Koskinen ja Taira pyssyttivät Welhot kotivoittoon – LaSB tuhlaili rankkareita

Mustapaitaisten Welhojen Aku Taira osui kolmesti. Kuva: Jari Turunen

Mustapaitaisten Welhojen Aku Taira osui kolmesti. Kuva: Jari Turunen
Mustapaitaisten Welhojen Aku Taira osui kolmesti. Kuva: Jari Turunen

Kuopion Salibandyseura Welhot nujersi sunnuntaina Lammin Salibandyn miesten Divarissa lukemin 9-5 (2-1, 4-1, 3-3). Welhot ottivat kuskin roolin heti ottelun alusta alkaen, eikä LaSB päässyt missään vaiheessa edes rinnalle.

Ottelun lopputulos merkitsi sitä, että SB Welhot nousi Divarin piikkipaikalle ainakin väliaikaisesti, sillä kuopiolaiset ovat pelanneet kolme ottelua enemmän kuin pisteen jäljessä olevat SB Vaasa sekä SalBa. LaSBin sijoitus ei muutu ja he ovat neljänneksi viimeisiä sarjassa.

Mihin ottelu ratkesi?
Welhot oli parempi jokaisella osa-alueella. Pelin alku tosin olisi voinut olla erilainenkin, sillä ekan 10-minuuttisen aikana LaSB kokeili maalintekoa rankkarista kahteen otteeseen, mutta tuloksetta. Welhojen voittoa siivitti myös onnistumiset ylivoimalla, kun Jonni Koskinen osuu toisessa erässä kahden miehen ylivoimalla kahteen otteeseen. Maalien väliin aikaa ei jäänyt kuin 11 sekuntia.

Ottelun hahmo?
Ottelun kolmeksi muskettisoturiksi nousevat Welhojen hyökkääjä Aku Taira (3+0), puolustaja Jonni Koskinen (3+1) sekä maalivahti Joonas Kristiansson, jolle kertyi hurja määrä torjuntoja – varsinkin rankkareiden torjuminen oli voiton kannalta tärkeää. Jonni Koskisen puolustaminen oli varmaa ja monet vastahyökkäykset pysähtyivätkin häneen. Aku Tairan peli hyökkäyspäässä oli tehokasta. Tosin Taira olisi voinu tehdä useammankin maalin.

Kuva: Jari Turunen
Kuva: Jari Turunen

Ottelun puheenaihe?
Puheenaiheeksi nousi tuomarien herkkä rangaistuslaukauksien tuomitseminen. Alussa LaSB pääsi kokeilemaan maalintekoa rangaistuslaukauksella kahteen otteeseen. Ensimmäinen tilanne oli hieman rajamailla, että oliko tilanne rangaistuslaukauksen viheltämisen arvoinen, mutta toinen rankkari tuli helposti, kun Welhojen Heikki Koivisto riisti pallon LaSBin hyökkääjältä puhtaan näköisesti. Rankkareista eikä niitä seuranneista LaSBin ylivoimista ei syntynyt maaleja.

Kommentit:
– Välillä peli kulki, välillä ei, kommentoi Welhojen Janne Pitkänen omaa peliään.
– Salibandykaukalon ja maton siirtely Kuopiohallissa muiden tapahtumien tieltä hieman sylettää ja se vaikutti omaan peliin hieman. Joukkueelle kuitenkin voitto, mikä on tärkeintä, Pitkänen jatkoi.
– Pari erää oltiin kujilla, mutta kolmannessa erässä ryhdistäydyttiin ja oltiin hyvin mukana. 20 minuuttia ei kuitenkaan riitä 60 minuutin ottelussa. Alun rankkareista olisi pitänyt laittaa sisään, harmitteli LaSBin Heikki Hätönen.

Kuva: Jari Turunen
Kuva: Jari Turunen

Tilastohuomiot:
SB Welhot: Jonni Koskinen (3+1), Aku Taira (3+0), Iiro Lankinen (1+2), Aleksi Viinikainen (1+1), Olli Taskinen (0+2)
LaSB: Heikki Hätönen (2+1), Perttu Koljonen (1+1)

Divarin muut sunnuntain tulokset:
Karhut–SalBa 7-7

Linkit:
Jari Turusen ottelukuvat

Teksti: Aleksi Taiponen, Kuopio

3 comments

  1. Hei Aleksi, missä on uutiset Welhojen lauantain pelistä, eikö tappioon päättyneestä pelistä ole kerrottavaa?

  2. En ollut paikan päällä, vaan omia 3. div. miesten pelejä pelaamassa Joensuussa.