Erän johto suli jälleen, SPV voittoon – ”Nukumme edelleen yksittäisiä hetkiä”

Tuukka Kiviranta upotti Oilersin jatkoajalla. Kuva: Mikko Hyvärinen

Kuva: Mikko Hyvärinen

Miesten Salibandyliigassa Seinäjoen Peliveljet haki sunnuntaina 6–8-vierasvoiton (2–1, 2–2, 2–5) Tapanilan Erästä. Ylen televisioiman ottelun ratkaisu syntyi tuttujen tähtipelaajien noustua ratkaisevaan rooliin.

Voiton myötä SPV nousi Salibandyliigassa toiseksi. Joukkue on kerännyt kahdeksassa ottelussa kasaan 11 pistettä. Tapanilan Erän sijoitus puolestaan ei muuttunut, ja se jatkaa sarjataulukossa viidennellä sijalla.

Mihin ottelu ratkesi?
Tapanilan Erän nuori joukkue taisteli erittäin hyvin kahden ensimmäisen erän ajan, ja oli monella osa-alueella jopa vieraita parempi. Puolustaminen oli kurinalaista, ja joukkue onnistui tappamaan toisessa erässä SPV:n viiden minuutin ylivoiman, päästämättä yhtään maalia. Kolmannessa erässä helsinkiläisten yhden maalin johto kääntyi kuitenkin nopeasti. Peliveljien päävalmentaja Tommy Koponen vaihtoi Mikko Kohosen ja Henri Myllymäen ketjupaikkoja, ja tulosta alkoi syntyä. Sami Kosken ja Jyrki Holopaisen kaksi maalia reilun seitsemän minuutin sisään olivat liikaa, eikä Erä kyennyt enää kuromaan eroa kiinni.

Ottelun hahmo?
SPV:stä edukseen erottuivat jälleen tähtipelaajat Mikko Kohonen ja Sami Koski, jotka olivat omalla panoksellaan kääntämässä ottelua päätöserässä seinäjokisille. Erältä positiivisesti mieleen jäivät ykkösketjun hyökkääjät, etunenässä Aaron Fagerholm ja Tuukka Vettenranta, joka oli korvasi tänään loukkaantunutta Tuomas Iiskolaa. Koko ketju loi kahden ensimmäisen erän aikana lukuisia hyviä tilanteita, mutta hyytyi loppua kohden muun joukkueen mukana. Myös kaksi komeaa laukausta tolppien väliin upottanut Sami Lehtinen oli hyvällä pelipäällä.

Ottelun puheenaihe?
Erän johto suli jo toisena päivänä peräkkäin. Lauantain ottelussa Esport Oilersia vastaan helsinkiläiset johtivat numeroin 4–1, mutta menettivät johtonsa lopulta päätöserässä. SPV:tä vastaan puolestaan tilanne oli parhaimmillaan 4–2, eikä Erällä ollut varsinaista hätää missään vaiheessa ennen kolmatta erää. Valmennuksella riittää edelleen työnsarkaa ehjän kuusikymppisen saamiseksi.