SPV aloitti väkevästi – ”ensimmäinen erä oli hyvää peliä meiltä”

Tuukka Kivirannalla ja Tommi Arolla tuntui riittävän yhteisiä jutunaiheita

Tuukka Kivirannalla ja Tommi Arolla tuntui riittävän yhteisiä jutunaiheita
Tuukka Kivirannalla ja Tommi Arolla tuntui riittävän yhteisiä jutunaiheita. Kuva: IFF

Hallitseva Suomen mestari SPV aloitti Champions Cupin omalta osaltaan voitokkaasti ja kaatoi Sveitsin mestarin Alligator Malansin lukemin 6-3 (2-1,4-2,0-0).

Tappiosta huolimatta Akseli Ahtiaisen valmentama ja Tommi Aron sekä Lauri Kapasen miehittämä Malans menee mitä todennäköisimmin toisena joukkueena välieriin lohkosta. SPV pelaa huomenna latvialaista SK Lielvardea vastaan, jonka pitäisi olla kaiken järjen mukaan joukkueelle pelkkä suupala.

Mihin ottelu ratkesi?
SPV aloitti ottelun terhakkaasti, vaikkei ensi erää ylivoimaisesti hallinnutkaan. Joukkue onnistui maalinteossa varsin tehokkaasti ja erityisesti toisen erän maalit olivat ratkaisevia tuloksen kannalta. Aina kun Malans sai hiukan kurottua SPV:n etumatkaa, iski kotijoukkue uudestaan. SPV:n fyysisyys ja viimeistelytaito olivat tänään selkeästi joukkueen suurimmat vahvuudet.

Malansin ongelmaksi koitui osittain tehottomuus, mutta myös se, että joukkue tuntui hieman kumartavan Suomen mestareita. Lisäksi Malansin ykkösketjun peli oli pitkälti miinusmerkkistä, eikä se saanut omaa peliään kuntoon missään vaiheessa.

Ottelun hahmo?
SPV:n Sami Koski oli oivalla pelipäällä. Koski teki ensimmäisessä erässä näyttävän 2-1-johtomaalin ja laski Malansin itsluottamusta toisen erän alun salamamaalilla.

Ottelun puheenaihe?
Tuukka Kivirannan ja Tommi Aron kovat väännöt ja suorasukainen sekä äänekäs sananvaihto herättivät katsojien huomion katsomosssa ja sosiaalisessa mediassa.

Kommentit:
– Tämä oli toistaiseksi vaikein peli tällä kaudella. Aika hyvin pärjättiin, vaikka kaveri rokottikin virheistä ankarasti. Aivan eri peli kuin turnauksen ensimmäinen koitos, kommentoi Malansin Lauri Kapanen ottelun jälkeen.
– Ensimmäinen erä oli hyvää peliä meiltä. Kolmannessa jouduttiin tosissaan vaikeuksiin ja puolustuskannalle. Ei saatu enää palloa hallintaan. Kaveri oli fyysisesti vahva, kertoi SPV:n Sami Koski

Tilastohuomiot:
SPV: Sami Koski 2+0, Mikko Kohonen 1+1, Teppo Mäkelä 1+1, Petri Hakonen 0+2
Malans: Joel Friolet 0+2, Lauri Kapanen 1+0

Linkit:
Ottelutilastot

Päivän muut ottelut:
Miehet: Falun-Vitkovice 10-3
Naiset: SB-Pro-Herbadent 6-1, Sveiva-Classic 1-10

Joel SiltanenJoel Siltanen, Tampere
Twitter: @Joelsiltanen