Alligator Malansin puolustaja Tommi Aro: ”Tämä on ihan kuin leirikoulua”

Kuva: Mika Hilska

Kuva: Mika Hilska
Kuva: Mika Hilska

Tapanilan Erän takalinjoilla vielä viime kaudella luutinut Tommi Aro edustaa tällä kaudella Sveitsin liigan hallitsevaa mestaria Alligator Malansia. Aro kuuluu tällä hetkellä Petri Kettusen luotsaaman maajoukkueen pelaajarinkiin, mutta ei ota siitä sen suuremmin paineita. Pääkallo.fi kyseli Aron kuulumisia Champions Cupissa.

– Tosin hyvin olen sopeutunut. Maana Suomi on kuitenkin edelleen selkeästi mielekkäämpi. Työpaikka on hyvä ja joukkue erinomainen, arvioi Aro alkuaan Sveitsissä.

Alligatator Malansissa pelaa Aron lisäksi myös hyökkääjä Lauri Kapanen. Valmennuksesta vastaa suomalaisluotsi Akseli Ahtiainen. Aron Sveitsin visiitin päällimmäinen tarkoitus ei ole pelillinen.

– Kokemuksia lähdin hakemaan ennen kaikkea. Vaimo jäi Suomeen ja tässä on hyvässä mielessä aikaa tutkiskella itseänsä. Pelillinen kehityskään ei tietysti ole pahitteeksi, miettii Aro.

Suomalaisesta näkövinkkelistä Sveitsin liiga vaikuttaa taloudellisesti vakaalta sarjalta, muttei kuitenkaan pelillisesti Suomen tai Ruotsin vastaavien tasoiselta. Aro itse kertoo hieman yllättyneensä sveitsiläisten pelaajien tasosta.

– Kaksi peliä vasta takana. Toinen altavastaajaa vastaan ja toinen huippuseura Wiler-Ersigeniä vastaan. Näiden perusteella pelaajien taitotaso on päässyt yllättämään. Ei täällä ole pelkkiä juoksukoneita vaikka ennakkoon näin luulin.

Kuva: Mika Hilska
Kuva: Mika Hilska

Arolla on tietysti myös pelillisiä suunnitelmia tulevaisuuden suhteen, mutta ei myönnä, että maajoukkue tai ensi vuoden MM-kisat olisivat hänelle pakollinen maali.

– En ole asettanut maajoukkuetta selkeäksi tavoitteeksi. Hyvällä tasolla on tarkoitus pelata ja kehittyä sen myötä. Maajoukkuepaikka on tietysti näitä raiteita pitkin mahdollinen.

Aron aiemmin edustama Tapanilan Erä pelasi myös aikoinaan Champions Cupin edeltäjässä Euro Floorball Cupissa. Arolla on edellisestä kerrasta hyvin samanlaisia kokemuksia kuin tämänkertaisestakin.

– Selkein yhtäläisyys on se, että ollaan nuori joukkue kuten Eräkin aikoinaan. Tämä on ihan kuin leirikoulua, kuten silloinkin. Altavastaajina pelataan kuten viimeksikin, vaikka Sveitsin mestareita ollaan, päättää Aro.

Joel SiltanenJoel Siltanen, Tampere
Twitter: @Joelsiltanen

2 comments