Entiset TPS-kipparit palaavat tänään Turkuun – ”Ehkä urani isoin sählypeli”

Miko Kailiala jatkaa SSV:ssä. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

– Tämä peli on ollut merkattuna kalenteriin siitä lähtien kun kirjoitin pahvin SSV:n kanssa, Miko Kailiala sanoo. Kuva: Mikko Hyvärinen
– Tämä peli on ollut merkattuna kalenteriin siitä lähtien kun kirjoitin pahvin SSV:n kanssa, Miko Kailiala sanoo. Kuva: Mikko Hyvärinen

Maanantaina Turun Caribialla pelataan miesten Salibandyliigaa, kun Turun Palloseura kohtaa helsinkiläisen SSV:en. Mielenkiintoiseksi asetelman tekee se, että helsinkiläisten riveissä pelaa peräti neljä entistä TPS-kapteenia: Riku Kekkonen, Mikael Lax, Lauri Stenfors ja Miko Kailiala ovat kaikki vuorollaan kantaneet kapteeninnauhaa turkulaispoppoossa.

Herroista viimeisimpänä nauhaa kantoi, täksi kaudeksi SSV:hen siirtynyt Miko Kailiala. Pääkallo.fi tavoitti Kailialan entisestä kotikaupungistaan Turusta.

Miko Kailiala, mitkä fiilikset Tepsi-pelin alla?
– Mikäs tässä. Tämä peli on ollut merkattuna kalenteriin siitä lähtien kun kirjoitin pahvin SSV:n kanssa. Psyykkaaminen on Turun suunnalta ollut käynnissä jo kesästä asti.

Veikkaatko, että katsomossa jatketaan psyykkaamista?
– Aivan varmasti. Eräs nimeltä mainitsematon tennisammattilainen pitänee siitä huolen. Mukava juttu toki vaan.

Osaatko kertoa, mikä on SSV:n alkukaudessa mättänyt? Joko on liikaa turkulaisia Helsingin jengissä?
– Pallollisia virheitä ollaan tehty luvattoman paljon ja surffailtu pelin ulkopuolella. Pienistä asioista se on välillä kiinni. Nyt koitetaan parantaa heikompia osa-alueita ja koitetaan kääntää ne vahvuudeksi.
– Turkulaisia ei varmasti liikaa ole, sillä yksikään SSV:n ”turkulaisista” ei ole turkulainen. Lauri Stenfors ja Mikael Lax on peltojen keskeltä Huittisista ja meikäläinen mopoparatiisi Liedosta.

Aiotko tuulettaa, jos teet maalin?
– En tietenkään. Ensimmäistä en ainakaan. Mikko Hautaniemeä varten olen kyllä keksinyt muutaman vision jos maaliverkot alkavat kunnolla heilumaan.
– Mutta pakko vakavoitua sen verran ja sanoa, että pelistä on tulossa todella tunteikas ja ehkä urani isoin sählypeli.

Miesten Salibandyliigaa: 28.10, TPS–SSV, Turun Caribialla, kello 18.00.

Teksti: Niko Vahtera, Turku

11 comments

  1. kundi pelannut kaksi kautta Tepsissä ja puheet on kun Koivulla paluusta Montrealiin? huomionhakuinen teini jos minulta kysytään..

  2. Kolme kautta miehissä ja c-junnuista lähtien sitten tps junnuissa. Ja viime vuonna kapteeni. Siinä mielessä ymmärtää että iso paikka.

  3. Alustavien tietojen mukaan yleisöä olisi tulossa mukavasti paikalle. Toivottavasti matsistakin tulee tasokas. Ja nythän peliin saadaan pieni lisäsytyke, kun ex-pelaajia löytyy vastustajan puolelta. Odotan mielenkiinnolla, mitä kentällä tulee tapahtumaan – etenkin vihellysten jälkeen. 😉

  4. Kyllä tuon ikäisellä kaverilla ja noilla näytöillä voi jo hiukan puhua! Huikeeta, ettei sorru tyypilliseen suomalaiseen nöyristelyyn joka haastiksessa.. Muutamaa poikkeusta lukuunottamatta maailmanhuiput ovat itsetietoisia (=ei tarkoita kuspää -asennetta)!

    Kailialalle pelkkää hyvää maailman terävimpään kärkeen, pojalla on vielä vuosia edessä kehittyä pelaajaana.

    Mustavalkoinen joukkue on kuitenkin se, jolle tänään vaatimattomat taputukseni annan!!! Joten herra Kailiala voi klo 18-20.30 välisen ajan imeä sitä itseään…

  5. Ihmettelijältä vois kysyä, olisko parempi jos ei tätäkään haastattelua olis tehty ollenkaan? Hyvä että edes joitakin matseja hypetetään ja TPS koittaa tuoda touhuun urheilukulttuuria.

    Kailiala on pelannut Wikipedian perusteella TPS:ssä vuodesta 2007. Parissa kaudessa ehtii kyllä jengiin kehittyä tunnesiteitä, varsinkin kun toimi viime kaudella kapteenina… kun ei taida olla vaan ihan ostopelaajana höntsänny.

  6. Eka kommentti kertoo kaiken, siitä kuinka asioihin EI pidä suhtautua, eli vailla mitään pilkettä silmäkulmassa!! Erittäin loistava haastis ja toi tepsin juudas läppä loistava, toki jos pipo kiristää päässä niin ei tommoset läpät toimi. Sinänsä vanhana tepsin lätkä kannattajana on etu ristiriita tässä pelissä, joka tapauksessa mustavalkoinen jengi sentään voittaa:-)