Kohoselle 600 tehopistettä täyteen murskavoitossa – ”Pari peliä ehti mennä kiikareilla”

SPV:n rutinoitunut joukkue oli sunnuntaina liian suuri pala OLS:lle. Arkistokuva: Topi Naskali

Mikko Kohonen rikkoi perjantaina 600 tehopisteen rajan Salibandyliigassa SPV:n 3-15 vierasvoitossa Tampereen Kooveesta. Kuva: Topi Naskali
Mikko Kohonen rikkoi perjantaina 600 tehopisteen rajan Salibandyliigassa SPV:n 3-15-murskavoitossa Tampereen Kooveeta vastaan. Kuva: Topi Naskali

Tampereen Koovee isännöi Suomen mestari SPV:tä perjantai-illan ainokaisessa miesten Salibandyliigan ottelussa. SPV ei arastellut vieraskaukalossa, vaan vei ottelun nimiinsä lukemin 3-15(1-5,2-3,0-7).

SPV:n peli ei ole kulkenut Champions Cupin jälkeen odotetunlaisesti, mutta nyt joukkueen peli vaikutti vapautuneelta. Voiton myötä joukkue nousi sarjassa kolmanneksi. Kooveen tappioputki sai jatkoa ja joukkue jatkaa sarjassa sijalla 12.

Mihin ottelu ratkesi?
Ottelun alusta asti oli selkeää, että SPV vie ja Kooveelle jää vikisijän osa. SPV iski ensimmäiseen erään viisi osumaa ja Kooveella oli todellisia vaikeuksia puolustuspäässä alusta alkaen. Toinen erä oli tasaisempi, mutta kotijoukkue oli koko ottelun ajan varsin tehoton. SPV löi viimeisen erän ensimmäisen kympin aikana vielä viisi naulaa Kooveen arkkuun ja loppu oli surffailua päästä päähän. SPV oli tehokkaampi, huolellisempi ja myös selkeästi fyysisempi läpi ottelun.

Ottelun hahmo?
Sami Koski oli todella vahvalla pelipäällä. Tehot 3+2 näyttivät syntyvän varsin vaivattomasti. Ketjukaveri Mikko Kohonen rikkoi ottelun alussa maagisen 600 tehopisteen rajan ja taiteili lopulta 2+1-tehopisteet. SPV:n ykkösen tehotrioa täydensi sentteri Janne Hulmi, jolle kirjattii kolme syöttöä ja maali.

Ottelun puheenaihe?
Kaukajärvelle oli rakennettu monipuolinen ottelutapahtuma Nenäpäivä-keräyksen myötä. Hyväntekeväisyyden lisäksi tapahtuma onnistui palvelemaan hyvin paikalle saapuneita katsojia. Kotijoukkueen harmiksi punanenäisyys näkyi kentällä lähinnä turpasaunan muodossa.

Kommentit:
– Yritin nauttia tilanteesta. Pari peliä ehti mennä kiikareilla välissä. Champions Cupin jälkeen meillä oli vaikeuksia parissa ottelussa, koska siihen oli ladattu niin suuri tunnelataus. Nyt palattiin ikäänkuin arkeen, kommentoi tänään 600 tehopisteen rajan rikkonut SPV:n Mikko Kohonen.

– Ensimmäinen erä meni tosiaan omalta osalta pienessä roolissa. Kyllähän kaveri rokotti hyvin paikoista ja malttoi pelata aina parempaan tekopaikkaan. Kokemus näkyi vastustajan pelissä, arvioi ensimmäisen liigamaalinsa tehtaillut ja pirteästi esiintynyt Kooveen Jasse Kuusisto.

– Henkilökohtaisia virheitä tehtiin todella paljon. Aivan liikaa helppoja menetyksiä. Ei siinä.  SPV:n kaverit pelanneet samalla systeemillä ja samoilla pelaajilla useamman vuoden yhdessä. Kaveri oli myös erittäin tehokas ja me hukattiin paikkoja luvattoman paljon, eli ero ei ollut niin suuri kuin miltä taululla näyttää, kommentoi Kooveen käskyttäjä Hannu Santanen.

Tilastohuomiot:
SPV: Sami Koski 3+2, Janne Hulmi 1+3, Matti Taurama 3+0, Mikko Kohonen 2+1
Koovee: Nico Andersson 0+3, Jasse Kuusisto 1+0 ja uran ensimmäinen liigamaali.