteessa mitkään keskustan lyhytsyöttöpelit tai rintamahyökkäykset eivät vain tuota läheskään yhtä hyvää tulosta kuin nopeat, pitkät syötöt pystyyn. Lukuisien läpärien lisäksi huomionarvoista tämän illan pelissä oli se, että kun SPV sai ylitettyä keskialueen, oli vuorossa hyvin usein 2vs1-hyökkäys. If it ain’t broken, don’t fix it. Todistetusti SPV kykenee pelaamaan myös toisenlaista, pelivälinettä enemmän hallitsevaa peliä, mutta tämäniltaista SSV:n taktiikkaa vastaan seinäjokelaisten valmennus teki mielestäni täysin oikeanlaiset peliliikkeet.

    SSV:n hyökkäys oli tosiaan männävuosia selvästi aktiivisempaa ja liikkuvampaa, ja uskonkin, että kun uusille miehille tulee viikinkipaidassa pelejä vyölle, alkavat palaset loksahdella vaarallisesti kohdilleen. Tänään valitettavasti SSV:n tekeminen oli liiaksi virheiden sävyttämää.

    SPV:n kolmonen oli tosiaan Härkönen-Myllymäki-Hankkio, ja se pelasi mainion ottelun. Hankkion kypsä esitys oli positiivinen yllätys, ja mieheltä onkin lupa odottaa tehoja myös jatkossa, mikäli Koponen löytää tulokkaalle peliaikaa luottomiestensä sijaan tulevaisuudessakin.

  10. ja koponenhan löytää. treenipeleissä paras pistemies ja nytkin kummassakin liigamatsissa ottelun parhaimmistoa. Laajuutta kyllä löytyy, sillä mm. Ahola oli jätetty kokonaan pelaavasta ulkopuolelle.

  11. täällä on näköjään pistetty mitalit jo jakoon yhen matsin perusteella, hienoa!

    Yksi totuut SPV vetää vanhalla jengillään, eli peli on jo paremmin hallussa kuin, SSV:llä jolla on uusia pelureita liuta. Mitä tulee ostojengeihin, niin taitaa nää kaksi jengiä olla kumpikin niitä pahimpia haalijoita, mikä nyt ainakaan mua ei haittaa paskan vertaa…

  12. Mielummin aloittaa kovista. SPV joutuu aloittamaan juuri päin vastoin. OLS, SSV ja Happee 🙁

  13. SSV:n olisi vain pitänyt lähteä samaan kukkupalloiluun mukaan, jos olisi voitto kiinnostanut. Forstenin eka maali oli aivan sitä samaa pelityyliä, jossa joku ”taitavasti” odottelee maalilla, että sinne vedellään palloa.

    Luulenpa kuitenkin, että peli oli Ahoselle enemmän testi siitä mitä SPV:n kanssa kannattaa jatkossa tehdä, kun pelit kovenevat. Koponen ei sitä tehnyt, vaan peluutti kaaripalloa koko matsin ajan. Voitto ilmeisesti ennen kaikkea…

    Katsojien kannalta toivon, että ei tee tota enempää, itse ainakin hakeudun katsomoon, en niinkään oottamaan, et kumpi sattuu voitamaan, vaan hienoja kuvioita ja loistavaa rakentelua. Tota kaaripalloa osaan pelata itsekin.

  14. Mestaruudet voitetaan puolustamal.. Classic tekee varmasti näyttävimmät maalit täs sarjas mut ylläri ettei niillä ole mitää jakoa pleijjareis. Sen takii spv pelaa miten pelaa. ne tietää että tolla tyylillä ne on hyvin vahvoilla keväällä. Ja kaiken tän lätinän keskellä voisin muistuttaa että kaiken kukkupallon keskeltä löytyy aika taitavia jätkiä spv:stä. Joten eiköhän sieltä löydy pari muutaki variaatiota tarpeen tullen kuin kukkupallo!

  15. Luulenpa kuitenkin, että salibandyliigan peli oli Ahoselle ennen yhtä tärkeä peli kuin muutkin, eli voitto kiikarissa. Eiköhän se ole nähty jo aikaisempina vuosina, että SPV:n joukkue osaa pelata tarvittaessa lyhytsyöttöpeliä ja muitakin eri variaatioita. Tuskin muuten kahta mestaruutta olisi tullut.

    Väärin voitettu jne…

  16. Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, niin SSV:ltä on maalikoosteita turha odottaa tälläkään kaudella.

  17. Tietynlaista vastustajan / vastustajan fanien kunnioittamista olisi julkaista maalikooste. Ei pitäisi olla ylivoimaista.