Tapanilan Erän viimeinen harjoitusottelu ennen Salibandyliigan avausta päättyi voitokkaasti kun NST kaatui Mosahallin EräKampenin iltapäiväpelissä maalein 7-5 (2-0, 2-1, 3-4). Junioripitoisella ryhmällä kaukaloon kirmannut Erä voitti myös ottelun päätteeksi käydyn rangaistuslaukauskisan.

Ottelun maalikoosteen voi katsoa tuosta alta. Katsomisen arvoinen on ainakin NST:n maajoukkuepakki Risto Töllikön 7–5-osuma.

Raporttia ottelusta voi lukea sekä Erän että NST:n sivuilta.

8 comments

1. Bergman tehnyt hyvää työtä junnujen kanssa. Toki NST:lläkin oli kentällisen verran A-junnuja. Erä vei A:n SM:n, on luonnollista että porukkaa nostetaan liigajoukkueeseen. Erä menee kahdeksan sakkiin, mutta onko junnuista vielä mitalipeleihin? Kyllä myös NST vaikuttaa vähintään yhtä vahvalta kuin viime keväänä.

Töllikön viimeinen maali on muuten selkeästi korkealla mailalla tehty, mutta huikea suoritus sinänsä. Ei viitsinyt näköjään dumari hylätä viime sekunneilla.

2. Milläs säännöillä saat tuon korkeaksi mailaksi? Joo, ysärinä ois varmaan tuomari viheltänyt tuon pois mut ei enää nykypäivänä.

3. Hyviä maalikoosteita Erä tekee. Vieläkun muutki joukkueet jaksais tehä tälläsia!

4. Erotuomari ilmeisesti ammattinsa velvoittamana aivan pihalla.

Pelkästään ton maalikoosteen perusteella näkee miten molempien joukkueiden peli on aivan sekasin. Ihan karmeeta keskialueen pomputtelua, menetyksiä ja ihan puhtaita syöttöjä vastustajalle omalla kenttäpuoliskolla.

Ja siihen sitte vielä päälle ”korkea maila” ni voiki ruveta varailemaan aikaa optikolle.

5. Ei noi nyt niin hyviä videoita ole. Kamera vähän myöhässä kokoajan. Ehkä hallista johtuen…

6. Käykää katsomassa Ruotsissa edes yks peli, tollaset swingit otetaan aina pois siellä.
    Suomessa vaan halutaan sallia tollaset mäiskinnät, pelisääntöjähän vastaan se on.

507 Vapaalyönnin aiheuttavia rikkeitä
    2) Mailan lavan nostaminen takana yli lantiotason ennen pallon pelaamista tai edessä pallon pelaamisen jälkeen. (904)
    Tämä koskee myös valelaukauksia. Lapa saa kuitenkin nousta etupuolelle, mikäli muita pelaajia ei ole lähellä eikä minkäänlaista loukkaantumisvaaraa ole. Lantiotasoksi katsotaan lantion korkeus seistäessä suorana.

Jos edelleen sitä mieltä, että sääntöjen mukainen teko, niin suosittelen selvittämään kärsitkö lukihäiriöstä.
    Golf on erikseen.

Kyllä noissa Eskelisen laukauksissa maila nousee samoille korkeuksille. Muutenkin useita otteluita Ruotsisa paikan päällä, plus TV & nettistriimistä -otteluita nähneenä, väittäisin ettei yksikään pääsarjan tuomaripareista olisi tuota viheltänyt.