Tappavan tehokas Happee nujersi mestari-SPV:n – Kivirannalle maila suuhun, Pylsylle punainen kortti

Eero Kosonen oli Happeen ykköstähti SPV-voitossa. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen
Eero Kosonen oli Happeen ykköstähti SPV-voitossa. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Salibandyliigan Seinäjoen Peliveljet isännöi kauden ensimmäisessä kotiottelussaan Jyväskylän Happeeta. Erikoisen ja viihdyttävän pelin jälkeen pisteet matkasivat Keski-Suomeen lukemin 5-8 (0-4, 5-2, 0-2)

Mihin ottelu ratkesi?
Peliveljet sai ottelun alussa ylivoimaa yhteensä lähes viisi minuuttia, muttei onnistunut maalinteossa. Happeen tehokas viimeistely ja kolme maalia puoleen minuuttiin veivät vieraat karkuun. SPV nousi toisessa erässä tasoihin, mutta lopullisesti peli ratkesi Jami Mannisen toisen erän lopun pukukoppimaaliin.

Ottelun hahmo?
Mitä Happeen loistavalta peittopeliltä jäi vetoja ottamatta, poimi ne haltuunsa maalivahti Eero Kosonen, joka rauhallisella pelityylillään seisoi vankkana laukausten edessä.

Ottelun puheenaihe?
Peliveljet turhautui huonon ensimmäisen erän jälkeen ja toisella kolmanneksella molempien joukkueiden tunteet kävivät kuumana pelin ollessa ajoittain todella kovaa. Yleisöltä voimakkaimman reaktion sai Happeen Joonas Pylsy. SPV:n Tuukka Kiviranta juoksi miestä päin vauhdilla ja Pylsy puolustautui laittamalla mailan eteen. Poikittainen osui Kivirantaa purukalustoon ja Happee-pelurille langetettiin vaaraalisesta pelistä suihkukomennus (punainen kortti ja 5+20 min).

Kommentit:
– Olipahan peli, ei tossa oikein muuta voi sanoa. Kaverille tuli YV:tä pitkälti toistakymmentä minuuttia. Kyllä oli aikamoinen taisteluvoitto. Kun kyykittiin toisessa erässä yhdeksän minuuttia alivoimaa, niin se tietyllä tapaa kasvatti pikkuisen luonnetta. Jaksettiin raastaa koko ajan. Mitään ilmaisia maaleja ei annettu tänään, että siihen pitää olla erityisen tyytyväinen, kertoi Happeen voiton takuumies, maalivahti Eero Kosonen.
– Hävittiin kaikki kaksinkamppailut ja ei oltu pelillä kuten näissä peleissä pitää olla. Vastassa viime vuoden runkosarjan voittaja ja jos tollasia maaleja päästetään, niin kyllä vaikeeta tulee. Pitää saada se oma pää nyt taas tukkoon, sillä me pelejä voitetaan, sanoi Peliveljien parhaana palkittu Juha Kivilehto.

Lauantai-illan muut Salibandyliigan tulokset:
NST-OLS 7-2, Loviisa-Erä 4-16, Oilers-TPS 8-7, Josba-Koovee 4-6, Indians-Nokian KrP 9-6

Linkit:
SPV:n otteluraportti

Twiittejä ottelusta:

41 comments

  1. Nyt ne osaa pelata sikaa jo ihan tarkoituksella ja taktisesti viisaasti. Paitsi Pylsy. Happee myös hyödynsi hirmuisen sallivan tuomarilinjan paremmin. Mailaan sai tässä ottelussa lyödä, pilli ei soinut.

  2. Hei No huh huh, Kivirantahan on uhri. Myyttinen sankari, jota pahan voimat, kuten Happeen lihavuori Pylsy, vainoavat.

  3. Kiviranta sai mitä kerjäsi!!ja tuomari viheltää ja pelaajat pelaa sen linjan mukaan piste!! 5-8 ja 2 pojoo jykylään…itkijät

  4. Kiviranta sai mitä kerjäsi, eli hankki SPV:lle viiden minuutin ylivoiman, jonka aikana SPV tuli kolmen maalin takaa tasoihin – näin ainakin SPV:n otteluraportin perusteella.

  5. Olis ihan kiva saada noihin koosteisiin muitakin tapahtumia kuin pelkät maalit. Kaksi puhtoista poikaa osu saman paikkaan ja kauhee meteli, joten olis kiva nähdä mitä oikeasti tapahtui. Jostain kumman syystä molemmat top 5 pelaajia viime kauden vihatuimmissa, joten hyvä että keskittyvät toistensa telomiseen. Sitähän saa miä tilaa, ennemmin tai myöhemmin. Mutta toi nyt on ihan kitinää huudella jostain tuomarilinjasta. 8 omiin, niin turha itkeä. Suuri osa hirveistä harhasyötöistä, mutta nekin johtui tuomarilinjasta?

    Mutta kaikkinensa on hienoa, että noita maalikoosteita löytyy nykyään tosi kattavasti.

  6. Juu,Happee maailman seuratuin sb seura….joo,miksi raportit yms.kestää montapvää???Ottakaa mallia muista,tekijöitä löytyy,jos ,uutenkin panostatte sivuille.
    Salibandystä—-”urheilijoista pelaajia vai pelaajista urheilijoita”
    Jos joku viisas avaa miten salibandyssä menee??

  7. Happee kääntää pelin tosi loistavasti.
    Ja jalkaa ja taitoakin riittää.

    Ja Ihme ei ihme kyllä ollut ihan vedossa.
    Happeen molse oli.
    Tuutsi nyt on, mitä on.
    Kiviharju pelasi aika hyvän matsin, kannatti napata.

  8. Pylsy kuuluu maajoukkueeseen!
    Eikö Jaripekoilla ole enää ruokaakaan kun Keskisen Vesa raitistui, – tosin muutamaksi päiväksi? Täytyy syödä vastustajalta mailat. Mikä on kun ei taidot riitä?

  9. Ei olisi kyllä uskonut että Speve häviää happeelle. No kai on sitten kriisi päällä:D Antaa leukojen loksuttaa…

  10. Katsoja X, Speve on myös kahden viime vuoden mestari niin että imetään sitä hymyä just sinne.

  11. Jatketaan kivi-alkuisista pelaajista…

    Kiviranta: parhaimillaan loistava, välistä turha lässyttäjä kyll ja varmasti helvetin ärsyttävä vastustaja:-)

    Kukas tää kiviharju on? en jaksa katella kokoonpanoista… (muistaakseni tepsissä pelas joskus vuonna miekka ja kivi ton niminen pelaaja lätkää)

  12. Juuso Kiviharju pelasi 2000-luvun aikana monta vuotta Gunnersissa ja sittemmin pari kautta Classicissa, lopetti kuitenkin jo aikaa sitten, hienoa nähdä että mahtuu vielä SPV:n rinkiin. Olihan Kiviharju toki Gunnersissa pelatessaan joukkueen tärkeimpiä yksittäisi pelaajia.

  13. Vielä kerram,MIKSI EI RAPORTTIA PELISTÄ SPV?????Outoa,ollaan seuratuin seura??? Hankkikkaa¨elämä….

  14. Nyt kun nähnyt videon Kiviranta vs. Pylsy tilanteesta niin ei voi kuin ihmetellä. Saiko Kivirantakin jäähyn kun käy ”taklaamassa” pallottoman pelaajan?

  15. toikin video löytyy nyt siis youtubesta noilla Sipoo-viestin hakusanoilla. Toi Spevepelaajan suoritus on aika törkeä ryntäys aloittajan päälle.

  16. Mtäs kivirannan päässä liikkuu? Se hyppää Pylsyn kimppuun kun yleinen syyttäjä.
    Ei ilmeiseti saannut siitä mitään!

  17. lisäyksenä vielä että näkyy hyvin kun Happee-pelaajan pää retkahtaa. Törkeä hyppy ja päähän kohdistunut taklaus.

    Kuka muistaa vielä miten Raikamo ajeltiin Seinäjoella, suoraan päähän tuli silloinkin, ns. avojäällä, mutta ei sanktioita, tekijää en muista.

  18. olishan kivirantakin tuosta penaltin ansainnut, mutta nyt odottelisin lähinnä pylsylle pelikieltoa, joku 2-4 matsia olis ihan ok

  19. et oo tosissas, Pylsy ei ehdi tossa kissaa sanoa kun täysin yllättäen pallottoman päälle hypätään tilanteen ulkopuolella. Uskomaton jo tuo Pylsyn jäähy, tai no ymmärrettävää että livenä tota ei ehtinyt nähdä kunnolla mutta että täällä vielä vaaditaan Pylsylle sanktioita niin huhhuh.

    Kivirannalle 2-5 peliä älyttömästä ryntäyksestä pelikieltoa.

  20. Ei jumalauta. Mitä toi Kiviranta oikein ajattelee, vai ajatteleeko ollenkaan? Kaveri hyppää Pylsyn kimppuun täysin ilman syytä ja yllättäen. Pylsy sitten puolustautuu refleksinomaisesti. Ok, Pylsy toimi väärin, mutta kyllä Kivirannan pitäisi saada sanktio myös. Ihme idiootti. Youtubessa Kiviranta vs Pylsy. Taitaa Kiviranta vihata Happeelaisia, kun on jatkuvasti tappelua ja riitaa aiheuttamassa. Kiitos Lasse, kun huitasit sitä mailalla polveen. Sai mitä ansaitsi.

  21. eli jos kaveri höntyilee päälle (typerästi kyllä, siitä olen samaa mieltä) niin sitä on ok vetää kostoksi poikkarilla naamaan?

  22. Kivirantahan tuossa tilanteessa RYNTÄÄ Pylsyn päälle hyppäämällä ja Pylsylle rangaistus. Mitä Pylsy olisi voinut tehdä tilanteessa toisin?

    Meniköhän tuomio ihan oikein? Ei ainakaan minun mielestäni.

    Kiviranta sai mitä tilasi, jäähyn vastutajalle tekeytymällä uhriksi, vaikka Pylsy oli se joka tuossa joutui vastustajan tarkoituksellisen kontaktin kohteeksi ja kenen maila kontaktitilanteessa vahingossa hipaisi ryntääjää kasvoihin.

    Performanssinsa perusteella Kivirannalle voisi antaa Vesa-Matti Loiri -näyttelijäpalkinnon ja Spevelle uudeksi lisänimeksi Spede-veljet

  23. siis kosto, mitä ihmettä

    toinen tulee päälle, juuri ja juuri ehtii suojata käsillä edes vähän, ei varmasti tullut mitään poikkaria, maila jos tuollaisessa tilanteessa osuu johonkin niin sille ei toki voi kukaan mitään

  24. jännä juttu muuten, että mies joka on katollaan vastustajan ilkeähköstä mulkaisustakin pystyy ottamaan vastaan kivirannan tappotaklauksen seisaallaan…

  25. Nyt taisi Tuutsi saada käskyn jostakin hiillostaa Pylsyä. Suoraan aloituksesta kimppuun. Eräs Jypin pelaaja sai jälkikäteen 8 ottelun pelikiellon. Voisiko kenties tässäkin miettiä penaltya Tuutsille jälkikäteen? Mielestäni 2 matsia saman tien, koska niin selkeä tapaus. Mutta eipä tuo Pylsy nyt näytellyt yhtään, eikä aikaisemminkaan.

  26. Tilanne tuli niin yllättäen, että Pylsy ei ehtinyt filmata eikä näytellä kuolevaa joutsenta. Nyt oli ihan vaistomaista toimintaa. Normaalistihan Pylsy olisi maannut Kivirannan vieressä valittamassa ja sääliä keräämässä.

  27. Kävin katsomassa videon ja täytyy sanoa, että Pylsyä vietiin tilanteessa 100-0. Pieneen provokaatioon ei kannattaisi vastata huitomalla kasvojen seudulle..

  28. Kyllä kai tuossa molemmat osansa tekee. Hankala sanoa noin huonosta kulmasta onko tuo ryntäys miten vaarallinen vai turhautunut pallottoman estäminen. Tarkoitukselliselta peliinkuulumattomalta kontaktilta se vahvasti näyttää. Maila taas näyttää nousevan päätä kohti vähän väärällä tavalla, että olisi pelkkä kaatuvan pelaajan vahinko. Mutta tuomarien on aina niin helppo reagoida viimeiseen rikkeeseen, varsinkin kun eivät noin yllättävässä tilanteessa välttämättä ”usko” tuollaiseen tilanteeseen heti aloituksen yhteydessä. Pallo lähtee kuitenkin eri suuntaan ja jos tuomarin katse siirtyy mukana, niin se puoli sekuntia jää väkisin huomaamatta tuosta keskiympyrästä.

  29. Hyvä J. Loistava kommentti. ”Pieni provokaatio”. Tuutsihan hyppytaklaa. Vai pieni provokaatio. Repesin.

  30. Tuosta Kivirannan hyppytaklauksestahan tulisi lätkässäkin useamman pelin panna. Samoin Pylsy toimii väärin työntäessään mailansa Kivirannan naamaan. Mielestäni Pylsylle ei tarvita jatkotoimia, mutta Kiviranta muutaman pelin ajaksi miettimään tekosiaan.

  31. Ei ole ensimmäinen kerta, kun Kivirannan spedeilyt menevät överiksi. Tällaiset hyppytaklaukset eivät kuulu salibandyyn, ja lätkänkin sisäisen koodiston seurauksena seuraavassa ottelussa Kiviranta olisi vastustajan goonin tähtäimessä. Kivirannan yleinen käyttäytyminen kaukalossa osoittaa piittaamattomuutta. On vain ajan kysymys, milloin ajelujen seurauksena joku loukkaantuu, vakavasti. Kaikilla kentillä ei ole riittäviä suoja-alueita ja kohtuuttoman kovalla taklauksella voi olla arvaamattomat seuraukset lajissa, jossa pelaajien kroppaa ei ole suojattu varusteilla.

    Hokkarit jalkaan ja lajia vaihtamaan, jos kovaa pelaaminen ja vastustajien kolaaminen houkuttelee. Tervetuloa lätkäkaukaloon.

    Happee tekisi koko lajille palveluksen, jos toimittaisi tilanteesta videoklipin Liigan kurinpitäjälle.

  32. Spv yleensä niitä videoklippejä lähettelee, kun tulee noin kaltoin kohdelluksi.Missä se nauha kurinpitäjälle nyt on.Kiviranta on kyllä joukkuepelaaja hankkien joukkueelleen suunnitelmallisesti 5 min ylivoimaa ja mahdollisuuden edes vähän kamppailla pelin voitosta.Varmasti on nimi mukana muutamissa tämän tyyppisissä keskusteluissa taas tälläkin kaudella.