Sisä-Suomen kakkosdivari käyntiin tänään – Kolmen kauppa?

Salibandyn Sisä-Suomen kakkosdivari käynnistyy tänään lauantaina. Kahdella viime kaudella lohkon voittanut O2-Jyväskylä ei ole onnistunut nousemaan vielä Divariin kovasta yrityksestä huolimatta ja joukkue on yksi suosikeista tulevallakin kaudella. Muut kärkijoukkueet tulevat Forssasta ja Pirkkalasta.

Jyväskyläläiset ovat saaneet paljon uusia pelaajia mm. Happeesta, mutta 12 uuden pelaajan kanssa pelaaminen hakee vielä uomiaan. Tästä hyvänä esimerkkinä oli viime lauantainen Suomen Cup, josta O2 ei kyennyt etenemään jatkoon.

Hyökkäyksessä riittää miehiä miltei viiteen kenttään, ja materiaali on taatusti sarjan laajin. Leveästä arsenaalista ratkaisijoita pitäisi löytyä useita, mutta ainakin Vesa Hytönen, Eino Jauhiainen, Eetu Eronen sekä Jaakko Perälä ovat tulosvastuussa. Maalivahti Ville Puro on sarjan parhaita.

Forssan Suupparit tippui monen Divarissa vietetyn kauden jälkeen sarjaporrasta alemmas, ja FoSu heitettiin Sisä-Suomen lohkoon. Joukkue on pysynyt kasassa hyvin, ja takuuvarman pörssitykin Juha Laitilan johdolla se varmasti haluaa välittömästi takaisin ylös Divariin.

Yli nelikymppisen konkarin Petri Mäkeläisen tietokone raksuttaa päässä yhtä myrkyllisesti kuin aiemminkin, ja Forssasta on äärimmäisen vaikeaa hakea pisteitä. FoSun tiputtua Divarista sinne nousi tilalle lohkossa viime kaudella kakkoseksi sijoittunut Lammin Salibandy.

Pirkkalan Pirkat on yhden aikanaan Salibandyliigassakin vietetyn kauden jälkeen nauliintunut kakkoseen. Tällä kaudella eväitä on karsintoihin asti, kun joukkue sai tyhjäksi kupatusta Ilveksestä itselleen muun muassa maalivahti Eero Makkosen sekä kokeneen liigahyökkääjän Jonne Haapasalon. Jari Laaksosen ja Vesa Sorvaniemen yhteistyö toimii hyökkäyspäässä tehokkaasti.

Näiden kolmen oletettavasti kahdesta karsintapaikasta taistelevan joukkueen jälkeen on tasaista. Tamperelainen Soittorasia, jyväskyläläinen Nousu sekä SC Urbans Janakkalasta voidaan sijoittaa turvallisesti ylempään keskikastiin. Yhdenlaisena jokerikorttina voidaan pitää sarjaan noussutta Tottijärven Vauhtia&Lämäriä Nokialta, joka Suomen cupissa voitti viime viikonloppuna nimenomaan O2-Jyväskylän.

Hämeenlinnalainen Vincemus teki alkukesästä farmisopimuksen Divarin Steelersin kanssa, ja toinen sarjan farmijoukkueista on Äänekoskella kotiottelunsa pelaava Suolahden Urho. Urho on liigajoukkue Happeen farmiseura nyt toista kautta putkeen. Näiden joukkueiden menestys riippuu paljolti heidän saamistaan apumiehistä.

Sarjan häntäpäähän voidaan povata tamperelaista SC Pirkanmaa Unitedia sekä jyväskyläläistä FBC Duxia. Dux on tippunut lohkosta jo kaksi kertaa putkeen, mutta saanut pitää paikkansa kabinetin kautta molemmilla kerroilla.

Yhdentoista joukkueen kaksinkertainen sarja alkaa lauantaina Forssassa FoSun ja SC Urbansin kohtaamisella, ja runkosarjan viimeinen kierros pelataan 8.3.2014. Kaksi parasta jatkavat Divarikarsintoihin.

Miesten kakkosdivarin Sisä-Suomen lohko:

Floorball Club Dux, Jyväskylä
Forssan Suupparit, Forssa
Jyväskylän Nousu, Jyväskylä
O2-Jyväskylä, Jyväskylä
Pirkkalan Pirkat, Pirkkala
Salibandy Club Urbans, Janakkala
Salibandyseura Soittorasia, Tampere
SC Pirkanmaa United, Tampere
Tottijärven Vauhti ja Lämäri, Nokia
V- ja U-seura Urho, Äänekoski
Vincemus, Hämeenlinna

11 comments

  1. Soittorasia kuulunee kärkikamppailuihin ihan yhtä lailla kuin Pirkat. Liigasta tuli pelimiehiä KRP:stä ja Ilveksestä, sekä Saksasta ;). Cupissa Pirpiä vastaan 1-1 tasapeli. Pirpi hävinnyt treenimatsin 3div jengillekin jne… Nousu jäi jo viime kaudella Rasian jalkoihin vieraissa.

  2. Farmijengihän mekin ollaan. Mutta ekaan peliin ainakin vahvasti omilla pelaajilla. On tää taas mukavaa, kun pelit alkaa! 🙂

  3. niin…varmaan tarkoitti, että Nousu jäi jalkoihin vieraspelissä…

  4. Avauspeli FoSu-Urbans 7-6 (2-1, 2-2, 3-3), ratkaisu kahden miehen ylivoimalla ajassa 59.57 Petri Mäkeläinen.
    Tiukka taisto, kun vahvistunut FoSu ennakoissa kärkikolmikkoon ja nuorentunut Urbans tavoitteena säilyttää sarjapaikka.
    Onko siis taas luvassa tasainen lohko?

  5. Tottijärvi tulee yllättämään vielä monet sarjassa, säilyttää paikkansa helposti.
    Pirkat voittaa sarjan lähes puhtaalla pelillä. Soittorasia vahvistunut huimasti ja varmasti yksi lohkon ennakkosuosikeista. FoSu hoitelee rutiinilla useat porukat, mutta ikä alkaa painaa kovimmilla pelureita. 02JKL viimevuotinen lohkon voittaja jää maistelemaan sarjan keskikastin paikkoja.

  6. Suuppari hakee kerrointa. Nokialaisilla tulee oleen tiukkaa. Voitto sieltä, toinen täältä. Uskon, että pääkallon veikkaama kolmikko on vahva, mutta toivottavasti tulee tasainen lohko!

  7. potkaistu käyntiin ja fosu otti odotetusti 4 pistettä viikonloppuna, yllättävän tiukkoja matseja kuitenkin. Soittorasia avas vakuuttavasti.