OLS otti kauden avauspisteet – ”Kaveri vei meitä jalalla kuin litran mittaa”

Oulun Luistinseura vei pisteet Tampereelta matkustaneelta Kooveelta. Ottelu oli selkeää kotijoukkueen hallintaa lukemin 8-2 (3-0, 4-1, 1-1). Joko nyt alkaa OLS:n nousu?

OLS sai katkaistua viiden ottelun tappioputken ja jätti Loviisan ainoaksi pisteettömäksi joukkueeksi. Koovee ja OLS ovat nyt sarjataulukossa peräkkäin sijoilla 12 ja 13.

Mihin ottelu ratkesi?
Kotijoukkue otti terävän alun otteluun ja kymmenen minuutin pelin jälkeen etumatkaa oli jo kolmen maalin verran. Peli pysyi täysin OLS:n lapasissa lähes koko pelin ja vasta kolmannessa erässä Koovee pääsi peliin mukaan paremmin joukkueiden juostessa päästä päähän hurlumhei-meiningeillä.

Ottelun hahmo?
OLS:n Tupla-pelaaja Valtteri Parviainen oli näyttävällä päällä Linnanmaalla. Hieno syöttö ensimmäiseen maaliin, kaksi maalia hyvillä vedoilla ja jatkuvasti Kooveen puolustajien harmina. Kahden tamperelaispuolustajan kikkaaminen ja veto jalkojen välistä olisi ollut kauden komeimpia maaleja, mutta Kooveen Joni Järviö otti hienon torjunnan. Petri Niemelä oli myös läpi pelin vaarallinen ja paikkoja olisi ollut useampaankin kuin kahteen maaliin.

Ottelun puheenaihe?
Joko nyt lähtee OLS:n nousu? Kotijoukkueen peli näytti jälleen todella hyvältä ja maalintekopaikkoja tuli huikea määrä pelin aikana. Viiden ottelun tappioputki on nyt katkaistu ja henkiset lukot avattu. Vielä ei ole liian myöhäistä saavuttaa kauden alkuperäistä tavoitetta, pudotuspelipaikkaa.

Kommentit:
– Kaveri vei meitä jalalla kuin litran mittaa. Vähän nyt saatiin rimpuiltua, mutta ei oikein saatu millään taisteluilmettä päälle, Kooveen kapteeni Aki Hietanen kommentoi.

– Tultiin tänään aiemmin hallille, puhuttiin kaikki asiat selväksi ja hoidettiin henki kuntoon koko joukkueelle. Positiivisuuden kautta pyrittiin menemään ja siitähän se sitten lähti avautumaan, ihan hyvä lopputulos, avasi OLS:n Valtteri Parviainen voiton taustoja.

– Pelaajilla, eikä varmaan valmennuksellakaan, ole tiedossa vielä mitä otteluun valmistautuminen vaatii. Hyviä otteluja seuraa huonoja tai todella huonoja otteluja, Kooveen valmentaja Hannu Santanen harmitteli.

– Rohkeaa ja hyvää pallollista peliä, saatiin palloa syvälle ja siellä on meidän vahvuudet. Kolmannessa erässä oli sitten niin suuri ero, että se meni tuommoiseksi hurlumheiksi, nöyryys unohtui meille uudessa tilanteessa, kommentoi OLS:n valmentaja Jami Herrala.

Tilastohuomiot:
OLS: Valtteri Parviainen 2+1, Petri Niemelä 2+1, Tatu Kiipeli 1+1, Otso Tornberg 1+1, Erkki Pasanen 24 torjuntaa
Koovee: Joni Järviö 36 torjuntaa.

Sunnuntain liigakierroksen muut tulokset:
Oilers-NST 4-3, SSV-Erä 7-4, Happee-Nokian KrP 14-6

Linkit:
OLS:n raportti

Teksti: Henri Keränen, Oulu

Twiittejä ottelusta:

 

 

7 comments

  1. OLS:lta hyvä peli. KooVeelta otettiin tila pois ja oma pallollinen peli oli rohkeaa. Maalintekopaikkoja saatiin ja niistä jos olisi pallo pistetty sisään, lukemat taululla olisivat menneet reilusti 10 päälle. KooVeen peli vaikutti löysältä, eikä peli-ilo olut tullut Tampereelta matkaan.

  2. Kooveen onni että heillä on Järviön tasoinen veska. Joka ottelussa tuntuu tulevan 30-40 torjuntaa joten huonomman maalivahdin kanssa Koovee olisi varmasti vielä nollakerhossa.

  3. Santanen on ennenkin pudottanut Kooveen sarjasta, ja tekee sen nytkin. Järviö voi pelastaa joukkueen ja myös Santasen. Toivotaan niin.

  4. Ei auta Santalaa syytellä, kun kattoo tota pelaaja listaa. Umpi paska se on, joku salomaa paukuttelee maaleja. Hyvä jos mahtus classicin A junnuihin.

  5. Santasta turha syyttää. Joukkue hiukka eri kuin pari edellisvuotena. Pysyy kuitenkin sarjassa, mutta pleijarit saattaa jäädä haaveeksi.