Jättijytky Jyväskylässä – sarjanousija Indians ryösti pisteet Happeelta

Indians pääsi juhlimaan liigahistoriansa ensimmäistä vierasvoittoa. Kuva: Joni Winsten

Indians pääsi juhlimaan liigahistoriansa ensimmäistä vierasvoittoa. Kuva: Joni Winsten
Indians pääsi juhlimaan liigahistoriansa ensimmäistä vierasvoittoa. Kuva: Joni Winsten

Kolmella vierasvoitolla kautensa aloittanut Happee avasi miesten Salibandyliigakauden kotiottelut sarjanousija Westend Indiansia vastaan. Ennakkoluulottomasti pelannut Indians varasti pisteet lopulta Markus Markkolan ajassa 64.27 syntyneellä jatkoaikamaalilla 4-5 (2-3,0-1,2-0,0-1).

Voittonsa myötä Indians nousi kolmen pelatun ottelun jälkeen neljään pisteeseen ja seitsemänneksi. Happeen kuusi pistettä oikeuttaa tällä hetkellä neljänteen sijaan.

Mihin ottelu ratkesi?
Pirteästi aloittanut Indians tehtaili avauserässä komeita maaleja, ja Happee sai kurottua eron umpeen vasta päätöserässä. Happeella oli paremmat paikat päätöserän lopussa sekä jatkoajalla, mutta heikko viimeistely yhdistettynä vierasjoukkueen uhrautuvaan puolustuspelaamiseen piti tilanteen tasoissa. Markus Markkolan jatkoaikamaali ajassa 64.27 tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta, ja se käynnisti espoolaisten voitonjuhlat.

Ottelun hahmo?
Indians-maalivahti Marek Öige oli loistavassa iskussa, ja kaikkiaan torjuntoja kerääntyi peräti 40. Happee hakkasi päätään jatkuvasti virolaisseinään, ja Öige palkittiinkin ansaitusti pelin parhaana pelaajana. Veli-Matti Hynynen oli mukana Happeen kaikissa maaleissa tehoiltuaan 3+1.

Ottelun puheenaihe?
Sarjanousija Indians ei tullut kumartelemaan kuvia Monnarille, vaan raikkaalla liikkeellään ja kovalla taistelullaan se onnistui sekoittamaan ennakkosuosikki Happeen pelin. Vaikka joukkue joutuikin lopussa kovaan mankeliin omassa päässä, se esitti hyökkäyspäässä ottelun aikana sellaista taituruutta, että joukkue on tullut liigaan jäädäkseen.

Kommentit:
– Onnittelut Indiansille, meille aivan uusi tuttavuus ja kaveri oli tuon verran parempi tänään. Olin varma jatkoajalla, että meille tämä kääntyy, mutta näin tällä kertaa. Ei auta selitellä, taulu kertoo olennaisen. Matka jatkuu, Happee-valmentaja Seppo Pulkkinen totesi.
– Vaikka lopussa olimme puolustuskannalla, niin emme me koko aikaa jouduttu kuitenkaan puolustamaan. Toisessa erässä pelimme oli ihan mallikasta, ja siinä olisi voinut tehdä useammankin maalin. Jätkät taistelivat upeasti, ja vaikka tämä oli komea ryöstö, lähdetään heti keskittymään sunnuntain OLS-otteluun, Indians-valmennuksesta Petri Timonen kommentoi.

Tilastohuomiot:
Happee: Veli-Matti Hynynen 3+1, Juuso Heikkinen 1+1
Indians: Eino Pesu 2+0 (1. liigamaalit), Markus Markkola 1+1, Mikael Sievänen 0+2

Linkit:
Ottelun tilastot
Indiansin Flickr-sivujen ottelukuviin
Esa Jokisen ottelukuviin

6 comments

  1. Hea Marek! Eesti parim väravavaht hetkel!!!
    Edu ja jõudu sulle ja kogu meeskonnale…