Falun jatkoi vakuuttavasti – Vitkovice pyöri pesukoneessa läpi ottelun

Vitkovice jälleen ne ratkaisevat pari askelta jäljessä ja verkko pölisee. Kuva: IFF

Vitkovice jälleen ne ratkaisevat pari askelta jäljessä ja verkko pölisee. Kuva: IFF
Vitkovice jälleen ne ratkaisevat pari askelta jäljessä ja verkko pölisee. Kuva: IFF

Ruotsin mestari Falun hankki vakuuttavalla tavalla lohkovoiton miesten Champions Cupin B-lohkossa kaatamalla Tshekin mestarin Vitkovicen lukemin 3-10(1-5,1-3,1-2).

Falun esiintyy seuraavan kerran turnauksessa lauantain valierissä, joten joukkueella on huominen päivä kokonaan vapaata. Vitkovicelle ottelu oli turnauksen ensimmäinen ja joukkue kohtaa huomenna isäntäjoukkue Classicin.

Mihin ottelu ratkesi?
Ottelun alusta asti oli selvää, että ruotsalaiset vievät ja tshekit vikisevät. Peliaikaa oli kulunut 7.32, kun Falun oli latonut taululle 0-3-lukemat. Kaikki kolme maalia tehtiin takatolpilta nappisyöttöjen saattelemana. Falunin ”tvättmaskin” oli alusta alkaen liian uuvuttavaa tshekkiläiseltä kantilta.

Falun piti ottelussa palloa eilistäkin vakuuttavammin ja Vitkovicen ainoita mahdollisuuksia olivat satunnaiset vastahyökkäykset, joista joukkue sai räävittyä kasaan muutaman lohtumaalin. Falun onnistui tänään laajalla rintamalla ja peli ei ollut pelkästään ykkösvitjan varassa.

Ottelun hahmo?
Eilen vielä hiukan varjossa ollut Jonas Svahn esiintyi tänään erinomaisesti. Ykkösketjusta Rasmus Enström vakuutti näyttävillä otteillaan.

Ottelun puheenaihe?
Ottelun verrattaen aikainen ajankohta herätti pieniä kysymyksiä pelin tason suhteen, koska Falun pelasi eilisessä iltaottelussa. Ruotsalaisissa ei näkynyt merkkejä väsymyksestä, eikä Vitkovicella ollut lopulta mitään mahdollisuuksia ottelussa.

Kommentit:
– Eiliseen otteluun saatiin hiukan huono alku ja pelattiin sitten hyvin kaksi erää. Samaa voi sanoa tämänpäiväisestä. Emme ole tottuneet pelaamaan näin aikaisin ja se näkyi hieman, kommentoi Falunin kapellimestari Alexander Rudd.

Tilastohuomiot:
Vitkovice:Lukas Hruby 2+0, Jan Jelinek 1+0
Falun: Rasmus Enström 2+1, Billy Nilsson 1+2, Jonas Svahn 2+0, Alexander Galante Carlström 1+1, Alexander Rudd 0+2

Linkit:
Ottelutilastot

Joel SiltanenJoel Siltanen, Tampere
Twitter: @Joelsiltanen