Tuore Oilers-kapteeniston jäsen: ”Olen parhaimmillani powerforward-roolissa ilman poweria”

Lauri Huusko (vas.) aloittaa toisen kautensa Oilersin riveissä. Ennen Oilersia Huusko edusti M-Teamiä. Kuva: Mikko Hyvärinen

Lauri Huusko (vas.) aloittaa toisen kautensa Oilersin riveissä. Ennen Oilersia Huusko edusti M-Teamiä. Kuva: Mikko Hyvärinen
Lauri Huusko (vas.) aloittaa toisen kautensa Oilersin riveissä. Ennen Oilersia Huusko edusti M-Teamiä. Kuva: Mikko Hyvärinen

Alivoimalla hankitut laukauksen jäljet siivittivät Lauri Huuskon Esport Oilersin varakapteeniksi. Varsinkin Huuskon fysiikka ja tunnollinen harjoitteleminen niittävät kiitosta Oilers-leirissä.

– Kesä on sujunut pitkälti kesätöitä tehdessä ja iltaisin harjoitellessa. Hyviä treenauskelejä on pidellyt, Huusko toteaa Oilersin sivujen haastattelussa.

Nyt toisen kautensa Öljymiehissä aloittavan Huuskon mukaan ensimmäinen vuosi jätti tuloksellisesti paljon hampaankoloon. Oilers hävisi puolivälieräsarjan SSV:lle niukasti viidennen pelin jatkoajalla.

– Siinä sarjassa vastustaja oli meitä hiuksenhienosti parempi. Häviäminen ei ikinä miellytä, joten viime kaudesta ei voi olla tyytyväinen.

Huuskon mukaan ensi kauden Oilersilla on hyvät mahdollisuudet edetä mitalipeleihin. Moni Oilersin pelaaja on nostanut harjoittelutasoaan ja tahtotila on oikealla tasolla.

– En usko, että yhtään mestaruutta tai mitalia ollaan voitettu puolittaisella sitoutumisella, pelkällä taidolla, tai hulluna juoksemalla. Kokonaisuuden on oltava kunnossa, Huusko selventää.

Kapteenistossa Huuskon näkyvin rooli on vetää alku- ja loppuverryttelyt.

– Kapteeniston kesken olemme puhuneet, että jokaisen rooli on yhtä tärkeä. Koen, että meillä on sopivasti erilaisia persoonia kapteenistossa, jossa jokainen myös näyttää esimerkkiä omalla tavallaan.

Viime kaudella päävalmentaja Mika Heinonen oli pudottaa Huuskon tuolilta, kun kertoi käyttävänsä tätä mahdollisesti hyökkääjänä. Lopulta Huusko pelasi kolme peliä pakkina ja loput hyökkääjänä.

– Rooli oli viime kaudella hyvin erilainen kuin alkuun sopi odottaa. Näillä perustein on varmaankin lupa odottaa tältäkin kaudelta mitä tahansa. Näkisin, että vahvuuteni tulevat paremmin esiin hyökkääjänä, jolloin pääsen paremmin hyödyntämään fyysistä osaamistani ja aiheuttamaan hämmennystä vastustajan pakeille. Eli varmaankin tämmöisessä powerforward-roolissa ilman poweria olen vahvimmillani. Hyökkääjän tärkeimmässä tehtävässä eli maalin- ja pelinteossa on kuitenkin paljon parannettavaa, mutta ei Roomaakaan rakennettu päivässä!

Koko haastattelun voit lukea Oilersin sivuilta.

Teksti: Niko Vahtera