Tuleeko salibandyä televisiosta? Näin vastaa Salibandyliiton viestintäpäällikkö

Kuva: Mikko Hyvärinen

Juhani Henriksson kommentoi Pääkallo.fi:lle salibandyn televisiointeja. Kuva: Mikko Hyvärinen
Juhani Henriksson kommentoi Pääkallo.fi:lle salibandyn televisiointeja. Kuva: Mikko Hyvärinen

Vielä viime kaudella miesten Salibandyliigan pelit näkyivät Nelonen Pron maksukanavalla. Nyt miesten Salibandyliiga-kauden alkuun on enää muutama viikko, eikä mahdollisesta tv-näkyvyydestä ja -sopimuksesta ei ole tullut julkisuuteen tietoa.

Pääkallo.fi kysyi Salibandyliiton viestintäpäällikkö Juhani Henrikssonilta salibandyn televisiointien tämän hetkisestä tilanteesta.

Juhani Henriksson, tuleeko Salibandyliigaa televisiosta ensi kaudella?
– Se on totta kai tavoitteemme. Tällä hetkellä neuvotellaan yksityiskohdista.

Kauden alkuun on enää alle kuukausi. Kuinka pian asiat ratkeavat?
– Ratkaisu saadaan tämän viikon aikana.

Miksi neuvottelut ovat kestäneet näin pitkään?
– Miksi neuvottelut yleensä kestävät pitkään? Mitään yksittäistä syytä ei ole vaan haemme yhteisymmärrystä yksityiskohdista.

Huhujen mukaan pelit näkyvät ilmaiskanavalla. Pitääkö tämä tieto paikkaansa?
– Huhut ovat aina huhuja. Tarkoituksemme on saada Salibandyliiga näkymään mahdollisimman laajasti, jolloin ilmaiskanava olisi ideaali lähtökohta. Tavoitteenamme on tuoda esille myös enemmän lajikulttuuria.

Entä onko luvassa nettilähetyksiä?
– Uskoisin, että Salibandyliigaa nähdään internetistä. Tästäkin asiasta saamme lisätietoa tämän viikon aikana.

Teksti: Niko Vahtera

22 comments

  1. Eli jos pelit tulee ilmaiskanavilla, tarkoittaa se varmaankin jälkilähetyksiä joskus puolenyön aikaan.

  2. Ketäpä ne jälkilähetykset haittaisi? Hyvin helppo on pysyä uutispimennossa tarvittava aika. Ja jos uni meinaa tulla silmään, ei muuta kun nauhoitus päälle.

  3. Lajin uskottavuuden ja kehityksen kannalta olisivat jälkilähetykset takapakkia. Jos halutaan kehittyä, niin suorat lähetykset ovat ainoa oikea tapa. Toki jos saa kameroita useaan paikkaan ja sitten näytetään suoran lisäksi jälkilähetyksiä, niin sehän olisi loistavaa. Ehkä näkyisi illan urheiluruudussakin ihan runkosarjaakin…

  4. Kunhan MTV3:sta ei sotketa millään tavalla salibandyn televisiointiin, niin hyvä tulee.

    Ei jälkilähetykset varmaan ketään haittaa. Yleensä urheilun seuraaminen ns. suorana lähetyksenä on vaan huomattavasti mielyttävämpää kuin jälkilähetysten väijyminen.

    Toivottavasti pelit tulee suorina ja ilmaiskanavilta.

  5. Veikkausliigahan näkyy jo Urholta ja Kutoselta joten olisiko jotain samansuuntaista tulossa Salibandyliigan televisiointiinkin. Toivottavasti kuitenkin ilmaiskanavalta näkyisi vähintään se peli/viikko ja pudotuspelit myös finaaleja myöten.

  6. Toivottavasti neuvottelut etenee hyvin. Ilmaiskanava olisi loistava juttu. Maksupaketinkin olisin valmis hommaamaan jos salibandy pelejä tulisi sieltä vähintään kahdesti viikossa. Jos samaan maksukanavapakettiin saataisiin salibandy ja pesäpallo niin muulla sisällöllä ei olisi mitään merkitystä.

  7. mä oon ostanut halvan paketin aikoinaan missä pelkkä nelonenpro, tolla on pärjännyt kun tähän mennessä matsit on aina tullut tolta kanavalta. tostakin luovun kyll jos menee ilmaiskanaville pelit, mikä ois lajin kannalta hieno asia…

  8. Eli suorat nettilähetykset ja tuo lajikulttuuriohjelma television puolelle lauantaiaamuun ja maanantain myöhäisuusintaan. Love it!

  9. Pyrimme ja pyrimme näyttämään. Minua ei kiinnosta pyrinnöt.Näkyykö vai ei. On se aina niin vaikeaasaada Salibandyliitosta mitään järkeä?

  10. Hiljaista on.. toivottavasti kerran viikossa saadaan näkymään vaikka maksulliselta kanavalta.
    Tuli nyt taas yllätyksenä että kausi alkaa, nämäkin asiat pitäisi hoitaa ennen kesälomaa.

  11. Eikös tuossa kirjoituksessa sanota, että asiat ratkeavat tällä viikolla ja juttu on julkaistu 2.9. Jos jollain on jotain tietoa tästä asiasta niin voisiko siitä ilmoittaa jotain vai puhuiko Henriksson paskaa ja siellä ne vieläkin neuvottelee jo kolmatta viikkoa putkeen.

  12. Kunhan Veikkaus-Tv näyttäisi edelleen matsit livenä niin se riittäis mulle vallan hyvin sillä on toiminu täs n.2 vuotta loistavasti

  13. Veikkaus-tv ei näytä mitää lajia/sarjaa jolla ei ole jonnekkin tv sopimusta. koska ei nyt veikkaus oo koskaa ite kuvannu säbä pelejä ite vaan ne pelit jotka on tullut sieltä nii on nelonen pro:lta tullu myös.

  14. Tästä on nyt 27 päivää! Olisiko aika vaihtaa neuvottelijoita? Vai käydäänkö mitään neuvotteluja enää oikeasti? Pitäisikö vaan reilusti kertoa karu totuus, että yksikään tv-kanava ei ole kiinnostunut asiasta.

  15. Mitä siellä ruikutatte koko ajan, menkää peleihin, tai katsokaa sitten streemejä, kun niitä tulee, jos ette viitsi vaivautua katsomoihin… mainitaan nyt tässä, että esimerkiksi eilen tuli live -lähetys.