Falunin supertähti Alexander Galante Carlström – ”Suomalaiset juoksevat paljon”

Alexander Galante Carlström on Falunin ykkösketjun pyssy. Kuva: IFF

Kuva: IFF
Kuva: IFF

Alexander Galante Carlström syöpyi viimeistään näiden kisojen myötä suomalaisen salibandykansan mieliin. Verrattaen lyhyt taikuri iski neljässä ottelussa tehot 9+4 ja oli joukkueensa paras läpi turnauksen.

Galante Carlström on yksi lukuisista alle 25-vuotiaista ruotsalaispelaajista, jotka edustavat maailman kovinta huippua jo nyt. Kysyttäessä eroa suomalaisten ja ruotsalaisten välillä, ei miehen tarvitse kauaa miettiä.

– Suomalaiset juoksevat paljon. Täällä ei pidetä palloa niinkään, vaan enemmänkin luotetaan vastahyökkäyksiin. Suomalaiset ja sveitsiläiset luottavat fysiikkaan ja tämän tiesimme valmistautuessamme tähän turnaukseen.

Ruotsin puolella luotetaan hiukan eri teeseihin.

– Meillä on keskitytty erityisesti tekniseen taitoon ja pallonhallintaan. Palloa halutaan pitää, arvioi Galante Carlström.

Galante Carström itse liikkuu varsin sulavasti ja laukoo asennosta kuin asennosta erinomaisesti. Varsinkin Falun on joukkue, jonka pelitapa ja pelaajisto kuvastaa ruotsalaista uutta pelaajapolvea erinomaisesti.

– No en osaa siihen sanoa tarkkaa syytä, miksi esimerkiksi ruotsalaiset ikäluokat 1988-1989 ovat niin hyviä, mutta meiltä löytyy paljon samantyylisiä pelaajia. Esimerkiksi meillä Falunissa on paljon näiden ikäluokkien pelaajia ja olemme hitsautuneet hyvin yhteen, joka auttaa sitten myös maajoukkuetasolla, päättää Galante Carlström.

Joel SiltanenJoel Siltanen, Tampere
Twitter: @Joelsiltanen

4 comments

  1. ”Galante sen sanoi…” Koskahan viisaat coutsit uskoo,pelejä ei voiteta juoksemalla.!On yksi osaalue,Jo lopettanut MJ hyökkäjä jääkiekossa sanoi,”porukat on jo vaihtanu 3 autotallin ovea tänävuonna”…Aivan,toistoja,laukauksia,taitojen hiomista,työtä silläpuolella on paljon.Kaikenlaisista asennoista pystyttävä ampumaan,on kumma kun ei asiaa korjata!Taktista osaamista löytyy vaikka miten,mutta toi teknisen puolen ja persoonien vahvuuksien kehittäminen jäänyt ”juoksemisen” alle.Reenit menee kuvioden luomiseen,Tekniikkaa,laukauksia,pallon hallintaa,mailankäsittelyä,töitä tälläpuolella niin siinä on seuraava Maailmanparas joukkue.

    Seurannut huipulla junnuajoilta poikaani…joten tiedän mistä puhun.Valmentajat kautta ikäluokkien,Reenatkaa taitoja,kuviot osaatte neuvoo,mutta osaatteko näyttää taitoja,laukauksia,maalintekoa ???
    Uskon vielä että Salibändy nousee suurten joukkoon,nyt vain liian pienet piirit pyörittää…Uskaltakaa alkaa reenaamaan toisin.Perúskuntoa ja kestävyttä sitä löytyy,Isompi katse taitotasoon.”Keep the pulse on”

  2. Pitää kyll sanoa, että kyllähän noi ruottin pojat on helvetin hyviä liikkumaankin! Ei ne niitä vetopaikkoja kävelemällä saa, koko ajan hakevat paikkaa. Se mikä erottaa suomeen, on että joka kerta ne ei hiero varmaa paikkaa maalin kulmalle vaan antavat laukauksen puhua. Mutta kyllä nykysäbässä pitää fysiikkakin olla kunnossa…

  3. Äijä oli täysin pitelemätön.
    Kyllä. Junnuissa ei pitäisi alkaa keskittyä taktiikkaan, vaan tekniikkaan. Ainakin puolet treeniajasta. Vaikka hullulta tuntuukin nykyisen kakskakkosen villityksn aikana.
    Pahimmmassa tapauksessa heitetään pallo keskelle, et pelatkaapa pojat.
    Svedut muutti systemaattisesti treenaustaan junnuikäisille.
    Falun haki kiekon ja fudiksen mukaisesti niitä syöttösuuntia.
    Se kaveri, jolla on pallo, ei oleekaan yllättäen se, tärkein peluri.
    Vaan ne kaksi ylhäällä, jotka hakevat tilaa ja paikkaa. Puujalat koettavat seurata.

  4. Näkeehän sen tuosta kuvastakin jo että AGC on itseluottamusta täynnä oleva pelisimies joka on voittamaton. Näin se menee, momentumpeli ja tuolla olemuksella se pidetään itsellään kauemmin/useammin mitä kaveri. Eihän SPV:n karjut näytä edes urheilijoilta näihin ruotsalaisiin verrattuna. Ja SPV on kuitenkin valtakuntamme paras joukkue.

    Taitaa mj tasolla kestää aika kauan että Ruotsi kaatuu seuraavan kerran. Olisi kiva tietää miten tää 88-89 ikäluokka on aikoinaan aloittanut lajiharjoittelun.