Video: Näin Erä murskasi Loviisan – Tor päästänyt 3 ottelussa 42 maalia

Kolme ottelua, 42 maalia omiin ja nolla pistettä. Loviisan Torin alkutaival miesten Salibandyliigassa on ollut tällä kaudella murheellinen.

Lauantai-iltana Loviisan tuskaa syvensi Tapanilan Erä, joka latoi taululle peräti 16–4-vierasvoittolukemat. Erän tehokkain oli ykkössentteri Tommi Rosendahl, joka kirjasi tehot 2+3.

Nuoren Erän alkukausi on puolestaan sujunut mallikkaasti, sillä joukkue on sarjakärjessä. Kolmesta ottelusta on irronnut kolme voittoa maalierolla 34–10. Myös Classic ja Happee ovat voittaneet kaikki kolme otteluaan, mutta Erän maaliero on paras.

Tor-Erä-ottelun maalikoosteen voi katsoa tuosta alta.

33 comments

  1. Mitä voidaan odottaa joukkueelta joka kasattu pienellä paniikilla (suurella) ja ne jotka saatiin eivät todellakaan olleet niitä kesän ahkerempia harjoittelijoita. Siihen yhtälöön lisätään jo olemassa oleva joukkue joka lopetti harjoittelun viime helmikuussa, niin ei tätä voi edes pitää suurena yllätyksenä. Kyse kun ei ole siitä että oltaisiin askeleen perässä vastustajaa vaan ollaan kaukalon mitan verran takana niin ei sitä eroa pelikauden aikana kurota kiinni.

  2. pari liigatason pelaaja ja loput jotain muuta. Nyt oli jokaiselle divarijätkälle mahdollisuus päästä vielä kerran liigaan ja tulos on nyt tätä.
    Pari vuotta ja uusi yritys.

  3. siis divarikin olisi nykyTorille liian kova paikka. Käsittämättömiä virheitä.

  4. Mikähän on nimeltään tämä Loviisan tähtipuolustaja nro 7? Oli kentällä ainakin kahdeksan maalin aikana. Loviisan nettisivuille pelaajilla ei edes numeroita! Yksi osoitus amatöörien puuhastelusta.

  5. Olipas komea rankkari Sihlmanilta.

    Propsit loviisalle hienoista maalikoosteista, itseltä voisi into hieman lopahtaa niiden tekemiseen.

  6. Jaakkolan Temehän se. Pitkähkön liigauran jo tehnyt ja aikanaan junnumaajoukkueessakin tahkonnut. Kaveri ollut kyllä oikeasti ainakin ennen niitä ahkerimipia treenaajia, mutta ilmeisesti siviilielämän kiireet verottavat harjoittelua nykyisellään. Miinuksia kyllä varmasti liigan eniten tässä vaiheessa kautta.

  7. Onko joku joskus nähnyt Sihlmanilta jonkun muunlaisen rangaistuslaukauksen? Mutta turha tietysti vaihtaa, kun tuo sama on uponnut jo ainakin 5 vuotta putkeen. 😀

  8. On tainnut upota tuo rankkari yli 10 vuotta putkeen. Tietyillä variaatioilla tosin.

  9. On turha dissata Toria,sillä tuo huipuunsa viritetty Erän jengi voi tällä kaudella tehdä mitä vaan,jos vain pärjäävät fyyssisesti? Noin nopealla ja taidokkaalla pelillä olisi SSV ja SPVkin ollut ihmeessään. Kyllä Loviisa vielä juonenpäästä saa kiinni, maalivahtipeli on akileenkantapää?

  10. Muistelen nähneeni juuri ennen kauden alkua Peik Salmisen kommentin jossa totesi joukkueensa olevan ”hyvä divarijoukkue mutta nyt pelataan Liigaa”. Onhan se hyvä että myönnetään rehdisti tilanne, mutta mikä vaikutus kommentilla on Torin kokemattomampiin pelaajiin ja koko jengin asenteeseen?

    Veikkaan että Reiska saa väistyä piankin jos tahti ei muutu. Aivan eri asia olisiko tällä mitään todellista vaikutusta.

  11. Noh tuota junaa ei hetkessä käännä kukaan valmentaja, siinä H on oikeassa. Toivotaan että Tor ei tee mitään hätiköityä ainakaan valmentajan osalta. Etenkään kun niitä vaihtoehtoja ei taida liiemmin olla tarjolla.

    Joukkueenjohtoa tästä tilanteesta voi syyttää, eli sitä osaa joka tuollaisen joukkueen on koonnut. Viime kaudelta poistuneiden listalla on kuitenkin kolme parasta pakkia(Kivilehto,Niiranen ja Ruohonen) ja paras pelintekijä(Etholen), joista kahden MJ-pakin korvaaminen olisi ollut kova paikka kenelle tahansa. Puhumattakaan että sitä koloa paikkaillaan A-B-pojilla porvoosta ja 2-divari hankinnoilla. Näiden lisäksi kuin vielä 3-kentästä katosi pari kaveria niin tulosta voikin lukea taululta.

  12. Ettei nyt vaan olisi kyse siitä, että RAY jäi Loviisaan, kun eivät muutakaan saaneet. Enkä siis dissaa Backmania, mies ilmeisesti olisi halunnut pitää vähän taukoa, mutta ilmeisesti eivät löytäneet ketään tilalle ja näin RAY ”uhrautui”

  13. Joukkue-esittelyitä katsellessa tuntui että sekä Erä että Tor ovat menettäneet kovasti pelaajia viimekaudesta. Itse ottelussa eräläisistä nousi 3-4 pelaajaa odottamaani kovemmalle tasolle kun taas Torilla on jokunen ukko ketkä ei vielä / enää pärjää liigavauhdissa ollekaan. Sitten oli tasaista massaa molemmilla, Erällä kyllä parempaa sellaista.

    Erästä Rosendahl oli tosi hyvä (odotin ok-liigapelaajaa), Iiskola oli tosi hyvä (odotin hyvää), Fagerholm oli hyvä (odotin ok:ta), ja Koski + Koski tosi lupaavia. Onnea Erälle, ei näytä huonolle!

    Torin pelaajista paras oli Sihlman, ei mahtavan rankkunsa ansiosta vaan yleensäkin tuomastaan ryhdistä alakertaan. Toinen Torilainen joka esiintyy koko ajan kypsän positiivisesti on Aalto, lisää peliaikaa miehelle!

    Torin ongelma on tällä hetkellä että kun vastustaja saa ilmaiset 4-5 maalia eteen divaritason tai kakkosdivaritason virheistä niin mokelle alkaa menemään helppoja ja vanha kaarti ei enää jaksa viitsiä ihan sillä koko rahalla millä pitäisi. Tässäkin pelissä:
    – paiskottiin *hätäreitä* (liigassa!) ja bläkäreitä vastustajan lapaan
    – annettiin eräukon (useamman kerran) surffata *koko* kentän läpi yksinään ja tehdä maali
    – koko ajan oli vapaa äijä ampumassa poikkaria sisään

    Positiivista kuitenkin on että rinki on laajempi kuin viime vuonna. Nyt pitää saada rutiinihommat kuntoon, muutaman pelaajan lisätä pallotonta ja pallollista liikettä kentällä ja pururadalla, saada ehkä pari paluumuuttajaa tuomaan rutiinia jokahetkiseen tekemiseen, ja muutaman voiton kautta nostaa tekeminen taas liigatasolle.

  14. Backman on osaamisensa jo näyttänyt moneen kertaan, Classic, TPS ym. Äkkiä Bacmanille kenkää, joukko uusia pelaajia (jostakin, rima ei ole hirveän korkea) ja Tor uuteen nousuun.

  15. Kyllä taitaa olla Backmanin pelikirja ollut tyhjä jo viime kevetkaudella, oli viimekaudella materiaali millä mällätä, mutta kun ei niin ei.
    Pitäisi raykin ymmärtää jos tuli vähän menestystä muualla niin se oli ja meni. Ilman työtä, nöyryyttä ja uudistumista ei voi menestyä lajissa joka menee eteenpäin joka vuosi isolla pyörällä.

    Ja koko Toria rasittaa huonosti hoidottu junnutyö, jos omia junnua ei ole tai nekin vähät mitkä on hoidetaan vasurilla, niin yksin kertaisesti ole mistä ottaa, ja pelkkä ostojoukkue on
    Loviisan kokoiseen kaupunkiin sponssirahalla vaikea tehdä.

    Kyllä muualla ja muissa joukkuelajeissa, jo lahjakkaat B-junnut otetaan harjoittelu rinkeihin mukaan ja niihin panostetaan.

    Junnuissa on voima sekä tulevaisuus, ja jos intohimo sammuu peli on pelattu.

  16. Ennen kauden alkua joukkueen kapteenin lausunto joukkueen iskukyvystä oli varsinainen sammakko, jota ei olisi pitänyt laukoa julkisuuteen.

    Samalla kapu tuli vetänneeksi joukkueen uusia pelaajia avokämmenellä päin näköä; tervetuloa Loviisaan, harrastelijat. Vaikka sisältö olisi ollutkin totisinta totta, tällainen aihe olisi tullut käsitellä suljettujen ovien takana joukkueen johdon kanssa. Ei taatusti ole ollut joukkuehenkeä vahvistavaa tai motivoivaa uusille pelaajille kuulla uutisista, miten joukkueen kapteeni lyttää uudet pelaajahankinnat.

    Valmentajan vaihto ei yksistään pelasta Loviisaa, vaan tärkeintä olisi palauttaa pelaajien itseluottamus ja voitontahto. Joukkueessa on tuskin yhtäkään pelaajaa, joka olisi yltänyt omalle tasolleen, saatikka ylittänyt sitä. Suosta on vaikea nousta omin voimin, kun sinne on kerran pudonnut, eikä tässäkään tule niin tapahtumaan.

    Tuuletusta on tehtävä, jotta peli-ilo alkaisi taas virtaamaan.