SSV:n Juho Järvinen 5+0 – Oilersin kiri tyssäsi Pfitznerin 5 minuutin jäähyyn

Kuva: Mika Hilska

Kuva: Mika Hilska
Kuva: Mika Hilska

Kesälaitumilta palanneet Esport Oilers ja SSV kävivät tiukan taiston paikallispelin voitosta kotoisessa Salibandyliigassa. Hyvän kolmannen erän ansiosta helsinkiläinen SSV ryösti täydet pisteet kotiinviemisiksi Tapiolan urheiluhallista. Loppulukemat kirjattiin SSV:n hyväksi 8-4.

Molempien joukkueiden otteista paistoi hermostuneisuus. Helppoja virheitä syntyi puolin ja toisin. Silti jo tässä vaiheessa pystyy ennustamaan molemmille joukkueille pitkälle kevääseen venyvää kautta. Kummastakin joukkueesta löytyy potentiaalia mestarikandidaatin lailla.

Mihin ottelu ratkesi?
Tasainen paikallistaisto oli vielä kahden erän jälkeen täysin auki SSV:n johtaessa yhdellä maalilla. Peli kuitenkin repesi kolmannessa erässä, kun SSV tehtaili kolme maalia Oilersin nyhjätessä vetojaan päin hyvin pelannutta SSV-vahti Henri Toivoniemeä. Lopussa kotijoukkue sortui jäähyilyyn. Viimeistään Oilers-kapteeni Casper Pfitznerin saama viiden minuutin rangaistus päähän kohdistuneesta korkeasta mailasta lopetti kotijoukkueen kirin.

Ottelun hahmo?
SSV:n Juho Järvinen tehtaili viisi maalia ja oli näin vierasjoukkueen sekä koko pelin ykköstähti myös Veikkaus-raadin mukaan. Muutenkin koko Järvisen kenttä Harri Forstenilla ja Jani Heleniuksella maustettuna oli vieraiden parasta antia. Myös maalivahti Toivoniemi voidaan luokitella onnistujiin. Oilersilta erottui kolmoskentän työmyyrä Sylvester Raikamo, joka varsinkin toisessa erässä oli pirteällä pelipäällä. Myös Ruotsista palanneen maajoukkuemiehen Oscar Hännisen kokemus puhui puolestaan useissa eri tilanteissa.

Kuva: Mika Hilska
Kuva: Mika Hilska

Ottelun puheenaihe?
Kauteen uudella ilmeellä sekä nimellä lähtenyt Esport Oilers oli yllättävänkin vahva, ja muutamaan otteeseen jopa johdossa ollut kotijoukkue näytti varsin pirteältä. Kummallakin joukkueella oli paljon nuoria pelaajia kokoonpanossa. Se näkyi paikoitellen virheinä, mutta muuten juniorit hoitivat hommansa kunnialla kotiin. Kaiken kaikkiaan peli oli fyysistä nahjailua, mutta tuomarilinja pysyi tasaisena läpi ottelun. SSV:n kaksipäinen fanikatsomo piti läpi ottelun hyvää meteliä. Vierasjoukkue sai siitä voittoon tarvittavaa lisävoimaa. Pääkaupunkiseudun paikalliskamppailu houkutteli paikan päälle 647 henkeä.

Kommentit:
– Todella mukavaa oli pelata kauden ensimmäinen kunnon kova peli. Kumpikin joukkue oli vielä ottelun alussa kesälaitumilla, mutta matsin edetessä peli parani. Kovan karvauksemme ansiosta nousimme hieman niskan päälle ja saimme hyviä paikkoja, SSV-hyökkääjä Juho Järvinen sanaili.
– Kaksi ensimmäistä erää olivat tasaisia. Meidän pallollisessa pelissä tuli liian paljon virheitä, totesi Oilersin Oscar Hänninen.
– Kuten Oscar (Hänninen) sanoi, virheitä tehtiin paljon. Pisteet tietysti lämmittävät, mutta paljon on vielä töitä tehtävänä, SSV-luotsi Amu Ahonen kertoi.
– Kolme pakkiamme puuttui ja vielä pelin aikana rosteristamme tippui Ilari Talvitie. Kokonaisuudessa olen peliin tyytyväinen, koska olimme voitossa kiinni vielä toisen erän jälkeen. SSV:llä on kuitenkin mielestäni sarjan kovin nippu. Hyvä tulee, kun tarkennetaan ja parannetaan tästä. Loukkaantuneista pelaajistamme ainakin Patrick Wardi pelaa huomenna, Oilersin päävalmentaja Mika Heinonen avasi pelin taustoja.

Kuva: Mika Hilska
Kuva: Mika Hilska

Tilastohuomiot:
SSV: Juho Järvinen 5+0, Miko Kailiala 2+0, Harri Forsten 0+2
Oilers: Oscar Hänninen 1+1, Rasmus Markelin 1+1, Casper Pfitzner 5 min päähänkohdistunut korkea maila

Lauantain liigakierroksen muut tulokset:
Koovee–Happee 2-6

Twiittejä ottelusta:

Teksti: Janne Erola, Espoo

Edit klo 23.36: Kailialan tehot muutettu kolmesta maalista kahteen.

16 comments

  1. Oltiinko samassa pelissä allekirjoittaneen kanssa? Kummasti noita mj-pelaajia tulee aina kehua kun välillä voisi kritisoidakin. Ja syystä!

  2. Viikon bongaus mies on ihan pihalla…täähän oli floppi… meit oli viime kaudella yhessä matsissa NELJÄ… Rumpu ei oikeen paukkunu ees kovaa tai sit jollakulla on herkät korvat. Jullelta upee duuni. Huomenna lisää jatketaan ja Pasilassa on aina noin paljon pauketta paitsi ehkä huomenna!!!

  3. Pari huomiota:

    -Oilersin kakkoshyökkäyskenttä aika heikko SSV:tä vastaan. Varsinkin ihmettelen mitä Huusko tekee kentällä? Siellä oli kuitenkin liigapeli menossa. Olisi hyvä, jos saisi edes joka toisen pallon omille. Ei taso riitä, vaikka hyvä karvaamaan onkin.
    -SSV:llä todella laadukkaat kolme kenttää vaikka esim. Toivonen pakistosta uupuikin
    -Pelin kovuus-taso vähän eri levelillä, kuin eilisessä ”junnu-pelissä” Erä vs. Indians
    -Istuin katsomossa ihan vieressä, kun Pfitznerin maila osui Kekkosta olkapäähän.. ei siis päähän.. ja miksi säbässä annetaan femma tuollaisesta? Lätkässä tulee kaksi minuuttia ja, jos tulee verta, niin sitten 2+2 min..

  4. SSV:llä todella laadukkaat kolme kenttää… Eilisen pelin perusteella… ootko tosissas?? Aivan järkyttävää sähläämistä ja pallon menetyksiä, jopa näiltä ns ykköspelaajilta. Eikö vaan uskalleta kritisoida 🙂 ?

  5. Muuten samaa mieltä kirjoittajan kanssa mutta tasapuolista ei tuomaritoiminta ollut.
    Kohtuuton femma Pfitznerille joka siis ratkaisi ottelun.
    Toistuva väärä pelitapa oli myös Oilerssille väärin kun Järvi olisi ansainnut vastaavasti jäähyn lähes joka vaihdossa jos tasapuolisesti olisivat tuominneet.

    Muuten oli viihdyttävä peli ja molemmat joukkueet nostavat varmasti tasoaan kauden aikana ja seuraavassa kohtaamisessa varmastikin sattuu ja tapahtuu.

  6. Espoossa se sitten alkoi ekasta matsista tuomarien ruotiminen keskustelupalstalla. No mihin sitä kissa karvoistaan pääsisi.

  7. ”Kauteen uudella ilmeellä sekä nimellä lähtenyt Esport Oilers…”
    Kyllä, mutta toi oranssilla painettu nimi selässä ei oikein tahdo näkyä katsomoon saakka että kuka kentällä viilettää.
    Varsinkin kun ei tunne palaajia…
    ja tästä päästäänkin ottelutapahtumaan:
    12 egee lipuista ja ei ole edes pelaajaluetteloa katsojille.
    Toivottavasti uusi ilme ja nimi ei tarkoita sitä että, palveluntaso hallissa kärsii. Farssi!?

    Pelihän oli virhesyöttöjen ennätys, mutta vauhdiksta. Ei tullu aika pitkäksi.

  8. Poimittua salibandyliigan sivuilta:
    Suoritamme kesän aikana mittavia uudistuksia sarjahallintaan, tilastoihin ja tulospalveluun. Kesän aikana palveluissa saattaa esiintyä katkoksia, etenkin kesäkuun alussa. Muutostöiden aikana edelliskausien tilastoissa näytetään vain sarjojen perustiedot kuten sarjataulukot ja pistepörssi. Kesän jälkeen tulospalvelu palaa täysin..

    Kesä siis jatkuu..

  9. No ei toi pfitznerin femma peliä ratkaissut, se esti kyllä kirin, eli saattoi ratkaista, mutta varmaahan se ei ole. En nähnyt tilannetta kunnolla, toki siinä Kekkosta sattui että joku osui – johonkin.

    Aika tasainen peli, molemmat joukkueet pärjännevät hyvin, vähän vielä tarkkuutta syöttöihin varsinkin Oilersilla niin hyvä tulee. Hänninen oli hyvä, ei näyttänyt ollenkaan toipilaalta enää. Wardeja olisi vähän kaivannut vielä mutta ilman heitäkin pelejä voitetaan.

    Kapasiteetti on 1100, nyt oli jotain 550?

  10. Pfizner sai jäähyn ku muutama minuutti oli peliä jäljellä, joten vitoseen homma ei tosiaan ratkennut. Ja tais se aika paha olla, kun Pftitzner kävi ite varmistamassa Kekkoselta, että ei käynyt pahemmin.

    Jutun kirjoittajalla tais kyllä olla aika Okotoks-lasit päässä, kun puhuu kiristä joukkueelta, joka ei tehnyt vikassa erässä yhtään maalia. Kiri kyllä vaatii sen, että pääsee edes lähtötelineistä liikkeelle… Jos suoraan sanotaan, niin espoolaiset oli kyllä pesukoneessa melkein koko matsin. Ainoastaan SSV:n huono viimeistely ja Ikonen pelasti isommilta murskajaisilta.

    Hänninen oli kyllä tosi pirteä. Ehkä Järvisen jälkeen pelin paras.

  11. Hyvä ja viihdyttävä kauden avaus. Todella fyysistä ja nopeatempoista salibandya 60min. Periaatteessa ois voinu kääntyä kumminpäin vain, mut ehkä se meni oikein nyt kummiskin..

    Viimeistely ei ollut kummallakaan sataprossasta (-Järvinen) ja virheitä tuli paljon niinkuin voi olettaakkin ekaan peliin. Molemmilta veskareilta ihan ok matsi.

    Öljynporaajana koen velvollisuudekseni arvostella myös tuomarit kun te täällä siitä niin tykkäätte: Dumarit veti samaa linjaa kuin ennenkin Suomessa, eli linjaa ei ollut. Kumpaakin suuntaan välillä vihellettiin välillä ei. Jäähy vai vapari otettiin arvalla. MOLEMPIIN SUUNTIIN HUOM. Ehkä jopa hieman keskivertoa parempi suoritus siis.

    Esport Otoksille povaan hyvää tulevaa kautta. Asenne oli kunnossa joka ketjulla ja uudet ukot näytti sopeutuneen hyvin joukkueeseen. Vielä kun joskus hamassa tulevaisuudessa saadaan ne pari Wardia takaisin ja Alankokin luutimaan linjoille, niin ja Riska, niin hyvähän tästä tulee. Pate toki lunasti paikkansa penkin toisella puolellakin loistavasti, propseja siitä! 😀