Superliigan videokatsauksessa komeita maaleja: Storvreta jäätyi, Falun jyrää

Linköping tarjoili sunnuntaina shokkihoitoa Pixbolle lukemin 11-3. Kuva: Per Wiklund
Linköping tarjoili sunnuntaina shokkihoitoa Pixbolle lukemin 11-3. Kuva: Per Wiklund

Ruotsin Superliiga eli SSL käynnistyi viikko sitten. Sarjassa ehdittiin pelata viime viikolla jo kaikkiaan 13 ottelua. Kärjessä porskuttaa odotetusti kaksi vakuuttavaa voittoa saalistanut hallitseva mestari Falun. Monien yllätykseksi nousijajoukkue Sirius otti molemmista otteluista voitot kotiin. Superliigan videokatsaus tarjoaa paljon hienoja maaleja.

Falun aloitti kauden murskajaisilla kaataen viime keskiviikkona Granlon kotonaan luvuin 9-2. Viikon toisessa ottelussa se vei Jani Kukkolan, Mika Moilasen ja Jukka Kinnusen edustamaa Helsingborgia vieraissa luvuin 10-7. Molempien voittojen takuumiehinä häärivät samat taiturit. Alexander Rudd nakutti tehot 5+5, Alexander Galante Carlström 7+1 ja Rasmus Enström 1+5.

Storvretan alku ei ole ollut yhtä ruusuinen, vaikka avausottelusta voitto irtosikin. Viikonloppuna se sai tuta Warbergin uudistuneen pelitavan ja ilmeen, kun Warberg oli parempi hieman yllättävin lukemin 12-8. Suomalaisista Rickie Hyvärinen on saanut lentävän lähdön uudessa seurassaan ja painoi viime viikolla taululle tehot 3+5. Ruotsin maajoukkueen Henrik Stenbergistä on löytynyt oiva tutkapari tehoin 5+2, eikä Hannes Öhmaniakaan voi unohtaa, kuten miehen iskemät tehot 4+1 osoittavat.

Muillakin suomalaisilla kauden aloitus oli ailahteleva. Arto Riihimäen Jönköpings IK taisteli upeasti tasoihin Granloa vastaan, mutta hävisi lopulta jatkoajalla luvuin 7-8. Tero Tiitun edustama Warberg hävisi kauden ensimmäisen ottelun Pixbolle. Suomalaisten tähdittämä Helsingborg kaatoi Växjön viikolla ennen Falun-tappiota. Kukkola oli ensimmäisissä otteluissa joukkueensa tehokkain pistein 3+1. Moilanen komppasi tehoin 1+2.

Tulokset:

17.9.
Storvreta – Dalen 6-3

18.9.
AIK – Sirius 3-4 ja.
Caperiotäby – Linköping 6-6
Falun – Granlo 9-2
Pixbo – Warberg 5-4
Växjö – Helsingborg 6-7

21.9.
Hide-a-lite Mullsjö – AIK 4-6

22.9.
Helsingborg – Falun 7-10
Warberg – Storvreta 12-8
Granlo – Jönköpings IK 8-7 ja.
Linköping – Pixbo 11-3
Sirius – Växjö 10-7
Dalen – Caperiotäby 4-6

Videot:

18.9. AIK-Sirius

18.9. Pixbo – Warberg:

18.9. Växjö – Helsingborg:

21.9. Hide-a-lite Mullsjö – AIK:

22.9. Warberg – Storvreta:

9 comments

  1. Kyllä vain. Mennyt naimisiin ja koska Ruotsissa tasa-arvo osin pidemmällä melkein yhtä monet äijät ottaa akkansa nimen kuin vice versa.

  2. Propsit kuvanlaadulle. Kyllä sähly näyttää hienolta parketilla! Ainut oikea alusta.

  3. Warbergin toinen maali ihan ok syöttäkuvion päätteeksi aikaansaatu. Tuollaisia maaleja toivoisi lajiin enemmän.

  4. Olipas yllätys nähdä, että naapurissa vielä pelataan huippusalibandya parketilla! Tuli niin nostalgiset fiilikset. Täällähän parketti herätti kuumia tunteita ennen maton pakolliseksi tuloa.