Westend Indiansille historialliset avauspisteet – Alexander Stubb onnitteli

Mustapaitainen Indians loi maalipaikkoja jatkuvalla syötöllä. Kuva: Joni Winsten

Westend Indians otti ensimmäiset pisteet miesten Salibandyliigassa voittamalla Nokian KrP:n 9-6 (2-2,4-3,3-1). Ensimmäisen kotiottelunsa pelannut Indians oli paremmilla tonteilla läpi ottelun ja yli 400 katsojan kotiyleisö sai nauttia aktiivisesta pelistä täydet 60 minuuttia.

Indiansin avausvoitto synkensi Nokian KrP:n tilannetta, sillä tappio jätti nokialaiset yhä nollakerhoon kolmen ottelun jälkeen.

Indians loi maalipaikkoja jatkuvalla syötöllä ja joukkueella oli jopa varaa tuhlailla muutamaan otteeseen. Nokian KrP ei saanut kirivaihdetta silmään missään vaiheessa ja Indians esitti ottelun viime minuuteilla yllättävän kypsää pelaamista. Myös tuhlattu rangaistuslaukaus ja sitä seurannut tehoton ylivoima kuvastivat Nokian maalinteko-ongelmia, kun kolmeen otteluun joukkue on iskenyt vain 13 häkkiä.

Indiansin 17-vuotias Markus Markkola iski kahden ensimmäisen erän aikana tehot 2+2. Markkola haastoi hyökkäyspäässä ennakkoluulottomasti ja oli nopeilla suunnanmuutoksilla liian vaikeasti kiinnipidettävä Nokian hitaille puolustajille.

Espoossa pelattiin samaan aikaan kaksi miesten Salibandyliigan ottelua, kun Espoon Oilers isännöi tuntia aiemmin alkaneessa pelissä TPS:aa. Otteluiden päällekkäisyys ei kuitenkaan näkynyt Otaniemessä, sillä Indiansin historiallista avausottelua oli saapunut katsomaan yli 400 henkeä.