NST hyytyi kolmannessa erässä – Indiansille kauden neljäs voitto

NST puolusti kaksi erää tiiviisti Espoossa. Kuva: Joni Winsten

Liiganousija Westend Indians nappasi kauden neljännen voiton miesten Salibandyliigassa, kun joukkue kukisti Lappeenrannan NST:n lukemin 6-4 (2-2,0-2,4-0). Lauantaina Otahallilla pelatussa ottelussa vierasjoukkue NST oli kahden erän jälkeen kiinni voitossa, mutta Indians käänsi ottelun nimiinsä iskettyään päätöserässä neljä maalia reiluun kahteen ja puoleen minuuttiin.

Voiton myötä Indians vankisti paikkaansa sarjataulukon ylemmässä kastissa. Maaottelutauon lähestyessä Indians on sarjassa kuudentena ja NST kahdeksantena.

Ottelu ratkesi Indiansin jäätävään viimeistelyyn kolmannessa erässä, kun joukkue käänsi 2-4-tappiosaseman 6-4-johtolukemiksi ajassa 45:44-48:18.

Indiansin leiristä hienolla yksilösuorituksella erottui maalivahti Marek Öige, joka kiskaisi ensimmäisessä erässä huikealla heitolla Samu Nikkisen läpiajoon, josta syntyi Indiansin 2-1-johtomaali. Öige pelasi muutenkin Indiansin maalilla hyvän ottelun. NST:n Jarkko Nurmela oli mukana kolmessa joukkueensa neljästä maalista.

NST:n johtoasemassa pelaaminen sekä totaalinen sulaminen kolmannessa erässä herätti kummastusta. Vahvan toisen erän jälkeen NST ei pystynyt hallitsemaan kenttätapahtumia enää viimeisessä erässä. Nuori ja energinen Indians painoi pelin NST-maalille ja noustuaan ottelussa johtoon, ei antanut vieraille enää lopussa kunnon kirimahdollisuutta.