Parikka iski neljä osumaa – Ilvekselle jo neljäs suurinumeroinen tappio

Salibandyn Divarin keskiviikon ottelussa Steelersin ja Ilveksen kohdatessa kentällä nähtiin kaksi täysin eri tasolla olevaa joukkuetta. Risto Parikka (4+0) ja Aleksanteri Ihalainen (1+2) johtivat Steelersin tylyyn 10-2-voittoon (3-1, 3-0, 4-1). Ilves on hävinnyt kauden kaikki neljä otteluaan maalierolla 13-46.

– Ei tänään kyse ollut pelkästään Ilveksen huonoudesta, vaan kyllä siinä oli meidänkin ansiota mukana, Steelersin päävalmentaja Jani Järvinen huomautti ottelun päätyttyä.

Hämeenlinnalaiset ovat tällä kaudella lähteneet otteluihin kehnosti. Ilvestä vastaan valmennus peluutti ainoastaan kahta kenttää ottelun alussa, ja se tuntui toimivan. Sekä ensimmäisen että toisen erän ensimmäisellä puoliskolla Steelers iski taululle kolme maalia. Kolmannessa erässä tahti oli vielä hurjempi, kun joukkue tarvitsi kahteen maaliin vain reilun minuutin.

Myös tasaisuus ottelun sisällä parani. Ainoa heikko jakso osui avauserän loppuun, jolloin viiden minuutin koomailu kostautui Ilveksen kavennusosumana.

– Sanoin kopissa ensimmäisellä erätauolla, että nyt ei enää voida pelata kuin 55 minuuttia hyvin. Mielestäni pojat tarttuivat siihen aika hyvin kiinni, Järvinen kiitteli.

Suurin ero joukkueiden välillä oli pallollisessa pelissä. Isännät pysyivät valtaosan pelistä pallolla ja pakottivat tamperelaiset puolustuskannalle. Tämä johti monesti vierailijoiden ylipelaamiseen, mikä avasi tarvittavat aukot kentälle. Kun vielä Ilveksen vastaiskupelaaminen oli hidasta, ei isännillä ollut suurta hätää koko iltana.

– Pallollinen peli haluttiin paremmin näkyviin kentällä, ja sitä painotettiin. Haluamme puolustaa pallolla ja hyökätä pallolla. Se on vallan väline, ja jos me pystytään sitä hallitsemaan suurin osa pelistä, niin olemme vahvoilla, Järvinen sanoi.

Kolme ottelua ilman tehomerkintöjä taistellut Aleksanteri Ihalainen sai vihdoin ketsuppipullon auki, mikä vaikutti välittömästi koko ketjun peliin. Joel Vallinkoski kirjautti 1+1 ja kolmanteen erään Samuli Hirvosen tilalle vaihdettu Jussi Tammi iski uransa avausmaalin Steelersin paidassa.

– Kyllä heidän onnistumista on tässä pitkään odoteltukin, varsinkin Ihalaisen. Kuitenkin ykkösketjun pitää myös auttaa joukkuetta voittoon maalien muodossa, vaikka omissa ei kolisisikaan. Ihan koko ykkösketjua ei vieläkään saatu pelille ja siksi myös tehtiin siihen kolmanteen erään muutos, Järvinen kertoi.

Divarin sarjataulukko ja ottelut löytyvät keskiviikkona auenneesta tilastojärjestelmästä.

Parikka nousi tehoillaan pistepörssin sijalle kymmenen. Divarin pistepörssi löytyy täältä.

5 comments

  1. Tarviinko rillit? eihän divari ees näy tuolla tilastojärjestelmässä?!?!?

  2. Skrollaa sitä pudotusvetovalikkoa vähän alaspäin, niin sieltähän se löytyy.

  3. Oliko 3. häviö sitten niin suurinumeroinen? 🙂 9-5 joista 2 vikaa taidettiin tehdä tyhjiin…

  4. A ai, parrulle maalit kyllä varmaan maistui, LaSBia vastaan maukkaita passeja, mutta muille ei maistunut… Ilves uppoaa ja syvään… Jos vaikka Hanelius ja niemisen Joona Ilves 3:sta sais houkuteltua porukkaan?