OLS:lle viides perättäin tappio – ”Eilinen näkyi, negatiivisella tavalla”

Indiansin kapteeni Valtteri Kainulainen iski kolme maalia OLS:n verkkoon. Kuva: Joni Winsten

Indiansin kapteeni Valtteri Kainulainen iski kolme maalia OLS:n verkkoon. Kuva: Joni Winsten
Indiansin kapteeni Valtteri Kainulainen iski kolme maalia OLS:n verkkoon. Kuva: Joni Winsten

Oulun Luistinseuran alku miesten Salibandyliigassa on ollut varsin mollivoittoinen. Tuplaviikonlopun pääkaupunkiseudulla pelannut OLS hävisi sunnuntaina liiganousija Westend Indiansille lukemin 5-2.

Sunnuntain voitto oli Indiansille kolmas peräkkäinen neljästä pelatusta ottelusta. Liigassa viiden ottelun jälkeen edelleen ilman avauspisteitä OLS:n lisäksi on vain Loviisan Tor.

Mihin ottelu ratkesi?
Westend Indians pelasi kurinalaisesti ja rakensi loistavan määrän maalipaikkoja Erkki Pasasen vartioimalle OLS-maalille. OLS ei ollut onnistunut käsittelemään edellispäivän jatkoaikatappiota ja joukkue esiintyi varsin haluttomasti kaukalossa.

Ottelun hahmo?
Westend Indiansin kapteeni Valtteri Kainulainen johdatti joukkueensa voittoon iskemällä kaksi ensimmäistä maalia sekä viimeistelemällä loppulukemat tyhjään maaliin. Kainulainen oli vaarallinen parhaalla maalintekosektorilla läpi ottelun ja liikkui jalalla vikkelästi myös puolustustehtäviin.

Ottelun puheenaihe?
Indiansin pirteä peli-ilme sekä kolme peräkkäistä voittoa toivat espoolaiskatsomoon sopivasti kuhinaa. Nousijajoukkueen vahvat otteet sarja-avauksen jälkeen eivät ole jääneet huomioimatta. Seuraavaksi joukkue pääsee sarjan kärkijoukkue Classicin testiin puolentoista viikon päästä.

Kommentit:
– Täytyy sanoa, että oli varmaan ehjin 60-minuuttinen meiltä tähän kauteen. Aika hyvin saatiin pidettyä kaveri pois maalintekopaikoilta, kertoi Indiansin valmentaja Petri Timonen ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa.
– 55 minuuttia oli kyllä aika heikkoa. Kyllä eilinen näkyi, negatiivisella tavalla, tiivisti OLS:n valmentaja Jami Herrala.

Tilastohuomiot:
Indians: Valtteri Kainulainen 3+1, Joel Ekroos 0+3, Santeri Toropainen 1+0 uran ensimmäinen liigamaali
OLS: Tatu Kiipeli 1+0 uran ensimmäinen liigamaali

Sunnuntain liigakierroksen muut tulokset:
SSV – Happee 2-5, SPV – Loviisan Tor 9-6, Classic – Josba 12-3. NST – Nokian KrP 7-0

Linkit:
Indiansin otteluraportti, Indiansin kuvat

Lehdistötilaisuus: