Uuden tulospalvelun kanssa isoja ongelmia – ”Ei kovin ruusuiselta vaikuta”

Kuva: Mikko Hyvärinen

Kuva: Mikko Hyvärinen
Kuva: Mikko Hyvärinen

Salibandyn uuden tulospalvelun piti olla valmiina alkavaa kautta ajatellen, mutta nyt tilanne näyttää sen suhteen kovin synkältä. Jääkiekon Mestiksen kanssa yhteisprojektina toteutettu tilastointijärjestelmän uusiminen on viivästynyt siinä määrin, että tänään startanneen Mestis-kauden alkuun se ei ainakaan valmistunut.

Liiton kilpailupäällikkö Ari Vehniäinen, sanoitte 26.8. tehdyssä Pääkallo.fi:n haastattelussa, että tulospalvelu toimii muutaman viikon päästä. Tänään se ei ole vielä täydessä toiminnassa. Milloin se tulee toimintaan?
– Tänään alkaa Mestis ja sitä ei ole toistaiseksi saatu täysin valmiiksi. Ei tämä kovin ruusuiselta vaikuta. Ei ole mitään takeita, että järjestelmä toimii tänään, kuten sen pitäisi. Tilanne on vaikea.

Ari Vehniäinen on huolissaan uuden tulospalvelun toimivuudesta. Kuva: Salibandyliiga
Ari Vehniäinen on huolissaan uuden tulospalvelun toimivuudesta. Kuva: Salibandyliiga

Mikä tässä järjestelmän uusimisessa mättää?
– Järjestelmää ei olla saatu valmiiksi aikataulussa. Koodareilla on kestänyt liian kauan ja me emme ole tyytyväisiä tähän. Toki vielä viikko Salibandyliigan alkuun, mutta Suomen cupia ja nuorten SM-karsintoja on pelattu jo kolmena edellisenä viikonloppuna. Tämä on tuottanut meille jo paljon ylimääräistä työtä.

Miten toimitaan, jos järjestelmää ei saada toimimaan ennen sarjan alkua?
– Pidämme huomenna iltapäivällä palaveria Mestiksen edustajien kanssa. Silloin tiedetään miten järjestelmä toimii, ja mitä tehdään jatkossa.

Linkit:
Tiedote Mestiksen sivuilla

18 comments

  1. ”Koodareilla on kestänyt liian kauan” voi hitto mikä selitys. Maailman ensimmäistäkö tulospalvelu ohjelmaa tässä kehitetään?? voi voi sentään. Ei voi olla kyseessä kovin vaikea ohjelma, se on vaan tahdosta kiinn, jos olisi oikeasti haluttu hankkia toimiva ohjelma niin se olisi ollut jo aikoja sitten käytössä. Miksi aina liiton pitää yrittää kopioida kaikki ja aina vielä halvalla……

  2. On tää kyllä uskomatonta. Seuroilta liitto on esittämässä niin suuria vaatimuksia ja luulisi heidän tekevän sellaiset sopparit noiden tulospalvelukoodaajien kanssa että homma toimii.

    No voihan ne itte sit naputella noita pöytäkirjoja nettiin.

  3. Viikossahan ehtii vaikka mitä, varsinkin jos käyttää viestintäpäällikön viikkoa (2.9. ”Ratkaisu saadaan tämän viikon aikana”)…

  4. Ei yllätä. Mikä olikaan firman nimi niin ”mainostan ” sitä Somessa.Miksi säbäliitto aina tyrii tällaisissa asioissa??

  5. Ymmärtääkseni kyse ei ole pelkästä mestiksestä vaan myös lätkäliigasta. Luulisi siellä homman olevan paketissa jo kun kausi tänään alkaa. Tuntuu tosin säbäliitto olevan tänä vuonna myöhässä asiassa kuin asiassa.

  6. Liigalla näyttäisi olevan tulospalvelu kunnossa. Liigan etusivulta löytyy illan ottelut ja teksti ”Tulospalvelu päivittyy automaattisesti otteluiden alkaessa”. Tuntematta taustoja sen tarkemmin näyttäisi siltä, että jääkiekkoliiga on ottanut homman varman päälle.

  7. Jääkiekon SM-liigalla on oma tulospalvelunsa. Ei siis ole sama kuin tämä Mestiksen ja kiekkoliiton + salibandyn. Voi toki kiekkoliigassakin ongelmia olla, mutta ei liity tähän.

  8. Ja tähän vielä päälle ettei minkäänlaista TV-sopimusta näytä olevan olemassa niin ainoaksi keinoksi seurata liigaa näyttää olevan paikan päälle meneminen. Se varmaan onkin ollut tässä perimmäisenä tarkoituksena 😛

  9. Olen edelleen siinä uskossa, että uudistuksessa on ollut mukana myös jääkiekon Sm-Liiga. Sen takia ihmettelen, miksi säbäliitolla voi niin tolkuttomasti asia kestää. Kaivoin tätä varten pätkän sähköpostikeskustelustani säbäliiton edustajan kanssa. Keskustelu käyty maaliskuussa 2013

    ”Olemme jo useamman kuukauden kehittäneet omaa uutta tulospalvelujärjestelmää yhdessä jääkiekkoliiton ja jääkiekon SM-liigan kanssa” -säbäliiton edustaja

  10. SM-liigalla on todellakin oma ohjelmansa eikä sillä ole mitään tekemistä salibandyyn tulevan ohjelman kanssa. Eikä SM-liigan tilastotkaan ihan normaalisti toimi, ainakaan aluksi…. Ja tosiaan mestiksen kanssa sitä yhteistyötä tehdään!

  11. Ei ole SM-liigalla mitään omaa järjestelmää. Ihan sama tulee ku säbälle ja mestikselle. Eikä toimi sm-liigassakaan tänään.

  12. Ihan varma tieto on että SM-liigalla on omansa. Suunitelmissa on aluksi tainut olla yhteinen, mutta loppupeleissä liiga teki kuitenkin omansa. Ongelmia sitten on vaan siinäkin, kun yhtä kiire ollut liigalla, jääkiekkoliitolla ja salibandyllä päästä eroon Lesportista. Eikä tainut liigankaan ongelmat tulla ihan yllätyksenä. Ja tämä muutos on varmasti ollut ihan pakko tehdä nyt, sille ei voi mitään.

    Ei siellä varmaan tehdä maailman ensimmäistä tulospalvelujärjestelmää, mutta ei niitä ihan kaupan hyllystäkään saa. Aina vaatii vähintään jonkinlaista muokkaamista, ja nyt ymmärtääkseni rakennetaan ihan alusta.

  13. Omansa ja omansa. Jääkiekolla, niin liiton sarjat, kuin Liigakin ja salibandyliitolla tuo järjestelmä on yhdessä suunniteltu ja toteutettu. Jääkiekkopuoli on vetänyt projektissa ymmärtääkseni suurempaa roolia. Kevään ja alkukesän aikana salibandyliiton porukka alkoi muokkaamaan järjestelmää säbälle sopivaksi ja samalla jääkiekkopuoli jatkoi järjestelmän yksityiskohtaista kehittämistä lätkän tarpeisiin. Peruspohja molemmilla on sama ja ”yhdessä” luotu.

  14. Luetun ymmärtäminen? ”Jääkiekolla, NIIN liiton sarjat kuin Liigakin”
    Eli siis rautalangasta, jääkiekkoliitto (Mestis, juniorit, alasarjat), Liiga (jääkiekko) ja salibandyliitto, kaikki yhdessä.

  15. Oma rautalankani: Jääkiekon Liigalla on oma tulospalvelujärjestelmä. Jääkiekkoliiton (Mestis jne.) on sama kun Salibandyn. Aluksi varmaan ollut tarkoitus että Liigakin on mukana, mutta nyt ei ole.

  16. Mestiksen järjestelmä toimi viimmekaudella erittäin hyvin ,myös junnupeleistä c-junnutasollakin tuli heti päivitykset,samaa ei voinut sanoa salibandyjunnujen peleistä.