Väriläiskä kakkosdivariin – ”Kassamagneetti lähti”

Kuva: Esa Haanperä

Turkulainen kakkosdivariseura AFC Hirvensalo tiedotti maanantaina, että järkälemäinen puolustaja Heikki Pernaa pelaa sen riveissä tulevalla kaudella. Samalla päättyi Pernaan koeaika Divarin FBC Turussa.

Kuva: Esa Haanperä
Kuva: Esa Haanperä
Pernaa kantoi AFC:n paitaa jo viime kauden lopussa, kun hän siirtyi joukkueeseen FBC Turusta. Kesällä Pernaa yritti saada pelipaikkaa keltapaidoista, mutta sopimusta ei syntynyt.

– Heikki on hieno mies, mutta tämä ratkaisu tehtiinkin nyt urheilullisin perustein, kommentoi FBC Turun manageri Antti Vääri.

Pernaasta on tullut vuosien saatossa Turun alueella todellinen kulttipelaaja. Omien rakastama ja vastustajien vihaama tumma jättiläinen nousi parin vuoden aikana suureen ”suosioon” varsinkin Mynämäellä. Pernaan railakkaat otteet ja keskustelutuokiot mynämäkeläisyleisön kanssa nostivat monta kertaa tunteet pintaan. Nyt näyttää siltä, että Pernaan toistaiseksi viimeiseksi otteluksi Wirmoa vastaan jäi elokuinen harjoitusmatsi FBC Turun paidassa.

– Heikki sai kuulla Mynämäellä kaikenlaista, mutta vastasi itse takaisin niin verbaalisesti kuin fyysisestikin. Hän on persoona, jota tultiin katsomaan. Markkinointimielessä voisi leikkisästi todeta, että kassamagneetti lähti alasarjoihin, mutta eiköhän lehterit täyty FBC:tä vastaan muutenkin, Wirmon puuhamies Tomi Auremaa hymähtää.

– FBC tekee omat ratkaisunsa, mutta olihan tämä pettymys mynämäkeläisille. Heikki toi aina tullessaan sähköä halliin. Ei tuollaisia persoonia ole koskaan liikaa. Hän nosti toiminnallaan tunteet pintaan niin kentällä kuin katsomossakin.

7 comments

  1. Miksi Pernaa ei saanut sopimusta Beeceehen? Olisi vahvistanut joukkuetta, ihan selvä homma. Kuka siellä nyt ottaa Pernaan roolin? Oliko liian voimakas persoona?

    Heikkiä huhuttiin Wirmoon kesällä, mutta ei kuulemma houkuttanut kaupunkilaista maaseudun paskanhaju.

  2. Ei kyllä taidollisesti ole enää divaritasoa. Liian virhealtis vaikka kova kuti onkin jannulla. Hassu tosin tuo kommentti, että tämä päätös tehtiin urheilullisin perustein. Onko joskus annettu jollekin soppari tälle tasolle vain siitä syystä että on hyvä jätkä?

  3. Kuinka paljon FBC:n ensi kauden pelaajapalkkiobudjetista vapautui tämän ratkaisun myötä? Tietääkö joku, onko siellä uusi siika Väärin verkossa?

    Mitkä ovat urheilulliset perusteet, joihin Vääri vetoaa? Eikö lämy noussut tarpeeksi? Oliko rystylätty liian löysä?

  4. Eiköhän se ole kuitenkin ihan oikeudenmukaista Heikillekin ettei tuon ikäistä kaveria enää istuteta penkillä ja ajeluteta pitkin poikin suomea. Pelitapa jota FBC Turun miehet hakevat on kuitenkin vähän erillainen mitä Heikin vahvuusalueet.

  5. Pellet kuuluu pellesarjoihin. Kovemmissa sarjoissa pitää keskittyä enemmän pelaamiseen.

    Jääkendo on tietty toinen juttu, kun tappeluhalukkuuskin riittää valituksitulemiseen 😉