SalBa hurjasteli Ferrarilla Traktori-Wirmon yli – ”Oltiin pirun hyviä”

Wirmon kopissa käytiin pelin jälkeen pitkään läpi tappion syitä. Kuva: Tomi Auremaa

Wirmon kopissa käytiin pelin jälkeen pitkään läpi tappion syitä. Kuva: Tomi Auremaa
Wirmon kopissa käytiin pelin jälkeen pitkään läpi tappion syitä. Kuva: Tomi Auremaa

Rauman SalBa naulasi Wirmon tylysti kanveesiin Divarin toisella pelikierroksella lukemin 7–2. Peli oli ohi jo avauserän jälkeen. Lopussa kotijoukkue nosti jalan kaasulta ja Wirmo pääsi kaunistelemaan lukemia. Peliä Kauppiksella seurasi 350 katsojaa, mukana myös loppuun saakka Wirmoa kannustanut aktiivinen fanijoukko.

Mihin ottelu ratkesi?
SalBa viimeisteli avauserässä lähes sataprosenttisesti. Wirmon liikkuminen oli heikkoa, pallollinen pelaaminen kolmosdivaritasoa, eikä asennekaan paras mahdollinen. 20 minuutin jälkeen taululla paistoivat lukemat 6-0. Otteluennakoissa SalBa oli verrannut itseään Ferrariin, ja sitä se olikin. Wirmosta puhuttiin traktorina, mutta alun perusteella siinäkin oli liioittelua. Mustissa vieraspaidoissa pelannut Tuplawee vaikutti lähinnä mopoautolta.

Ottelun hahmo?
SalBan kippari Antti Keskitalolla on varmasti yksi sarjan kovimpia lämäreitä. Wirmon maaliin hän osui keskiviikkona kahdesti. Kun peli meni kolmannessa erässä hyvin fyysiseksi, Keskitalo pystyi raumalaista parhaiten vastaamaan Wirmon rymistelyyn.

Ottelun puheenaihe?
Katsomossa mietittiin ensimmäisellä tauolla, onko SalBa todella noin hyvä vai Wirmo huono. Totuus oli jotain välimaastosta.
– Meillä onnistui kaikki. Ei vastustaja huono ollut, ei tosiaan. Me vaan oltiin pirun hyviä, totesi kahden selkäleikkauksen jälkeen, vuoden tauon jälkeen kentälle palannut SalBan Tomi Pihkoluoma.

Erikoista:
SalBan Ville Vahtera piti vuoden tauon peleistä ja oli viime kaudella mukana Wirmon valmennustiimissä. Vahtera sanoi pelin jälkeen kohteliaasti, ettei Wirmosta jäänyt varmastikaan todellista kuvaa.
– Todella jäätävää viimeistelyä meiltä, sanoi yhden syöttöpinnan kirjauttanut laituri.

Täh?
TPS:n liigajoukkueen valmentajat Aki Vilander ja Jukka Ruotsalainen olivat katsomassa peliä. Kotiinpaluu venähti, koska auton avaimet olivat unohtuneet Corollan virtalukkoon. Apuun saapui Rauman poliisi, mutta virkavalta ei saanut ovea auki. Myös Rauman lukkoseppä oli pistänyt päivystyksensä jo kiinni, joten lopputulos oli se, että SalBan päävalmentaja Juha Mäkilä joutui lainamaan omaa autoon, että TPS-duo pääsi takaisin Turkuun.

Kommentit:
– Avauserä oli todella hyvä, mutta viimeinen olikin jo ihan kylätappelua, sanoi SalBan Juha Mäkilä.
– Jos oli avauskierroksen voiton jälkeen jollain suuria luuloja, niin nyt niitä ei enää ole. Meidän pitää olla nöyriä, jos haluamme tässä sarjassa voittaa. Tänään emme olleet, tuumi Wirmon Petri Seppinen.

17 comments

  1. Salba on ekan erän perusteella valmis liigaan. Se oli isät vastaan pikkupojat potkuhousuissa. Sen jälkeen Wirmokin alkoi pelata, mutta kiri jöi kesken.

  2. Liigan kovin lämäri? Vähän hassusti sanottu kun divaria pelataan. Vaikea kuvitella että Keskitalon poika ampuisi Otto Tikkaa kovempaa.

  3. Salba osoitti eilen, että Mäkilän liigapaikkapuheille on katetta. Rauma oli ekassa erässä niin jäätävä, että vauhdissa ei olisi pysynyt edes moni liigaporukka. Todella taitavaa pallollista pelaamista ja kliinistä viimeistelyä. Varsinkin ykkösketju oli erinomainen.

    Wirmo sai ”kunnian” olla täydellisessä erässä sijaiskärsijänä. Eivät he luovuttaneet missään vaiheessa, mutta jäivät kuitenkin täysin jyrän alle.

    Mutta, mutta…. Jos Salba nousee liigaan, missä se pelaa? Kauppiksen katsomo ei mriteerejä täytä, kapasiteetti ei riitä. Katsomosta ei myöskään näe kenttää, ellei istu ekalla rivillä.

    Onko Rauman kaupunki valmistautunut tähän? Yksi vaihtoehto taitaa olla, että Salba pelaisi liigapelit Porissa. Samalla Karhut voisi toimia Salban farmina. Se palvelisi niin pelaajia kuin katsojiakin.

  4. Heh, hyvin muutettu tuon kommenttini jälkeen puhumatta asiasta mitään. Pikku juttuja, mutta aluksi siinä luki liigan kovin lämäri. En kai muuten olisi tuota kommenttia laittanutkaan?

  5. loviisalaiselle terveisiä että toinen on jyväskylästä ja toinen porvoosta kotoisin et ei nyt ruveta ärjymään ku ei tiedetä mistä puhutaan 😉

  6. Liigapaikan ja pelipaikan suhteen ei varmaan vielä kannata olla niin huolissaan, jos yksi erä oli laadukasta peliä. Melko monta hyvää peliä on vielä oltava edessä jos niin ylös aikoo. Toki olosuhteita voi ja pitääkin alkaa kehittää jo hyvissä ajoin, nykyisessä tilanteessa ei vaan moni julkinen taho taida lähteä projektiin mukaan. Mutta eikös raumalla vapaudu kokonainen telakka kohta, luulisi siellä olevan tilaa melkoiselle areenalle, jos sijainti toimii.

  7. Ottelun ollessa SalBalle 6-0 peli oli käytännössä pelattu ja loppu oli Salbalta vain pelailua. Iso oli tasoero divarijoukkueen ja sinne nousseen joukkueen välillä

    Lähes vastaava tilanne oli maanantaina Lammilla, jossa ÅIF takoi LaSBia vastaan taululle 5-0 lukemat, jonka jälkeen sipoolaiset pelaisvat ottelun vaan loppuun ja säästelivät voimia tämän viikon kahta muuta ottelua varten.

  8. Helppoa olisi veikata, että tämän kauden divari tulee jakautumaan kahtia. Yläporukkaan: Bluefox, Salba, Åif, Karhut, M-team, SB Vaasa, Welhot,

    Alasakkiin loput. Vai onko joku toista mieltä?

  9. En usko kahtia jakautumiseen. Uskon itseasiassa kohtuullisen tasaiseen sarjaan. Jokunen rökäletappio alkukauteen voi tulla, mutta se jälkeen sarja tasoittuu.

  10. Wirmo pelasi lähes tulkoon samaa peliä kuin steelerssiä vastaan, eli ”oikee vauhdikasta ja hyvää salibandyä” sanoi joku toisessa jutussa… siinä nyt vaan nähtiin että sen pelin taso ei riitä tähän sarjaan! Onneksi raumalaiset palautti mynämäen maajussit takas maanpinnalle! Tsemppiä wirmolle loppukauteen, toivottavasti säilyttävät paikkansa! Sarjan parhaat fanit ainakin!

  11. Huomaa kuinka paljon jotakin voi harmittaa Wirmon paikka divarissa. Tosin ymmärrän Wirmo on pelottava joukkue.

  12. Wirmo ei osaa kuin rikkoa, sarjan huonoin porukka pallollisesti.
    Mökki 45% ja hakataan ja ajellaan kaikkea mikä liikkuu.
    Maaleja saadaan pelkistä vastaiskuista jos vastustaja ylihyökkää ja erikoistilanteista. Surkuhupaisa porukka taidollisesti divariin.
    Kotikatsomo suomen eliittiä!

  13. Olin eilen Keravalla katsomassa Blackbirdsin ja Wirmon välistä ottelua. Loppunumerot mairittelevat Wirmoa, joka oli paljon huonompi, kuin osasin odottaa. Joukkue pelasi tyylillä jollaista näkee lähinnä alasarjossa pelattavissa sählyotteluissa. Joukkue sai ylen harvoin kolmea peräkkäistä syöttöä napsumaan oman pelaajan lapaan, mutta silloin kuin onnistui, mielettömällä tuurilla sekä Blackbirdsin puolustuksen nukahduksista joukkue teki maalinsa.

    Wirmon fanit olivat ottelutapahtuman piristysruiske, mutta joukkueelle on odotettavissa Divarissa kuoppainen ja kivinen tie.