SBS Masku löi Loimaan Leiskun harjoituspelissä – Leiskun pelaaja löi maskulaista

Länsirannikon 2. divisioonaa pelaavat SBS Masku ja Loimaan Leisku kohtasivat lauantaina harjoituspelissä. Ottelu päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen Maskun 10-4 voittoon.

Pelin onnistujia oli Maskun Arttu Haapanala neljällä maalilla ja Maskun maalivahti Joni Lehtinen, joka keräsi kehuja molemmista leireistä.

Pelin käännekohta nähtiin toisen erän lopulla, kun sananvaihdon päätteeksi Leiskun pelaaja löi maskulaiselta ilmat pihalle. Loimaalainen punaisella pihalle. Pääkallo.fi:n saamien tietojen mukaan lisäsanktioita ei ole tiedossa.

Molemmat joukkueet saivat kesän aikana liigakokemusta riveihinsä. Maskun valmennusportaaseen saapui TPS- ja FBC Turku-legenda Rami Lehtola, joka myös pelaa, sekä Mikael Fager, joka vielä viime kaudella palloili Nokian KrP:ssä. Leiskuun saapui Pasi Laitila, jonka aikaisemmista seuroista löytyy mm. HIFK, SSV ja Tapanilan Erä.

Länsirannikon 2.divisioona alkaa 28. syyskuuta.

Teksti: Niko Vahtera

47 comments

  1. Meidän pelaaja hermostui törkeästä solvaamisesta ja napautti nyrkillä. Teatteri ainakin näytti katsomoon melkoiselta, toki jos ilmat menee pihalle niin ahistaahan se hetken. Lähempänä ollut tuomari oli kakkosta antamassa mut toinen muutti aivan oikein ulosajoksi. Ei pääkallokamaa ollut tämä tilanne. Miten tänne pääsee toimittajaksi?

  2. Mitä sitä nyt kirjoittelemaan kun maalaiset pelissä nyrkillä lyövät? Mitä helvettiä? Hiljaako noista kusipäisyyksistä pitää olla? Miten on mahdollista, että lyöminen ei ole johtanut jetkotoimenpiteisiin? Varsinaisia kylähulluja taitaa koko porukka olla, kun viela tullaan puolustelemaan idioottia.

  3. Länsirannikon avausmatsi
    2.divisioona
    27.9 perjantaina
    Klo 19:00
    Leisku FT – KaKo(säkylä)
    liput 5€
    Loimaan Liikuntahalli

    Tervetuloa

    Kausikortin voi varata myös ennakkoon.

  4. Tietenkin sen kuuluu ylittää uutiskynnys, jos nyrkillä lyödään. Ihan oikein, että uutisoitiin.

    Sitä voidaan miettiä, onko liitolla kunnon sanktiojärjestelmä tilanteille, jotka sattuvat treenipeleissä. Onko niistä annettu pelikieltoja?

  5. Huilaa seuraavan reenipelin Oripään Urheilijoita vastaan. Jos lyönnin raja menee tuossa niin tulee aika paljon tavaraa tähän ketjuun kauden aikana. Huitaisu ennemminkin ja niitä riittää.

    Ja nimiä kehiin kellä on pokkaa ni rupee rispekti nousemaan täältäkin päin. Siihen asti menee joukkoon ym. sössötykset.

  6. Siis nyrkillä lyönti ei ylitä uutiskynnystä lajissa, jossa noita sattuu kaikki liiton alaiset sarjat huomioiden varmasti alle 5 per kausi?

    Nyt jäitä kypärään Loimaan juntit.

    Tulos kyllä aivan odotettu. Leisku lienee kesän aikana lähinnä makkaraa lyhentänyt ja olutpulloja tyhjentänyt.

  7. Pidän Maskun pelaajan esittämää solvaamista moraalisesti paljon törkeämpänä asiana. Väkivaltaa on molempia, henkistä ja fýysistä. Sinä yrität henkistä, nimettömänä. Failed.

  8. Niimpä. Tässä on linjausongelmia. Paras linja on todella tiukin mahdollinen. Tupella kylkeen, poikittaisella, tai polvella selkään tai kylkeen niinkun tosa welhojen pelissä, 5+20 aina. Kaikki jälkipeli pois, mieluiten isoilla jäähyillä niin jää vähitellen takaraivoon.

    Olen useasti pyytänyt tuomareita reagoimaan solvaavaan kielenkäyttöön jäähyillä. Ilmeisesti vaikeaa antaa oikein mitään vaikka pelkän toiselle kiroamisen ja solvaamisen välillä on sama ratkaiseva ero kuin tönäisyn ja lyönnin. Antavat tuomarit jopa morkata itseään aika kauan ennenkuin lanteet napsuu.

  9. No Tytykoski, ihan nimeäni käyttäen kysyn mitä Maskun poika sanoi niin pahasti että oikeutti edes huitaisemaan? Kerro äläkä panttaa turhaan tietoasi. Hutkitaan sitten kun on tutkittu, lietolaisena katson olevani sopivasti osapuolten välimaastosta 🙂
    Mutta kerro nyt. Huitaisu tai lyönti on nyt julkinen, julkaistakoon myös se mikä teki niin koville kuulla.

  10. Ja Tytykoski, mikä sai klo 20.10 pollean ”napautti nyrkillä” kuvauksesi muuttumaan klo 20.58 ”ennemminkin huitaisuksi”?

  11. No tulen nyt itse esiin niin saadaan myös tämä puoli asiasta esille. Mikään ei oikeuta lyöntiäni ja olen siitä häpeissäni, enkä puolustele lapsellista tekoani millään tavalla.
    Sanktiot ovat mielestäni ihan oikeutettuja jos niitä on tulossa, en tiedä.
    Olen siis lyhytkasvuinen alle 160 cm pitkä. Tilanteessa maskulainen ajoi kulmassa selkääni jonka jälkeisessä sananvaihdossa maskulainen haukkui minua kääpiöksi. Tämän jälkeen itsellä pimeni hetkeksi ja tein mitä tein, tekoa ei enää tekemättömäksi saa. Monelle tämä ei varmasti tunnu isolta haukkumasanalta, mutta jokainen voi itse miettiä, mikä on omassa ulkonäössä/ fyysisessä ominaisuudessa sellaista, mitä ei haluaisi enää aikuisena kuulla varsinkaan pelikentällä, kun sille ei mitään ole tehtävissä.
    En edelleenkään puolustele tekoani, ja tuomio oli täysin oikea, vaikka lyönnin kovuuteen nähden teatteri olikin melkoinen.

  12. Sauranen. Arvostan kommenttiasi. Käy tässä miten käy, niin olet osoittanut, että sinulta löytyy moraalia ja selkärankaa. Istupa joku päivä alas tämän Tytykosken kanssa ja opeta kaveria tavoille ja vastuunkantamiseen selittelyjen sijaan. Kiitoksia Sauranen ryhdikkyydestäsi.

  13. Sauraselle kaikki mahdolliset pisteet. Yksi Pääkallon historian tyhjentävimpiä kommentteja, jonka jälkeen kenenkään ei oikein tarvitse sanoa mitään.

    Paitsi sen Maskun miehen. Olisiko anteeksipyynnön paikka?

  14. Sauranen, olet urheiluhenkinen mies ja viestisi luettuani ymmärrän tekosi, vaikken sitä voi tietysti hyväksyäkään (ainakaan kaukalossa). On eri asia herjata jostain muusta syystä mutta esim. pituuskasvullemme emme voi kukaan mitään.

    Eikös maskulainenkin ansaitsisi teollaan saada nimensä koko Pääkallon lukijakunnan tietoisuuteen…?

  15. Sori et kesti, vein peuroille sapuskaa.

    Lyöntitilanne oli pallollisen tilanteen ulkopuolella, joten oma näköhavainto on välttävä ja lyönnin taso katsomokeskustelun jälkeen muutaman eri näköhavainnon avulla muodostettu. Jokatapauksessa vaikutti yllättävältä, että pelaajan maasta nouseminen kesti niin kauan. Voi olla että filmasi, mutta miten todistat. Siksi ei jäähyä kuulukaan antaa, oletuksen perusteella. Lyönnin tuomari näki ja tarjosi kakkosta. Siis kahden minuutin jäähyä.. Kokeneempi vaihtoi vitoseksi.

    Solvaus ei kuulunut katsomoon, mikä on lieventävä asianhaara itse kehujan kannalta. Kuulin joukkueenjäseneltä jälkeenpäin ja ymmärrän että joskus vaan potta kiehuu yli vaikkei se hyväksyttävää olisikaan. On hienoa että osapuoliakaan ei mainita, joten mitä alkaa niitä kehujakaan kertaamaan. Näitä voi lukea alaikäisetkin, turha niitä on opettaa. Mielestäni ei ole mitään merkitystä miten rumasti toista haukkuu, se kertoo vain ja ainoastaan haukkujan huonosta itsetunnosta. Se miten toinen siihen reagoi on miehestä ja päivästä kiinni.

    Pelttarille Alastaron papukaijamerkki silti asiallisesta kysymyksestä. Ja kausari tulee postissa.

  16. Kiitoksia ymmärryksestä, ja itse en tarvitse enää yhtäkään nimeä julkisuuteen. Toivon vain, että asialle saadaan päätös oli se sitten pelikieltoa tai ei.
    Kenellekkään ei käynyt mitään vakavampaa ei fyysisesti eikä henkisesti, ja asiaa olen itse pyytänyt kyseiseltä maskulaiselta jälkeenpäin anteeksi, ja meidän osalta asia on saatu jo kuntoon.
    Kuulen kyllä pituudestani lähes jokaisessa pelissä, mutta tällä kertaa se vain meni itseltä yli.
    Olen nyt julkisen nöyryytksen asiasta saanut, ja toivon että asia voidaan jättää pikkuhiljaa taka-alalle.

  17. No perhana, tästä sukeutui ihan asiallinen juttu. Ei tieto aina lisääkään tuskaa vaan auttaa ymmärtämään mistä on ollut kyse. V-P

  18. Tytykoski, pyydä Sauraselta aika tapaamiseen. Voit ehkä oppia olemaan selittelemättä. Sauranen toimi hetken huumassa ja kantaa vastuun. Sinä vain osoitat sivstymättömyyttäsi selittelemällä.

  19. Anteeksi sekoilija, ymmärtänet etten voi itse täällä kertoa asioita näin tyhjentävästi toisen puolesta. Voin tuoda vain oman mielipiteeni ja näkemykseni asiaan. Hienoa, että Saru kertoi tarinan ni ei tarvi siitä lyönnin syystä kenenkä yöunia menettää! Respect!

  20. Me on selitetty Sarun kans jo 15 vuotta, ei tarvi erikseen aikaa varata 😀 Laita nimi viä ni saat kausarin sääki, pääset palloilupääkaupunkiin.

  21. tyty keskittyy vaan palkkojen maksuun niin kaikki hoituu. toivottavasti leisku pärjää……….. huhujen mukaan 40% pelaajista repii kohtuu korvaukset 2 divarista.

  22. Keneltä se on pois, jos Leisku maksaa korvauksia? Mitä tuolla vihjailulla haetaan? Jos ja kun yhtään Tytyä tunnen, se hoitaa minkä lupaa.

    Muutenkin fiksusti hoidettu tämä keissi sekä Tytyltä että Sauraselta. Leisku sai paljon positiivista loppujen lopuksi tän jutun kautta.

  23. Keneltä se on pois jos joku saa kilometrirahaa. Ajaminen maksaa nykypäivänä erittäin paljon ja vie myös aikaa. Moni ihmettelee tämmösiä asioita ja aikas moni seura kuitenkin maksaa harjoittelustaan tuhansia euroja kaudesta, me Loimaalla ei penniäkään.

    Mun mielestä on ihan hieno juttu, että meillä on tarjota kaikille ilmainen kausi harrastaa. On sen eteen tehty myös työtä erittäin monen henkilön toimesta. Rakkaudesta lajiin.

  24. mr tytty Mikä on kohtuu Km-korvaus? avaa väittämääsi paljonko hilloo saa 2div. pelaaja leiskussa?

  25. Toki on ala-arvoista Maskun pelaajalta arvostella vastujan fyysistä olemusta, mutta se ei silti missään nimessä poista sitä tosiasiaa, että vastustajan TAHALLINEN fyysinen vahingoittaminen on mielestäni kovan rangasituksen arvoinen temppu. Rangaistuksen pituuteen ei pitäisi vaikuttaa vastustajan provosointi, vaan vastustajaa pitäisi rangaista omasta virheestään.

    Aika hakoteillä ollaan, jos tällaisista tapauksista pääsee helpommalla sen vuoksi, että vastustaja provosoi.

    Tytykoskelle: naurettavaa edes ottaa esille ”filmaus-kortti”. Eri ihmisillä on eri tavat reagoida kipuun. Lyönti vatsaan on teko, jota ei voi siivuuttaa eikä varsinkaan vähätellä filmaamisella.

  26. Positiivista julkisuutta tästä tuskin tulee vaikka hyvin jälkipuinti onkin täällä hoidettu. Anteeksipyyntö puolin ja toisin olisi herrasmiesmäistä muutenkin kuin netin välityksellä.

    Itse olin ajatellut ajella Turusta katsomaan muutamia Leiskun pelejä, mutta väkivaltaa ei kiinnosta katsoa. Tsemppiä kuitenkin kauteen!

  27. Halme nyt haluaa tahallaan unohtaa että ”provosointi” tällaisessa tilanteessa ja tällä tavalla vastaa rasismia, johon pätee myös erittäin kova rangaistusasteikko. Eli laitetaanko 10 peliä molemmille vai hoidetaanko homma sittenkin jotenkin sivistyneemmin?

  28. Provosointi jossa loukkaukset kohdistuu suoraan henkilön olemukseen, ulkonäköön tms. ei pelilliseen ois ihan yhtä lailla hyvä saada rangaistavaksi kuin tönimiset tai lyömiset. Jännä miten saat huudella vastustajalle käytännössä mitä vain, ilman pelkoa rangaistuksesta.

    Jos kommentointi on peliin, pelaajan taitoihin, edesottamuksiin yms. liittyvää niin se ”kuuluu” peliin.

  29. Tyypillistä loimaata… Taidoissa ei pärjätä, niin otetaan kovat otteet… Hankkis pelaajat muualta ni vois alkaa pärjään… (vrt. Bisons ja Hurrikaani)… 🙂 Aikuisten miesten pitäis kyl erottaa salibandykaukalo ja nyrkkeilykehä, vai pitäiskö sanoa snägärijono…

  30. Sarulle nostan olematonta hattua,että näin julkisesti pahottelee tekoaan siinä on muillekin mallia että jos töppää niin reilusti sen myöntää, arvostan.tohon maskun pelaajan käytökseen ei voi muuta todeta että ikävä kyllä näitäkin urpoja ja raukkoja aina vaan löytyy.

  31. Tietämättä kuka Maskun pelaaja on ollut kyseessä niin erästä Turussakin pelannutta uskaltaisin epäillä. Muistan joskus nähneeni hänet myös tappelemassa kentällä.

  32. Tyty, tänne toimmittajaksi pääsy:

    Asiaa hieman tutkittuani huomasin, että tähän on ”suora” kopio SBSMaskuEdustus-facebook sivulta. Nyt kysyisinki, että onko kirjoittaja ollut paikalla vai ottanut jutun juuren suoraan toisilta?

  33. Paikallalle: Oho, aikamoinen ylläri! Tosin se kaveri olisi melko varmasti moukuttanut takaisin.

    Jos ei tosiaan toimittaja Vahtera ollut paikalla niin olisi ollut kohteliasta mainita, että tieto tuli Maskun ottelurapsasta. Eikö Pääkallo itse ole tällaista journalismin perussääntöä toisinaan toitottanut?

  34. Nimimerkille ”Kaalle”:

    Tieto tapahtumasta tuli meille ensin Facebookista. Sitten lisätietoa Maskun otteluraportista. Tämän jälkeen saimme vielä tietoa puhelinkeskustelusta pelissä paikalla olleen henkilön kanssa.

  35. Sauraselle pointsit, tunnustuksesta.

    Mutta kentällä nyt huudellaan mitä sattuu ja ei siinä yleensä ketään nyrkillä lyödä. Ylilyöntejä nyt sattuu aina ja ne on valitettavia, mutta hienoa kun joku myöntää tehneensä väärin! Se on rakentavaa.

    Pääkallolle: JOS kirjoittaja(Vahtera) ei ollut paikkalla niin teidän aikasempien juttujen perusteella ”lähteet” tai ”aikasempijuttu” on aina ilmoitettu?

    Ja vielä on loistavaa, että uutisoidaan myös ”alasarjoista” kun jotain tapahtuu.

  36. Tytykosken kaikkitietävyys näköjään täälläkin voimissaan..voivoi. Ois ehkä aika jo lopettaa nää ”tyhjentävät” vastaukset ja kommentit..vinkkinä vaan. Pakko tunkee jokapaikkaan pätemään..omilla sivuillas saat pätee ja arvostella.

  37. Nimimerkille ”Raf”:

    Kyllä, lähteet olisi voinut olla paremmin esille. Käsi pystyyn täältä. Toki siteeraustavat medioiden ja seurojen sivujen ovat hieman erilaisia. Tietyt lainalaisuudet pätevät, mutta myös tapauskohtaisesti pitää harkita. Ja jutussa käytetty haastattelu myös vaikuttaa. Mutta silti meidän toiminnassamme oli petrattavaa.

    Kiitos kaikille asiasta kommentoinneille. Hyvä, että pidätte kuria meille! Antakaa tulla lisää vaan.

  38. Ohhoh ompa ollut päivän aikana vilskettä. Aiheet ovat hörköilleet meidän seuran kilometrikorvauksiin ja lähdeaineiston käyttöoikeuksiin, mutta melko asialinjalla, hyvä niin.

    Koitetaan pitää lyhyenä, paha on. Nimimerkille kalle: Olen Leiskun tiedottaja. Kommentoin mielelläni oman seuran asioita. Olen myös iloinen, että olet juttuja lukenut. Lue sinä, minä kirjoitan, palautteesi on silti rekisteröity.

    Itse asiasta. Ilmat meni kaverilta, ei filmiä. Minulta ja parilta muulta katsojalta virhearvio. Turhaa oli puhua filmistä, sivuseikka. Pitää muistaa, että osapuolet, ihmiset ja samalla seurat ovat asiat sopineet jo muutama päivä ennen tämän artikkelin julkaisemista. Nyt menossa on jälkipuinti ja se on hyvä pitää yleisellä tasolla.

    Nimimerkkikaimani MT vähän pidensi sitä mitä aikaisemmin tarkoitin. On eri asia haistatella pitkät v***t kuin vaikkapa haukkua toisen vaimoa h******i tai ulkonäköä. Usein taustalla voi olla vaikkapa sairaus ja silloin ollaan todella mustalla aluella. Se paksu musta viiva menee kuitenkin ennen lyömistä ja se ei saisi ylittyä. No siksi tämä keskustelu on käynnissä.

    Nimim. Kirstunvartijalle, tuskin odotitkaan että kerron luottamuksellisia tietoja pääkallon keskustelupalstalla. Lähtökohtaisesti suuri ero meidän ja vaikkapa Turun alueen seurojen välillä on ”junioripankki”, jota mm. SBS Masku ja AFC Campus hyödynsivät kesän aikana. Nämä pelaajat ovat ulottumattomissamme, keinot ovat täällä toiset. Toisaalta meidän rahamme ei mene yksityisten hallien taskuihin.

    Nousimme omalla porukalla, jossa oli kokemusta sen verran, että tiesimme tarvitsevamme valmentajan ja materiaalilisäyksiä. Ei tämä ole helppoa. Sen osoittaa meitä isomman Cityn Salon luovutus, Rupu putos, vissiin KaKolla ja meillä luovutus todella lähellä. Voi olla ettei tarvi meistä kauaa nauttia, saatte pelata salibandycentterissä kakkosen kortteliliigana. Ollaan tehty oikeitakin asioita, että kolmas kausi alkaa täällä nyt perjantaina. Esim. FBT Blue Flames oli meidän kanssa tasaväkinen joukkue nousukaudellamme, noutaja tuli heillekin melko selvästi. Antaa kaikkien taaplata omalla tavallaan.

    Asiasta kolmanteen: kävin tänään Kauhavalla. Jossain matkalla ruokapaikassa selasin paikallislehteä jonka nimeä en muista. Paikallisfutisjoukkue Sporting Kristiina oli yllättäen voittanut kärkijoukkue Porin Jazzin ja varmistamassa sarjapaikkaansa. Taustahenkilö kertoi jutussa, että vaikeaa tulee olemaan saada ensi kaudeksi kakkosdivariin enää joukkuetta. Pelaajia ei pysty hankkimaan ja omia ei meinaa olla riittävästi. Luovutus tarkoittaa pudotusta kutoseen. Ihan samat ongelmat siis sielläkin, eri maakunta vaan ja laji.

    Mennessä muistelin Seinäjokiareenan kohdalla, että näitäkin vastaan tahkottiin viime vuosituhannella. Nyt kaulassa roikkuu heillä kaksi sm-kultaa, aika temppu. Maalaisia vähän hekin, paljon on oikein tehty. Sitten mentiin ohi Nurmon ja muistin Äyräpään kirkonmäen. Otin lakin päästä ja ymmärsin taas paremmin menestystä sillä seudulla. Kovaa sakkia nuo pohojaalaaset.

  39. Hieno ele Sauraselta tulla näin nimellä ja julkisesti pyytämään anteeksi omaa törppöilyään! Todella paljon rispektiä herralle tästä. Ei onnistu kaikilta, itse asiassa aika harvalta. Tytykoskelle myös positiivista palautetta siitä, että jaksaa asiallisesti vastailla näihin (melkoisen suoriin provoihin ja osin trolleihinkin). Lähemmäs parin sadan kakkosdivarimatsin kokemuksella voin todeta, notta pikkupaikkakunnilla on melkein aina porukkaa katsomossa ja tunnetta askissa paljon enemmän kuin Turun paikallisissa.

  40. MagicMike: tätä juuri tarkoitin. Rasismista pitäisi rangaista erikseen, mutta se ei millään tavalla poista fyysisen väkivallan rangaistavuutta. Ja edelleen rangaistuksen tulee olla tuntuva (niinkuin sen pitäisi olla myös rasismista).

    Näistä tapauksista vain toinen on ilmeisesti todistettavasi (tuomarit puuttuneet) tapahtunut ja siitä pitää rangaista.