Oilers hölmöili pisteet vieraille – ”Surkein pelimme tähän mennessä”

Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Kuva: Olli Laukkanen
Kuva: Olli Laukkanen

Tampereen Classic kävi ryöstämässä täyden pistepotin Tapiolan Urheiluhallista. Perjantai-illan tylsänä alkanut, mutta trillerin aineksia lopussa saanut ottelu Oilersin ja Classicin välillä päättyi tamperelaisten 8-6–voittoon.

Voiton ansiosta Tampereen Classic jatkaa tappiottomien otteluiden sarjaa. Neljän kierroksen jälkeen Classic jatkaa sarjan kärkipaikalla. Oilers taistelee keskikastin paikoista vaihtelevien peliesitysten takia.

Mihin ottelu ratkesi?
Oilers sai ylivoiman kymmenisen minuuttia ennen ottelun loppua, jolloin se johti 6-5. Espoolaiset eivät kuitenkaan onnistuneet lyömään palloa edes tyhjään verkkoon ja heti Oilers-ylivoiman jälkeen Tampereen Classic nousi Asser Jääskeläisen maalin ansiosta tasoihin. Lopullisesti Classic ryösti momentumin itselleen tekemällä johtomaalin lähes samantien tasoitusmaalin jälkeen.

Ottelun hahmo?
Oilersilta pisti silmään ajoittain hyvän paineen Classic-päätyyn saanut nuorisokenttä, josta erityisesti Matias Kaartinen ja molemmat Lindforsit olivat hyvällä pelipäällä. Muuten hieman pimentoon jääneestä Oilersin ykköskentästä on tietysti mainittava kolme maalia niittänyt Oscar Hänninen. Oilersilta Jens Riskan johtama kakkoskenttä jaksaa ihmetyttää. Pojat tekevät kovaa työtä joka vaihdossa ja saavat hyviä paikkoja aikaiseksi, mutta viimeistely on hirveää katsottavaa.

Classicilta erottui eritoten lopussa Lassi Vänttinen. Veli-Matti Luukko 2+1–tehoillaan oli kuitenkin Classicin ykköstähti. Kovasti maalilla peliä ohjaava Classicin veräjänvartija Pekka Nieminen oli sanojensa mittainen mies.

Kuva: Olli Laukkanen
Kuva: Olli Laukkanen

Ottelun puheenaihe?
Molemmat joukkueet pelasivat suhteellisen huonon ottelun. Varsinkin Classic oli alussa pahoissa ongelmissa, koska Oilers tuli vielä alkuun hyvällä jalalla peliin mukaan. Siinä, missä Oilersin peli kulki laskusuuntaan, Classic paransi loppua kohden. Virheitä tuli tasaiseen tahtiin molemmin puolin. Positiivista ottelussa oli, että kummassakin päädyssä verkko soi kauniisti. Ajoittain kentällä näkyi komeita sommitelmia, jossa pallo liikkui yhdellä kosketuksella lähes jokaisella kentällisen pelaajalla. Nämä ilonhetket olivat kuitenkin harvassa. Tämän tasoisten joukkueiden tulisi esittää vaihdosta toiseen hyvää ja viihdyttävää salibandya.

Kommentit:
– Haasteita oli ottelun aikana paljon. Ensimmäinen erä oli surkeaa, mutta toiseen erään koimme pienen ryhtiliikkeen. Odotin kyllä parempaa lähtöä peliin, koska meillä oli valmistavissa harjoituksissa todella positiivinen ilme päällä, Classic-luotsi Jarkko Rantala kertoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.
– Champions Cupin jälkeen oli helppo latautua tähän peliin, koska vastassa oli kova joukkue ja Tapiolan Urheiluhalli on vaikea paikka pelata. Ottelun kulku oli meidän osalta nousujohteista, Classicin sankari Luukko totesi.
– Meidän surkein pelimme tähän mennessä. Lopussa menetimme turhan hölmöilyn takia pisteet vastustajalle. Ennen Classicin tasoitusta olisimme voineet ratkaista ottelun, mutta emme saaneet tehtyä tarvittavaa ratkaisua, Oilersin käskijä Mika Heinonen sanoi.

Tilastohuomiot:
Classic: Veli-Matti Luukko 2+1, Markus Kulmala 0+2
Oilers: Oscar Hänninen 3+0, Casper Pfizner 0+2, Perttu Pajukoski 0+2

Perjantai-illan muut Salibandyliiga-ottelut:
Erä-NST 6-9, Nokian Krp-Loviisa 9-3

Teksti: Janne Erola, Espoo

5 comments

  1. Vaikka kausi onkin alussa, niin ei todellakaan tämäntason pelaajat saa tehdä niin paljon pallonkäsittelyvirheitä kuin nyt nähtiin. Aivan hirveää katsottavaa, kun samassa vaihdossa molemmat joukkueet tekevät yhteensä kuusi-seitsemän alasarjoista tuttua, kädettömyydestä johtuvaa, virhettä. Hirveää katsottavaa. Varsinkin Oilers tuhri useita maalipaikkoja tekniikanpuutteesta johtuen. Joukkue loi hyviä maalintekopaikkoja, mutta surkea viimeistelijä pilasi tilanteen.

  2. Niin on vielä vaiheessa öljymiesten peli, ketjukoostumukset tarkentuvat kun saavat loukkaantuneet takaisin. Pelasivat liikaa clasikin mukavuusalueella, usko omaan pelitapaan vielä hakusessa. Valmentajan on myös hyvä katsoa peiliin, miksi esim. ratkaisuvaiheessa lähdettiin yv:llä kokeilemalla kakkoskentällä?
    Joukkue on kuitenkin parempi kun viime kaudella joten kaikki on vielä mahdollista.