Happee torjui ja puolusti SSV:n nurin tv-matsissa – ”Puolustusvalmentajan uusi tussi alkaa näkyä tuloksissa”

Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Kuva: Mikko Hyvärinen
Kuva: Mikko Hyvärinen

Happee oli ikävä vieras Salibandyliiga-syksyn ensimmäisessä tv-ottelussa SSV:tä vastaan voittaen Pasilassa lukemin 2-5 (1-4, 0-0, 1-1).

Happee otti ensimmäisessä erässä tukevan johdon, joka säilyi loppuun asti.
Voiton myötä Happee nousi sarjataulukossa toiseksi ja SSV tippui pudotuspeliviivan alle sijalle yhdeksän.

Mihin ottelu ratkesi?
Happee voitti ensimmäisen erän 1-4, mikä antoi hyvät eväät jatkolle. Toinen erä oli kuitenkin ratkaiseva, kun paljon kyykkimään joutunut Happee onnistui pitämään maalinsa puhtaana viimeisenä lukkonaan Eero Kosonen. Hyvä puolustusasenne jatkui kolmanteen erään, eikä SSV saanut hanoja missään vaiheessa aukeamaan.

Ottelun hahmo?
Eero Kososen alku oli vaikea ensimmäinen vedon upottua längeistä, mutta sen jälkeen mies oli kuin muuri. Kososen varmat otteet hyvin maalivahtiaan tukeneen puolustuksen takana varmistivat tänään jyväkyläläisille täyden pistepotin.

Ottelun puheenaihe?
Happee voiti tänään heille epätyypilliseen tapaan puolustamalla. Vastaiskut olivat totutun tehokkaita ja teräviä, sekä tänään joukkue taisteli uhrautuvasti ja tiiviisti myös puolustuspäässä.

Kommentit:
– Huono lähtö oli tänään, ainakin tuloksellisesti. Ei saatu paikoista sisään ja vastustajan maalivahti oli tänään hyvä, kommentoi SSV:n Mikael Järvi.
– Palapelin rakentaminen on vielä kesken. Vielä ei ole kovin suurta huolta, kun paikkoja kuitenkin saadaan aikaiseksi, selvitti SSV:n valmentaja Mika Ahonen.
– Meiltä lähtö ja ensimmäinen erä oli erittäin hyvä. Tänään jouduttiin kyykkimään, mutta kyllä nämä vieraspisteet maistuvat, summasi Happeen Eero Kosonen.
– Toinen erä meni purjeissa, joten 0-0 oli meille voitto siitä erästä. Puolustusvalmentaja Lehto on saanut uuden tussin, joka alkaa näkyä myös tuloksissa, kuvaili Happeen valmentaja Seppo Pulkkinen.

Tilastohuomiot:
SSV: Riku Kekkonen 1+0, Jani Helenius 1+0
Happee: Viisi eri maalintekijää, Eero kosonen 26 torjuntaa

Sunnuntain liigakierroksen muut tulokset:
SPV – Loviisan Tor 9-6, Classic – Josba 12-3. NST – Nokian KrP 7-0, Indians – OLS 5–2

Linkit:
Mikko Hyvärisen ottelukuvat

Teksti: Kare Westerlund, Helsinki

13 comments

  1. Kyllä on suomalaiset joukkueet ja maajoukkue helisemässä jatkossa, kun maajoukkue-Jänttikin näki tämän parkkibussi-pelin jotenkin Happeen hyvyytenä. Siis joukkueen, joka ei rakentanut mitään, eikä edes kyennyt pitämään palloa. Joukkueen, joka vain jaksoi kykkiä puolustuksessa ja odottaa syöttövirheitä.

    Eikö se nyt nähty jo SPV-Falun -pelissä, että tuollainen Happeenkin nyt suosima ”ollaan kaikki viis täällä maalin edessä hei ja tehdään vastaiskuista maalit” ei pitkälle kanna.

    Tälle samalle pelitavalle Happee hävisi Indiansille ja nyt sitä sitten pelataan SSV:tä vastaan.

    Lehdon tussi on niin vanha, että siitä voisi jättää korkin auki, ettei enää tommosia piirrä. Tällaisella pelitavalla Suomi on auttamatta Ruotsia taas sen viis vuotta jäljessä.

  2. Joo. Eihän noilla aikalisilläkään tunnetusti hirveitä taktisia nerouksia kerkeä läpikäymään, mutta Happeen pelkistetty fläppitaulukuva ja ilmeisesti tämän uuden tussin omistajan viesti ”ollaan nopassa”, eikä muuta – pisti kyllä hymyilyttämään.

  3. Noh, SSV on itse pelannut tylysti monta vuotta tulosta jos on huomannut että ei jossain ottelussa pärjää jalalla. Sitten vaan 1-2-2 bussi alle viiteenkymppiin ja vastureista maailmanmestarit on kuitanneet hommat. Ihanaa kun sai maistaa omaa lääkettä.

  4. Sarja on pitkä ja taktiikat vaihtuu pelistä peliin. Noppa riitti tänään tylsyttämään SSV:n aseet. Joten ei pidä aina hyljeksiä vanhaa. Happee pystyy kyllä tarvittaessa pelaamaan toisenlaisella taktiikallakin. 2. sarjassa on ihan ok, joten ei ihan huonosti ole mennyt. Sitä paitsi Amun mukaan SSV:kin haluaisi osata kääntöpeliä, mutta toistaiseksi ei osaa.

  5. Niin no kaikki tietävät miten SSV pelaa niin eikö vierasjoukkueen kannata vähän kyykkiä jos sillä pisteet saa. Taitaa olla SSV jonka taktiikka vaatisi muutosta ”hieman” suoraviivaisemmaksi. Hävinnyt kuitenkin jo SPV:lle, Classicille ja Happeelle.
    Kotijoukkue pyörii kulmissa ja neppailee Järviselle maalin eteen. Silloin on toisen parempi puolustaa omaa maalinedustaa tiukasti ja iskeä nopeilla vastaan.

  6. Eikös kyse ole kuitenkin tulosurheilusta? Ei Happeen peli ollut ehkä kauhean nättiä, mutta sb-pelissä on aika lähellä pisteitä, jos anta kaverin tehdä kaksi. Taktisesti selkäesti kypsempi Happee kuin viime kauden hurlumhei. Se viime kauden yltiöhyökkäävä tapa toi Happeelle cup-pokaalin, mutta loppuun asti sillä ei menty. Ja kyllä mun silmiin näytti, että kun Happee pääsi pallollisena SSV:n päätyyn, niin tilanteita syntyi.

  7. Ja tää on niitä valittuja tv otteluita. Kärki jengejä ja kärki jengien kyykkäämistä.

  8. Minusta se kyllä riittää, että käy ryöstämässä pojot Pasilasta. Ei tyylillä väliä. Pisteistähän nuo pelaa, eikä tarkoitus ole pelkästään katselijoiden viihdyttäminen. Huomaa kyllä, että hyvä puolustuspelaaminen on edelleen tässä maassa aliarvostettua. Toisaalta kotietu on edelleen kotietu, jopa tuolla maailmanluokan kekkereissä, missä miljoonamiehet pelaa. Luulen, että pallon hallinta ja kyykkäykset voi mennä sitten taas toisin päin, kun pelataan Hippoksella.

  9. Voi myös ajatella Happeen vaikkapa runkosarjamatsissa vain treenanneen puolustamista nöyrästi. Ihan hyvin meni sit vissiin? Ei perinteisesti ainakaan SSV ole näyttänyt ja käyttänyt kaikkia aseita kauden alussa 😉

  10. HÄPPEEEEEE…..Raportti spv pelistä…??????Hävetkäää,muka seuratuin joukkue…!!!!!Kohta ette oo…