SPV rynni Champions Cupin finaaliin – Isojen pelien mies Kohonen iskussa

Kuva: IFF

Kuva: IFF
Kuva: IFF

Hallitseva Suomen mestari SPV pelaa huomenna miesten Champions Cupin finaalissa. Se kaatoi suomalaisvälierässä Tampereella isäntäjoukkue Classicin 4-2(0-0,2-1,2-1). Pahiten Classicia kuritti joukkueen parhaana palkittu vanha kettu Mikko Kohonen tehopistein 2+1.

Voitollaan seinäjokiset etenivät Champions Cupin finaaliin, joka pelataan huomenna klo 16.15. Vastaansa se saa illan toisen välierän IBF Falun-Alligator Malans voittajan.

Mihin ottelu ratkesi?
Tasaisen ja kyttäilevän avauserän jälkeen ilman Juha Kivilehtoa pelannut SPV iski tärkeän avausmaalin, eikä se toisen erän lopussa kuskin paikalle päästyään enää päästänyt Classicia rinnalle. SPV oli kautta linjan vahvempi kaksinkamppailuissa, ja sen vastahyökkäykset olivat myrkkyä Classic-puolustukselle. Jarno Ihme voitti maalivahtien taistossa Pekka Niemisen.

Ottelun hahmo?
SPV:n Mikko Kohonen syttyy aina isoissa peleissä, ja niin oli myös tänään. Mies iski tärkeät 2-1- ja 3-1-maalit, ja tarjosi viimeiseen osumaan Janne Hulmille herkullisen passin. Polvi, jolla ei enää pitkään aikaan ole pitänyt pystyä pelaamaan lainkaan, näytti liikkuvan tärkeässä paikassa mallikkaasti.

Ottelun puheenaihe?
Classicin päävalmentaja Jarkko Rantala halusi peluuttaa kolmoskenttäänsä SPV:n kivikovaa ykköstä vastaan, eikä tamperelaisilla tuntunut olevan pallon saatuaan lupaa hyökätä lainkaan. Janne Hulmin johtama ykkösketju onnistui kuitenkin kahdesti toimittamaan pallon Pekka Niemisen verkkoon Classicin kolmosen oltua kentällä.

Tilastohuomiot:
SPV: Mikko Kohonen 2+1, Janne Hulmi 1+0, Teppo Mäkelä 1+0
Classic: Paul Kotilainen 1+0, Mikko Leikkanen 1+0

28 comments

  1. Hienoa! Ainoa oikea joukkue haastamaan Falunia finaalissa. Kova on haaste.

  2. Sieltä ei ny sitte vissiin vaan löydy välkympää kaveria suunnittelemaan lassikille taktiikkaa. Tämähän menee vaan entistäkin kauheemman näköseksi. Kotilaisen nuori poikakaan ei paljo palloon koske, eikö sen pitäny mennä lassikkiin kehittymään?

  3. Rantala, Classic, herätys!
    Aivan älytön taktiikka!
    Palasit nyt sitten paljon odotetussa Euro-Cupissa siihen aamtaminaikuiseen junnaavan hitaaseen pelityyliin alkukauden uusitun vauhdikkaan hyökkäävän pelin sijaan.
    Sen nyt tiesi ja näki heti alkuminuuteista, ettei toimi.
    Hölmöläinen!

  4. Olis ollut vaan vauhdikkaan hyökkäävä. Kauteen valmistavassa pelissähän taisi lopputulos olla 10-1?

  5. SPV:lle ehkä turnauksen helpoin peli. Savolainen yhtä tyhjän kanssa ja Vänttinen ei olis enää mitään jos Kotilaiset ei olis vieressä.

  6. I hate SPV!
    Näen punaista kun vain näenkin niitä SPV-kannattajia, niitä vesakeskisiä helppoheikkejä.

  7. classicin pelissä oli sellainen retro fiilis. alakolmiossa pelataan hinkka-hinkkaa ja syötellään pelaajille jotka ovat seisovilla jaloilla. Pelistä puuttui vain jäähyt päällä pelaamisesta ja pari vaparia hyppäämisestä niin oltaiin voitu kääntää kelloja 20v taaksepäin.

  8. kyllä, se että vastustajakin vaan makasi omassa mökissään ja iski vastaan oli kuin kirsikka kakun päälle tähän aikamatkaan…

  9. Classicin Rantala ei osannut käyttää joukkueensa omia vahvuuksia lainkaan! Tappio menee täysin valmentajan piikkiin.
    Kamalaa salibandyä koko matsi.

  10. Samba soi ja pommit paukkuu! Ihan hienon tapahtuman on Classic järjestänyt. Sen sijaan kentällä Classic oli kyllä umpisurkea. Taitoa on vaikka kuinka, mutta taktisesti aivan järkyttävää katseltavaa.

  11. Tylsin peli mitä nähnyt, toista oli meno falun-sveittsi pelssä. Ei varmaan tarvi arvata kuka voittaa huomenna:)

  12. Peter oli kyllä suuri pettymys, hakee epätoivoisissakin tilanteissa kanttia! Pitäis pojan keksiä peliinsä variaatioita.

    Mitä Faluniin ja sen hehkutukseen tulee, niin nehän vetää ihan perinteisellä SSV:llä, ykkönen pelaa ja muut kentät istuu:-D. Ihan hirveet minuutit veti ykkösketju ja mun mielestä 3 erässä alkoi jo jätkillä vähän painamaan, ei enää joka veto mennyt maaliin. Se pitää sanoa, en ole varmaan ikinä nähnyt semmoisia vetoja mitä Alexander Galante Carlström tarjoili! Onhan toi ihan järjettömän kova jätkä, eikä se Enströmmikään ihan paskasti vetänyt. Tossa ois suomipojalla aikamoinen harjoittelun paikka.

    Mutta mutta eilinen jo näytti että ei toi jengi mahdoton ole, Malans pisti pojat todella koville!!

  13. Pelimiehet syttyy kovissa peleissä. Classic ja Kotilaiset ei, sehän on jo nähty aika monesti.

  14. Rantala ulos, ja Koljonen ruoriin.
    Siten tulee Classic vaihtoaitioon osaamista, karismaa ja auktoriteettia. Voitettaiinkin jo jotain.

  15. Haha. Risto vai 🙂
    On Ristolla auktoriteettia. Ja sille ei ryttyillä, vaan tehään, kuten sanotaan.
    Eihän Koljosen tartte ku kattoo äijää silmiin, ni äijä tietää, ettei ihan menny niinkuin oli sovittu.
    On osaamistakin. Aika lailla nimettömällä sakilla liigaan. Sit loppu eväät.

  16. Koljosella on kyllä kokemusta takanaan yli kymmenen vuotta reippaasti. Tuntisi Classicistakin aika monta sälliä.
    Mut eiköhän Classic vetele tolla koutsilla tämän kauden.
    Viime peli meni kyllä taktisesti ihan sukkaan.

  17. Kyllä Falun kieltämättä hienoja maaleja laitteli yläkulmiin. Nimimerkille S. Kyllä tuollaisia maaleja näkee aika useasti Ruotsin Super Leaguessa. Hyvin saa SPV pelata jos meinaavat Falunin voittaa. Yksi etu voi olla kun Koponen peluuttaa laajemmalla rintamalla kenttiä. Falun pelaa yleensä kahdella kentällä ottelut.

  18. Clasun ongelma yleensä aina ovat olleet ylimieliset pelaajat.
    Emmänyjaksareenata.
    Mitäsäsanoit.
    Aitonnevai.

    Materiaalia olisi. Eli kyllä jou Amun tapainen koutsi olisi vaihtoehto. Pistää ykkösen istumaan, jos ei peli maistu.

  19. Ok homma junnu! Mistä noita ruottin matseja näkee? Tosiaan en ole noiden pelejä juurikaan katsellut, ja kyllä ois mielenkiintoa katsoa. Tosin itse en ole ton kyttäystaktiikan suurin fani, malanssin ajokoira tyyli katsoja ystävällisempää. Toki kyllä ruottalaisten pallonhallintaa pitää ihailla ja etenkin tota vetoa, kelailin nauhalta Calan vetoa ja se ei kyllä sitä vetoaan virittele samalla tavalla mitä näkee suomipoikien tekevän, ihan käsittämättömän pienellä liikkeellä hirveitä pommeja!