Erän nuorilla hurja ilta – PSS vastaantulijana Mosalla

Tapanilan Erän A-pojat kylvettivät Porvoon Salibandyseuraa kotiottelussaan Nuorten SM-sarjassa. Kolmannessa erässä tapanilalaiset latoivat Porvoon verkkoon seitsemän maalia. Tylyt päätöslukemat kirjattiin lukemin 14-4 (3-1, 4-2, 7-1).

Erän sarjasijoitus on tasaisesti alkaneessa sarjassa neljäs ja PSS on tappiosta huolimatta myös pudotuspeliviivan paremmalla puolella. Sarjaa on pelattu vasta neljä kierrosta. Kahdeksasta parhaasta joukkueesta seitsemän on kahden pisteen sisällä.

Mihin ottelu ratkesi?
Erän avauserän kolmen maalin jälkeen PSS nousi toisessa vielä maalin päähän, mutta Erän Henri Luoman kolmas maali toisen erän viimeisellä minuutilla nosti eron neljään maaliin ja katkaisi porvoolaisten selkärangan. Erän joukkuepelaaminen oli läpi ottelun kurinalaisempaa kuin PSS:lla. Kun vielä joukkueen jalka ja pallo liikkui kolmannessa erässä liukkaasti, niin lukemat muodostuivat lopulta varsin tylyiksi vierasjoukkueen kannalta.

Ottelun hahmo?
Pelin hahmo oli viisi maalia Erälle iskenyt B-juniori-ikäinen Henri Luoma (s. 1997). Nuori Luoma pelasi ennakkoluulottomasti vanhempia junioripelaajia kumartelematta ja haki ahneesti maalia aina tilaisuuden auetessa.

Ottelun puheenaihe?
Erä oli hävinnyt ensimmäisen kotiottelunsa paikalliskilpailija SSV:lle, joten joukkueelle oli kasaantunut paineita. Erälle oli tärkeää saada hyvä alku otteluun. Joukkueen nuorennusleikkaus mestaruuden jälkeen herätti kysymyksiä ennen ottelua, mutta nuorentunut joukkue näytti, että se kykenee pelaamaan ennakkoluulottomasti. Joukkue tuntui myös opiskelevan joukkuepelaamista koko ottelun ajan. PSS:n joukkuesta taas paistoi yllättävän helppo antautuminen tässä ottelussa, sillä tekeminen tuntui osin näennäiseltä ja yhteisen pelisuunnitelman toteuttaminen käytännössä tuntui olevan pitkälti hakusessa kentällä.