Suomen cupin kolmas kierros käynnissä – Jokerit laulukuoroon

Ajoittain jyrän alle jääneet Tiikerit etenivät cupissa jo neljännelle kierrokselle. Kuva: Iiro Karesniemi

Punapaitaiset Tiikerit etenivät cupissa jo neljännelle kierrokselle, vaikka jäivät ajoittain Jokereiden jyrän alle. Kuva: Iiro Karesniemi
Punapaitaiset Tiikerit etenivät cupissa jo neljännelle kierrokselle, vaikka jäivät ajoittain Jokereiden jyrän alle. Kuva: Iiro Karesniemi

Salibandyn miesten Suomen cupin kolmas kierros pelataan loppuun tällä ja ensi viikolla. Viisi joukkuetta on jo selvittänyt tiensä jatkoon.

Neljännelle kierrokselle paikkansa ovat jo selvittäneet kakkosdivarijoukkueet: Tiikerit, SB Heinola, AFCH, Rangers ja SBS Kings.

Seuraavalla eli neljännellä kierroksella mukaan tulevat Divarin joukkueet SBS Wirmo, LaSB, Blackbirds, PSS ja Karhut. Liigajoukkueet tulevat mukaan viidennellä kierroksella.

Jokerit-Tiikerit-ottelusta on nähtävillä Iiro Karesniemen kuvapaketti täällä.

Suomen cupin kolmas kierros:

5.10. SB Heinola – Tyrin Kaiken 9-6
5.10. AFCH – FBT Pitu 9-5
6.10. SBS Kings – KGB Agents 6-5
8.10. Jokerit – Tiikerit 7-12
8.10. GrIFK – Rangers 2-9
11.10. klo 18:30 SSRA – KoskRi, Kempelehalli
12.10. klo 14:00 Blasters – V&L, Sydän-Laukaan koulu
12.10. klo 17:30 JDT – Nousu, Ylöjärven LK
12.10. klo 18:30 SBT PaPo – Nibacos, Parkanon UT
13.10. klo 14:00 Erä Akatemia – Greasers, Mosahalli
13.10. klo 15:00 Voima – OuPa, Imatran UT
13.10. klo 15:00 Pisaba – BB-88, Pieksämäen UT
13.10. klo 15:00 LeBa-96 – KoRe, Kontiolahden LH
13.10. klo 15:30 Pyövelit – NTK, SB-Areena Turku
13.10. klo 16:00 SB Vaasa II – Soittorasia, Botniahalli
15.10. klo 19:00 FoSu – RSS Panthers, KUITU-Areena
20.10. klo 18:00 RSB-Team – Sastamolo, Keltakankaan LH

16 comments

  1. Muuten hyvä. Mutta näköjään entisellä sm-liiga tason pelaajalla Ismo Kuoppalalla on laiton maila käytössä tuosa. Jokerit#14. Varsi on Serial Killer ja lapana Exel Megalomaniac. Ei siitä nyt haittaa kauhiasti ole. Mutta osui vain silmään kyseinen asia… Onkohan Bolle sponsoroinut herralle mailan:D

  2. Eikai tuo sääntö enää voi olla voimassa! eihän? jos vieläkin on, niin mielipiteeni: typerä sääntö, täysin turha.

  3. En tiedä onko kyseinen sääntö vielä olemassa, mutta en pidä sitä hirveänä. Mailat pitää olla hyväksyttyjä ja kukaan muu kuin valmistajat ei voi taata lavan ja varren turvallista yhteensopivuutta. Siksi niiden ominpäin yhdistelemistä ei tarvitsisi sallia.

  4. Sääntö on voimassa, mutta tuomarit eivät oma-aloitteisesti tarkastele mailoja, vaan kapteenin on pyydettävä tuomaria tarkistamaan.

    Pyynnön ollessa tarpeeton (lue; ei laitoin maila), istuu kapteeni itse 2min jäähyn.

  5. Kun noista kuvista on nyt sitten alettu laittomuuksia etsimään, niin todetaan ettei tuon Jokerit-veskarin maskikaan ole sääntöjen mukainen. Eipä siinä tosin mitään uutta ole kun Salibandyliigassakin suurin osa veskareista pelaa sääntöjen vastaisella maskilla.

  6. Jos on yhdistelmämaila ja vastustaja sen bongaa niin punainenko on rangaistus? Ja onko se vain kyseisen kaverin probleema vai nollataanko mahdollisesti ottelussa melalla tehdyt pisteet?

    Tuo on kyllä hankalahko sääntö sillä alkuaikoina mm. unihocin lavan sai yhdistää fättärin varteen. Yhtä mallia myytiin kaupassakin siten. Saako sillä yhdistelmällä pelata yhä?

  7. 90-luvulla oli tosiaan Fat Pipe, jossa oli unihocin lapa ja se oli silloin hyväksytty. Joskus samoihin aikoihin SB-lehden mukana tuli lista hyväksytyistä mailamalleista ja mahdollisista yhdistelmistä. Sittemmin se on jäänyt…

    Käsittääkseni jossain vaiheessa tuomareille annettiin ohje, ettei mailayhdistelmiin puututa, sillä malleja ja merkkejä on niin paljon, ettei kukaan voi pysyä perässä. Joku piippari voinee vahvistaa?

  8. Niinpä tosiaan olikin. #muistoja. Joo tuntuisi, että asia on juuri näin kuin spl sen tuossa kirjoitti.

  9. ”ja kukaan muu kuin valmistajat ei voi taata lavan ja varren turvallista yhteensopivuutta”
    anteeksi, mutta kertoisitko hieman?

  10. tokmannista haettu huippuvarsia:-). No mut sama kait millä varrella sitä sohlaa, toi varsi on kuin suoraan ysäriltä, pihalla kovassa käytössä…

  11. ”Kun noista kuvista on nyt sitten alettu laittomuuksia etsimään, niin todetaan ettei tuon Jokerit-veskarin maskikaan ole sääntöjen mukainen. Eipä siinä tosin mitään uutta ole kun Salibandyliigassakin suurin osa veskareista pelaa sääntöjen vastaisella maskilla.”

    Jos maskista löytyy CE-merkintä, niin se on ihan täysin laillinen. Vaikka IFF:n hyväksyntä puuttuu. Ihan sama vaikka kyseessä olisi hitsausmaski.

    ”Jos on yhdistelmämaila ja vastustaja sen bongaa niin punainenko on rangaistus? Ja onko se vain kyseisen kaverin probleema vai nollataanko mahdollisesti ottelussa melalla tehdyt pisteet?”

    Pelirangaistustahan siitä tulee. Muuhun ei puututa, että jos on maali tehty niin siinähän on tehty. Ja niinkuin tuolla jo todettiin, niin ilman pyyntöä kapteenilta tuomarit eivät ala mailoja tutkimaan. Sääntö on nykyään se, että varren ja lavan on oltava samalta merkiltä.

    ””ja kukaan muu kuin valmistajat ei voi taata lavan ja varren turvallista yhteensopivuutta”
    anteeksi, mutta kertoisitko hieman?”

    On ihan mahdollista, että esimerkiksi ruuvien paikat ovat eri paikoissa eri merkkien varsissa/lavoissa.

  12. Välineistä ja niiden laillisuudesta/laittomuudesta voisi keskustella jonkun muun otsikon alla. Ainakin itse näkisin tämän otsikon alla mielummin Suomen Cupin peleihin ja joukkueisiin liittyvää ajatusten vaihtoa. Vai eikö cup oikeasti kiinnosta ketään? 😀