Nettilähetyksiä ja muita kanavia harkitaan – Näin Salibandyliiton puheenjohtaja kommentoi tv-sopimusta

Kuva: Mikko Hyvärinen

Kuva: Mikko Hyvärinen
Kuva: Mikko Hyvärinen

Salibandyn kauan odotetulle tv-sopimukselle saatiin vihdoin sinetti keskiviikkoiltana, kun Yle uutisoi näyttävänsä jatkossa useita palloilulajeja. Salibandyn tv-sopimuksen pääneuvottelijana toimi Salibandyliiton puheenjohtaja Mika Kaltala. Pääkallo.fi haastatteli Kaltalaa torstai-iltana.

– Aivan loistavat ja fantastiset tunnelmat. Nyt on tottakai helpottunut ja innostunut olo, mutta työ vasta alkaa. Yle on hyvä yhteistyökumppani, mutta meidän ja laji-ihmisten pitää näyttää, että olemme tämän luottamuksen arvoisia. Meidän pitää yhdessä rakentaa hyvä salibandytuote, junasta tavoitettu Kaltala kommentoi Pääkallo.fi:lle.

Neuvottelut tv-sopimuksesta alkoivat keväällä. Salibandyliitto kartoitti eri vaihtoehtoja ja kanavia. Myös kevääseen asti lajia näyttäneen Nelosen kanssa keskusteltiin. Salibandyliiton tavoite heti alusta lähtien oli näkyä vapaalla kanavalla – ja se myös saavutettiin.

Neuvotteluiden ja sopimuksen viivästymiseen vaikutti osittain se, että Ylen lajipalettiin tuli salibandyn lisäksi monta muuta lajia. Yle näyttää jatkossa salibandyä, koripalloa, lentopalloa, käsipalloa ja jääpalloa.

– Yle sai nyt monipuolisen kokonaisuuden. Jokainen laji voi omalla osaamisellaan viedä lajiaan eteenpäin. Tätä olen meidänkin porukoille korostanut. Yle mahdollistaa näkyvyyden vapaalla kanavalla. Voimme itse vaikuttaa, miten meidät koetaan kiinnostavaksi.

Kuva: Mikko Hyvärinen
Kuva: Mikko Hyvärinen

Tuore sopimus Ylen kanssa kattaa salibandykauden 2013–2014. Sopimus sisältää option jatkosta.

Yle näyttää syksyn aikana Champions Cupin lisäksi neljä liigaottelua ja joulukuussa pelattavia naisten MM-kisoja. Tammikuun lopussa Yle näyttää Suomen cupin naisten ja miesten finaalit livenä. Liigaottelut näytetään syksyllä aina sunnuntaisin TV2:lla klo 16.00 alkaen. Lähetykset ovat suoria.

– Kevään osalta tilanne tarkentuu syksyn aikana. Tilannne muiden sarjaotteluiden ja pudotuspelien kohdalla on haasteellinen mutta mielekäs, Kaltala sanoo ja viittaa helmikuun olympialaisiin ja useiden lajien päällekkäin osuviin pudotuspeleihin.

Kaltala ei sulje pois vaihtoehtoa, että salibandyä näkyisi jatkossa myös muilla kanavilla kuin Ylellä. Esimerkiksi koripallolla ja lentopallolla on Ylen lisäksi sopimus Urhotv:n kanssa. On myös mahdollista, että Salibandyliitto tuottaa itse Ylen tv-lähetysten rinnalle omia nettilähetyksiä.

– Vielä ei ole käytä keskusteluja muista vaihtoehdoista. Harkitsemme joko itse tuottaa lähetyksiä netissä tai mahdollisten muiden kumppanien kautta televisiossa. Nyt kuitenkin toimitaan hyvässä yhteistyössä Ylen kanssa ja panostamme siinä laadukkaaseen kokonaisuuteen.

Kuvankaappaus 2013-10-1 kello 22.44.55Jussi Ojala
Twitter: @mummonkammari