Suomen miehille nihkeä voitto Norjasta – tänään vastassa Sveitsi

Arkistokuva: IFF

Suomen miesten salibandymaajoukkue osallistuu viikonloppuna Norjassa pelattavaan kansainväliseen turnaukseen, jossa se kohtaa Norjan ja Sveitsin. Perjantain iltaottelussa Suomi voitti Norjan luvuin 8-5 (4-2, 2-2, 2-1).

Suomi aloitti ottelun räväkästi ja johti jo 3-0 reilun kuuden minuutin pelin jälkeen. Toisessa erässä maajoukkueen ensikertalainen Ilari Talvitie teki luvuiksi 5-2, mutta Ole Mossin Olesenin osumilla Norja kiri maalin päähän, kunnes Tero

Tiitu lisäsi ylivoiman aikana eron kahteen maaliin. Jani Kukkolan 7-4-maali lopetti Norjan pyristelyn, vaikka Norjan Mossin Olesen teki vielä illan kolmannen maalinsa. Loppuluvut sinetöi Jussi Piha tyhjään maaliin.

Huomenna Suomi kohtaa Sveitsin klo 14.

13.9. Norja – Suomi 5-8 (2-4, 2-2, 1-2)
1. erä: 1.35 Janne Hulmi (Roni Laasonen) 0-1, 5.13 Kari Koskelainen (Jani Kukkola) 0-2, 6.23 Jami Manninen (Peter Kotilainen) 0-3, 9.25 Glen Evensen (Patrick Martinsen) 1-3, 12.07 Petri Hakonen 1-4 tv, 14.38 Thomas Rognlien (Daniel Gidske) 2-4.
2. erä: 20.58 Ilari Talvitie (Mika Moilanen) 2-5, 22.03 Ole Mossin Olesen (Rognlien) 3-5, 34.28 Mossin Olesen (Lars Erik Torp) 4-5, 36.26 Tero Tiitu (Moilanen) 4-6 yv.
3. erä: 43.36 Kukkola 4-7, 53.45 Mossin Olesen (Ketil Kronberg) 5-7, 59.56 Jussi Piha 5-8 tm.

Torjunnat: Ole Laland Egeland Norja: 5+4+5=14, Jarno Ihme Suomi: 3+4+9=16
Jäähyt: Norja 2×2 min, Suomi 1×2 min.
Erotuomarit: Petr Cerný ja Jirí Janousek, Tshekki