Ilta-Sanomat: ”Loviisan Tor tarjosi muutamalle pelaajalle täysammattilaisuutta”

SSV-kapteeni Mikael Järven nilkka operoitiin viime toukokuussa. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

SSV-kapteeni Mikael Järvi kävi Ilta-Sanomien mukaan jo perheineen tutustumassa Loviisaan. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen
SSV-kapteeni Mikael Järvi kävi Ilta-Sanomien mukaan jo perheineen tutustumassa Loviisaan. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Ilta-Sanomien mukaan Salibandyliigan Loviisan Tor olisi tarjonnut kesällä maajoukkuetason pelaajille sopimuksia, joilla ei olisi tarvinnut kuin pelata. Sekään ei kuitenkaan riittänyt.

IS:n mukaan sellaiset nimet kuin Mikael Järvi, Mikael Lax, Mika Moilanen, Jani Kukkola, Tom Strömsten ja jopa 50 muuta pelaajaa kieltäytyivät Loviisan sopimustarjouksista.

– Pelaajat liikkuvat porukoissa. Jos olisimme saaneet yhden, olisivat muutamat muut tulleet sen jälkeen, Loviisan Torin joukkueenjohtaja Peter Tuominen kommentoi IS:lle.

Juha Kivilehdon päätöksellä siirtyä Seinäjoen Peliveljiin oli suuri vaikutus siihen, että Loviisa taistelee tällä hetkellä playoff-paikan sijaan putoamista vastaan. Kivilehdon kaltaisen tähden perässä Torin katiskaan olisi tiensä löytänyt muitakin vonkaleita.

Vonkaleita ei kuitenkaan ole näkynyt, ja loviisalaisjoukkue onkin suurissa vaikeuksissa. Jopa suora säilyminen Salibandyliigassa vaikuttaa kaukaa haetulta.

Luovuttamisesta ei Loviisassa kuitenkaan puhuta.

– Joukkue tekee hyvää työtä ja me taustat haluamme sitä vielä vahvistaa. Sponsorimme ovat hyvin mukana, jos sopivia löytyy. Verkot ovat vesillä. Iskemme vielä kiinni! Tuominen kertoo IS:n mukaan.

Alkuperäinen uutinen aiheesta Ilta-Sanomien sivuilla.

Teksti: Niko Vahtera

17 comments

  1. Eihän Järven oo mitään järkeä lähteä ton ikäsenä, jonnekkin lovisaan pelaamaan vain ja ainoastaan rahasta! Kyllä uran ehtoopuolella oleva pelaajaa pelaa mieluummin voitosta hyvässä jengissä.

  2. Mistähän Loviisaan luullaan löytyvän joku liigatason vapaa pelimies lokakuussa? Siuis vahvistukseksi, jolle maksetaan pelaamisesta rahaa. Joku OLS:n Lindgren, NST:n Louhelainen (lopetti keväällä ?) tai Josban veteraani tulee mieleen, mutta jos eivät ole yhtään kesällä treenanneet, niin eihän siitä mitään tule?

  3. Tähän ketjuun voisi noita listata. Onko liigassa pelaajia jotka eivät ole nykyisessä seurassa tyytyväisiä ja voisivat mennä loviisaan?

  4. Ei se ole helppoa. Kun on pääkaupunkiseudulta useampi liigajoukkue. Joka taistelee samoista pelaajista Torin kanssa. Vaikuttaisiko sitten paikkakunnan pienuus asiaan ja vapaa ajan vietto mahdollisuudet? Toki osa ns. Isoista nimistä olisi käynyt pelit ja harjoitukset Helsingistä käsin.

  5. Jos ei Suomesta löydy, niin esim. Tsekeistä saaattaisi löytyä, jos kerran kassa antaa mahdollisuuksia. Sveitsiläiset on nähty. Ei käyttöä. Kunhan ei Rytykkiä enää tänne raahata imuroimaan.

  6. On niitä pelimiehiä divarissakin, mutta parhaat vaan ei rahan perässä lähde. Jori Isomäkikin on jo ikänestori, mutta suomen TOP5 pakeista edelleen….

  7. Ehkä ne valtavat rahakasat tai ainakin osa siitä olisi syytä laittaa juniori työhön ja sen kehittämiseen, ja luoda sitä kautta kestävämpää pohjaa liigassa pelaamiselle.Ja jos ei Loviisan oma juniori tuotanto riitä, niin panostaminen lähialueisiin ja tiiviimpi yhteistyö lähialueen muihin seuroihin voisi parantaa tilannetta.Ostelemalla menestystä täytyisi Torin täksi kaudeksi jo naarata jostain kentällinen liiga-tason ukkoja säilyäkseen sarjassa ja seuraavalle kaudelle toinen kentällinen lisää pelatakseen pleijjareissa taas.

  8. Entä, jos niitä valtavia rahakasoja ei ole olemassa? Tai tarkemmin sanoen jos ne realisoituvat vasta kun iso saalis on pyydyksessä?

    Se, että on rahaa ja sponsorien hyvää tahtoa tuoda joukkueeseen profiilipelaajia ei todellakaan aina tarkoita sitä, että sama sponsori on valmis lapioimaan rahaa johonkin abstraktiin junioritoimintaan tai tusinajätkiin, jotka on ihan siinä breikkausken kynnyksellä.

    Sponsoritkin voisivat toki miettiä, sitä mikä on seuran kannalta hyvää toimintaa; roudata isoja kaloja ja kalliita palkkasotureita joukkueeseen kaudeksi tai kahdeksi tai panostaa junnutoimintaan ja sitä kautta yhteiskuntavastuuseen.

    Ps. mähän en tiedä miten asiat Loviisassa on.

  9. On jorille sopivampi laji kuin salibandy. Puolustavasta pakista puolustavampi pakki kaaripalloineen. Oikeassa sarjassa pelaa

  10. Kyllä nämä Tuomisen jutut on aika pitkälti huuhaata.
    Uskoo ken haluaa. Näillä saduilla saadaa vaan koko Loviisan Tor naurunalaiseksi.

  11. Kyllähän J. Isomäki on edelleen selkeästi liigapakki ja parhaasta päästä. Mahtuisi jokaiseen Suomen joukkueeseen. Miehen hyvyyden huomaa vasta silloin, kun tyyppi on omassa joukkueessa. Kysykää vaikka Koposelta. Tai koko Speven joukkueelta.

  12. Mikä mahtaa olla ”täysammattilaisuuden” määritelmä salibandyssa? Jalkapallon Veikkausliigassa on ”ammattilaisia” (ei siis mitään junnuja vaan vahvistuksia ulkomailta), jotka saavat alle 1500 euroa kuukaudessa ja ainoastaan pelaavat. Onko Loviisassa ammattilaisuuden määritelmä tämä vai tuplataanko tili? En yhtään ihmettele kiinnostuksen puutetta jos jotain ykkösellä tai kakkosella alkavaa on tarjottu, puhutaan kuitenkin Loviisasta.