OLS ahdisti SSV:n jatkoajalle asti – ”Parempi olla kommentoimatta, ettei tule Youtube-hittiä”

Kuva: Olli Laukkanen

Kuva: Olli Laukkanen
Kuva: Olli Laukkanen

SSV voitti Oulun Luistinseuran miesten Salibandyliigassa tapahtumarikkaan kolmannen erän ja jatkoajan jälkeen lukemin 7-6 (1-2, 0-2, 5-2, 1-0). Oululaiset olivat kolmanteen erään lähdettäessä kolmen maalin johdossa, mutta SSV kiri vieraiden johdon umpeen. Jatkoajalla ottelun SSV:lle ratkaisi Jani Helenius. Kolmannen erän loppua sävyttivät runsaat jäähyminuutit.

Lopputulos tarkoittaa sitä, että OLS jatkaa nollakerholaisena. Voiton myötä SSV nousi neljällä pisteellään sarjan seitsemänneksi.

Mihin ottelu ratkesi?
SSV ontui viimeistelyssä kaksi erää. Kolmannessa erässä Juho Järvinen avasi hanat ja OLS joutui vaipumaan yhä alemmas ja SSV kiri vieraiden johdon kiinni. Varsinaisen peliajan lähestyessä loppuaan alettiin jakaa runsaasti jäähyjä. Muun muassa OLS-maalivahti Erkki Pasanen passitettiin istumaan 5 minuutin jäähyä vaarallisesta pelistä, samaan aikaan kun SSV:n Miko Kailiala joutui myös jäähylle. SSV pääsi jäähyjen aikana johtoon ja vaikka OLS tuli vielä tasoihin alivoimalla, ei OLS-puolustus enää jatkoajalla saanut estettyä SSV-ylivoimalla osunutta Jani Heleniusta.

Ottelun hahmo?
Miko Kaililala oli kotijoukkueen vaarallisimpia pelaajia läpi ottelun. Nuori maalintekijä teki illan ottelussa tehot 2+0, vastaten SSV:n avaus- ja tasoitusmaalista. Kailiala oli myös todellinen pelote SSV-ylivoiman alakerrassa.

Kuva: Olli Laukkanen
Kuva: Olli Laukkanen

Ottelun puheenaihe?
Kolmannen erän lopun jäähyistä nousi paljon keskustelua, kun kontaktit eivät kummoisia tilanteissa olleet. OLS joutui ensin kahden miehen alivoimalle, kun Harri Naumanen ja Arttu Hakala joutuivat jäähylle työntämisestä laidan tuntumassa. Lisää jäähyjä jaettiin vähän myöhemmin, kun OLS-maalivahti lähti väkivaltaisuudesta istumaan viisiminuuttista kontaktista Juho Järvisen kanssa. Samaan syssyyn myös Miko Kailiala lähti istunnolle mailaan lyönnistä. Jäähyt tulivat erillisistä tilanteista, joten torikokouksia tai sikailuja ei kentällä nähty.

Kommentit:
– Meiltä oli kauden paras peli, enemmän oltaisiin tänään ansaittu. En tiedä mitä voin tuosta lopusta kommentoida, ettei tästä tule Youtube-hittiä. Pelaajana en voi ymmärtää mitä tuolla tapahtui, ihmetteli OLS:n Ville Oksa.
– Oli aika kaksijakoinen ottelu. Pysyttiin pallolla hyvin, mutta tehtiin tyhmiä ratkaisuja. Hätää ei ollut, mutta vihulainen oli tänään tehokas. Kertoo tämän joukkueen vahvuudesta, kun päästiin kolmen maalin takaa tasoihin. Erittäin tärkeät pisteet meille, kertasi SSV:n Miko Kailiala.

Tilastohuomiot:
SSV: Mikael Lax 0+3, Miko Kailiala 2+0, Juho Järvinen 2+0, Niclas Meyer 2+0
OLS: Ville Oksa 2+2, Valtteri Parviainen 2+0

Lauantain liigakierroksen muut tulokset:
SPV-Josba 9-10 ja.

Teksti: Kare Westerlund, Helsinki

11 comments

  1. No halooo, toi pelattiin helsingissä. Ihan turha odottaa mitään koostetta. SSV ei kunnioita muiden seurojen fanikulttuuria. Vain omat fanit kiinostaa, ne molemmat.

  2. No eikös viime kaudella ollut joku vastaava tapahtuma SSV:n matsissa, yllättäen heidän videostaan puuttui juuri tämä kohta..

  3. Muille joukkueille laitetaan vaatimuksia sakkojen kanssa, mutta SSV:tä ei koske samat säännöt. Yleisön ja lajia seuraavien ihmisten ylenkatsominen kuuluu SSV:ssä kulttuuriin. Jos olisi mahdollista, niin todennäköisesti haluaisivat pelata sarjapelitkin lukittujen ovien takana. Joitain kosmeettisia ”markkinointitekoja” kauden aikana puuhastelevat. Taustat ja valmennus valittu ideologian mukaan. Ylimielisiä ja muita halveksivia.

  4. SSV nyt 1-4 tappiolla happeeta vastaan, saa nähä uskaltaako tuomarit pelata pelin SSV:lle TV pelissä

  5. Huutonaurua.. Kurre ja omat junnut. Siellä Soini istu katsomossa, miksei pelissä?
    Ai niin ostetiin pari pakkia:D

  6. Kyllä ne uskaltaa. Mutta missä katsojat ? ssv on niin mauton ja hajuton joukkue että heillä ei ole kannattajia, kannattaisi varmaan pelata jossain itä-Helsingissä.

  7. No joo. Samalla linjalla kuin Junnut. Kyllähän toi huutonaurua ja ehkä jopa myötähäpeää aiheutti, kun kuunteli Kurren junioripolku puheita. Niin kauan kun Amu valmentaa ja Kurre manageroi ei omilla junnuilla ole todellisia mahdollisuuksia pelaavaan joukkueeseen päästä. Storgårds ja Laasonen olisivat missä tahansa joukkueessa pelaavassa kokoonpanossa jatkuvasti. Muutenkin SSV on hankinnoillaan lopettanut monen taitavan pelaajan uran huipulla, kun ovat penkityksillä motivaation tappaneet. Antti Matikainen on sillä tiellä.